Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Timișoara, Capitala Culturală Europeană în 2023

Peste 2.500 de artiști, 30 de evenimente în medie săptămânal, 12 festivaluri muzicale și peste 15 festivaluri tematice. Toate îi vor aștepta pe turiștii români și străini care vor vizita Timișoara, Capitala Culturală Europeană în 2023. Titulatura va fi împărțită cu un oraș din Ungaria și cu unul din Grecia.

Primul oraș european cu străzi iluminate electric (1884), orașul în care a circulat primul tramvai electric din România (1899), primul oraș din Europa cu trei teatre de stat în trei limbi diferite – Teatrul Național „Mihai Eminescu” (română), Teatrul German de Stat și Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” – (1953) și primul oraș liber din România în urma Revoluției din 1989, devine astăzi oficial Capitală Europeană a Culturii 2023. Timișoara, ce a purtat cu mândrie, rând pe rând, denumiri demne de toată cinstea, precum „Mica Vienă” (datorită clădirilor în stilul arhitectonic al capitalei fostului Imperiu Austro-Ungar), Orașul Rozelor (trandafirul fiind un simbol al Timişoarei) dar și Orașul de pe Bega (datorită canalului ce-l străbate) sau „Inima Banatului”, este un oraș aerisit, cu un aer boem și o arhitectură spectaculoasă, fiind municipiul de reședință al județului Timiș, Banat și aflându-se în vestul României, aproape de frontierele cu Ungaria și Serbia, pe malul râului Bega. Numele localității provine de la cel al râului Timiș (care trece prin partea de sud a orașului și era denumit de romani în antichitate Tibisis sau Tibiscus), alăturat substantivului maghiar vár, „cetate”, în traducere liberă – Cetatea Timișului. Farmecul Timișoarei constă în viața sa culturală distinctă, având o combinație impresionantă de arhitectura bizantină, barocă și modernistă. O parte dintre cele mai interesante atracții turistice ale orașului o reprezintă clădirile elegante în stil baroc din jurul marilor piețe ale orașului, făcând din Timișoara unul dintre cele mai importante și minunate orașe ale României.

Timișoara este un oraș multicultural, influențat de diversele comunități etnice, în special de cea germană, maghiară și sârbă, dar și de cele bulgară, italiană și greacă. Moștenirea culturală și diversitatea ofertei culturale sunt punctele forte ale orașului. Cu cele peste 12 instituții culturale profesioniste, Timișoara este, după București și Iași, al treilea pol cultural din țară din punct de vedere al mărimii și diversității ofertei culturale.




Stana Popa    2/19/2023


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian