Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Rusia actuală – și diversele ei metode politice


Urmărim de luni de zile știriile transmise prin diversele surse ale mass-mediei despre evoluția armatei ruse după invazia Ucrainei.
Suntem martori ai evenimentelor petrecute pe teritoriul Ucrainei unde
o armată formată din oameni cu diverse calificări și cu diverse activități își apără cu îndârjire țara și nu vor să ajungă iar sub câlcăiul rusesc.
În multe zone armata ucraineană i-a respins pe ruși din zonele ocupate și
i-au dus înapoi în spațiile ocupate cu multe luni în urmă.
Mii de soldați ruși, au fost omorâți și grav răniți, alții au abandonat lupta, lăsând în urma lor armament greu distrus sau deteriorat care nu mai putea fi folosit.

Un soldat ucrainean verifică vehicule blindate părăsite de soldațiil ruși în timp ce au atacat Ucraina; foto din orașul Izium, recent eliberat de forțele armate ucrainene,

Președintele Putin, a înlocuitt unele dintre cadrele de conducere ale armatei cu care sperase ca războiul din Ucraina, să fie de scurtă durată și încununat de succes și a pus în locul lor pe alții care ”promit” rezultatele scontate, dar se pare că tot fără succes.

Analiștii politici caută să răspundă la întrebarea:

”Ar trebuii ca afirmația lui Putin de utilizare a armelor nucleare să fie luată în serios și ca are să fim îngrijorați?

Răspunsul acestor analiști ar fi următorul:

”Îngrijorați ? Nu Chiar !
Pregătiți? ABSOLUT !!

Invazia Ucrainei și bombardarea ei, nu poate fi considerat ca ”un război
adevărat”!
ci mai degrabă a fost:
”... o încălcare a dreptului internațional, iar comportamentul
Rusiei înacest domeniu a fost constant un act criminal.

Așa fiind ar trebui să se renunțe la ideea că Putin gândește în termenii și regullei convenționale ale unui război.

Aici intervine o contradicție între modul de gândire cu o profundă notă mistică și una extra-rațională și cu un profund caracter anti-pragmatic, al căror rezultate s-ar putea să ducă la provocarea unui dezastru global prin distrugeri reciproce și foarte multe mii de morți de ambele părți.

Orice mi s-ar spune și s-ar încerca să mi se dovedească că s-ar putea găsi chiar și un minuscul sâmbure de motivr rațional, nu cred că așa ceva s-ar putea găsi în gândirea celor din administrația de la Moscova,
care susțin ideile conducătorului Rusiei chiar în momentul de față când este pus sub un mare semn de întrebare prestigiul Rusiei și al puterii sale militare în general și prestigiul lui Putin personal, în special.

Cu alte cuvinte, după cum se exprimă unii analiști politici,

”... am fi mai înțelepți să considerăm ca posibil și un asemenea scenariu
cu deslânțuiri atomice și să fim pregătiți pentru preîntâmpina
asemenea acte cu mijloacele mai potrivite ale unei inteligențe active
și nu al unei revanșe”.




După mai bine de șapte luni, Rusia încearcă diverse căi și metode politice prin care să-și asigure realizarea planului de aducere în totalitate sau cel puțin pe porțiuni a Ucrainei, sub steagul rusesc.
În prezent sunt încearcări de orchestrare a unor așa numite ”alegeri libere” a unora dintre zonele ocupate, creind după opinia unor ziariști (Karl Ritter și Hanna Arhirova în articolele publicate de Associated Pfess), pretextul unor anexări a acestor zone, la patria mamă Rusia.
Ucrainienii și aliații acestora din NATO și UE consideră că referendumul ce se desfățoară în prezent în Kerson și Zaporojie din sudul și estul orașelor Luhansk și regiunea Doneț, nu au nici-o valoare legală; voturile adunate în aceste zone sunt ilegale, cu atît mai mult cu cât chiar după opinia guvernatorului din Luhansk, Serhiy Haidai (1975 - ) , aceste voturi
sunt mai degrabă ”opinii” luate pe baza unor studii sau examinări luate acelor votanți folosindu-se o veche metodă comunistă ”cu arma la spatele votanților.
Chiar dacă în opinia președintelui Putin:
” Referendumurile au avut loc în conformitate cu standardele și
principiile dreptului internațional”.
și mass-media rusească susține ideea după care:
” Vom intra într-o etapă critică în eforturile noastre comune de a
transpune în viață dorința locuitorilor din Doneț, Luhansk și
regiunile Zaporojie și Herson de a fi împreună cu Rusia.

O mulțime de surse ale mass-mediei afirmă că acest referendum este ilegal sub legislația ucraineană și internațională și nu îndeplinește nici pe departe standardele democratice de bază pentru alegeri libere și corecte.
Conducătorii țărilor Occidentale, inclusiv președintele Biden a caracterizat aceste proceduri aplicate sub controlul indicațiilor de la Moscova:
”... ca o tentativă de furt a Rusiei de teritoriu ucrainean”.

Președintele Zelensky, s-a adresat la 24 septembrie 2022, populației ruse atrăgînd atenția că nu există nici-un truc folosit de invadatorii ruși pentru a considera teritoriile amintite ca parte din Rusia.
De asemenea președintele Zelensky, i-a îndemnat pe ucrainienii din zonele și orașele amintite, să informeze conducerea Ucrainei despre cine conduce aceste alegeri – considerate ca fiind o adevărată ”farsă”.

Practic, metoda votării - după sistemul comunist, este cunoscută de zeci sau chiar sute de ani, prin obținerea voturilor și prin rezultatele care au fost și continuă să fie considerate ca fiind de 99.9% căștigate de reprezentanții guvernamentali ruși.

Situația care se desfășoară în prezent în regiunea Doneț, este aceea după care jumătate din populația regiunii Doneț a plecat din regiune, după afirmația Guvernatorul regiunii Doneț, Pavlo Kyrylenko (1986 - ) , din cauza terorii rusești și a bombardamentelor constante, iar cealaltă jumătate a populației își dă seama de minciuna care este în spatele acestor votări și realmente sunt speriați de ceea ce se va întâmpla în viitor.

O altă parte a populației, cea din orașul Mariupol, au manifestat împotriva acestui referendum înfășurați în drapelul ucrainean și scandând:

”Mariupol este Ucrainean” !

Forțând aplicarea acestor metode vechi/noi, s-ar putea ca sistemul politic rusesc să-și găsească unii susținători care să le permită rezolvarea pe această cale a planului Moscovei.
Realitatea prezentată de unii ucrainieni care sunt în legătură cu prieteni și familii ce locuiesc în zonele ocupate, au confirmat cum unii ruși care posedau arme însoțeau pe cei ce purtau cutiile în care strângeau voturile și care umblau din casă în casă, mergeau la școli, spitale și în alte locuri de muncă pentru a cere să se completeze formularele de votare și să se umple boxele cu voturi.
Cei care refuzau să voteze erau amenințați de către cei înarmați, că trebuie să voteze.


Câte din aceste pretinse voturi sunt reale și câte sunt contrafăcute este greu de apreciat, dar nu imposibil de considerat ca fiind fictive. Aeasta este o metodă care s-a mai folosit și în cazul anexării peninsului Crimeea în 2014 și când soldații își scimbaseră hainele militare și îmbrăcând haine civile considerau ca voturi ale populației care agreaseră să devină parte din Rusia. Pe această cale, după cum au remarcat și unii dintre ziariștii de la diverse ziare (printre care: David L. Stern și Robyn Dixon de la The Washington Post), Rusia încearcă să prezinte o situație care de fapt nu există în zonele ocupate și unde s-au desfășurat pretinsele ”alegeri libere”.

Sursa: Prelucrat după:
David L. Stern și Robyn Dixon, Staged vote continues under the muzzle of an automatic rifle, The Washington Post, 25 Septembrie. 2022, pg. A25

Speriați de ce li se va întâmpla după ce se va anunța ”victoria în alegeri”,
mulți au preferat să-și părăsească casele și să plece din zonele care se considerau că ajunseseră parte din Rusia.


Imaginea unui convoi de automobile ale civililor care părăsesc zonele considerate
căștigătoare a alegerilor, de alipire la Rusia.
Președintele Putin, Vineri 3 Septembrie 2022 a proclamat anexarea celor patru regiuni ale Ucrainei ca fiind rusești, iar Kiev a anunțat tot odată că va continua să lupte pentru a recâștiga zonele ocupate.
Statele Unite au răspuns acestei „anexări” prin impunerea unor noi sancțiuni Rusiei, referindu-se la sute de persoane și companii inclusiv unele dintre complexele militaro-industriale rusești și împotriva unor persoane chiar din domeniul legislativ rus.

Sursa: https://www.reuters.com/world/europe/ukraine-encircles-russian-forces-around-lyman-stronghold-military-2022-10-01/#:~:text=Ukraine%20says%20its,Silva/File%20Photo


Alex Berca Ph.d
USA





Alex Berca    10/6/2022


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian