Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Destine tulburătoare

Paginile revistei Observatorul ne-au pus mereu în contact cu mulți oameni remarcabili din comunitatea românească care din conul de umbră al modestiei își aduc contribuția lor în societate sub semnul anonimatului. Dar mulți dintre acești eroi anonimi merită să fie aduși la lumină pentru că eforturile lor, dedicația și greutățile pe care trebuie să le biruie zilnic ar putea fi ușurate cumva, dacă le-am întinde o mână de ajutor și le-am înlesni misiunea de care fiecare dintre noi putem beneficia. O asemenea persoană este Daniela Cupșe Apostoaei, director de film la Destiny Productions din Calgary, autoarea multor filme documentare, a volumului de poezii Albastru în Doi și a cărții pentru copii Ciopi și Regele Samovar.
După terminarea studiilor de drept în țară, Daniela a hotărât să se îndrepte spre o carieră mai apropiată pasiunii ei dintotdeauna, aceea de-a putea fi în folosul cuiva, de-a aduce o licărire de lumină în viața unor oameni și a stimula dorința generală de-a îndrepta unele din problemele societății pe care majoritatea oamenilor le neglijează din confort, lipsă de timp sau chiar nepăsare. Așa a ajuns să îmbrățișeze cariera de jurnalist, inițiatoarea unor programe de televiziune și mai târziu, pe cea de realizator de filme documentare. În anul 2012 a realizat în Germania o serie de 12 emisiuni documentare intitulate ”Acasă printre străini” prezentând viața și dificultățile întâmpinate de unii români în procesul de integrare în această țară. Alte filme produse de dânsa: ”Bilet pentru două vieți” în 2014; ”Rudarii” în 2015; ”Un alt colț de Românie” în 2016; ”Visul frunzei de arțar” în 2017 și ”Mica Bucovină din Canada” în 2019, au fost nominalizate și premiate la Festivalurile Internaționale de Film din Hong Kong, Mexic, Honolulu, Canada, Belgia și România.
În prezent, parte din proiectele Danielei Cupșe Apostoaei au trebuit să fie amânate din cauza pandemiei care a mistuit milioane de vieți în întreaga lume, dar pentru că ceea ce face dânsa este o muncă de durată pentru strângerea materialului documentar, pentru alegerea subiectelor ce vor debuta pe ecrane și pentru stabilirea cadrelor de filmare, în afara altor probleme de natură administrativă, am contactat-o dorind să aflu la ce lucrează. Iată răspunsul primit:

”Dragă domnule Kimel,

Vă mulțumesc pentru deschiderea dumneavoastră în a sprijini proiectul de film documentar. Pot să vă scriu câteva informații generale legate de realizarea filmului, însă nu pot să dau detalii pentru că deocamdată nu pot fi făcute publice. Filmările vor avea loc în sudul României, într-o comunitate care trăiește în sărăcie lucie. Copiii acestei comunități sunt ținta ușoară pentru cei implicați în prostituție iar lacunele sistemului legislativ, nepăsarea, ignoranța multora dar și legile nescrise care domnesc în comunitate, accentuează drama sufletelor care trăiesc acolo. Filmul are în centru povestea unei fetițe care a crescut în această comunitate, al cărei sfârșit tragic marchează de fapt începutul unei acțiuni de ajutorare și sprijin al acestei comunități și dorința unora de-a lupta împotriva curentului de opinii existent, a barierelor culturale și de limbă, a sistemului birocratic, pentru a dărui acestor copii o rază de lumină și speranță în lumea în care trăiesc.
Cei care doresc să sprijine realizarea acestui proiect o pot face iar în creditele finale ale filmului li se vor aduce mulțumiri speciale. Pe websitul meu, http://destinyproductions.ca/ pot fi cumpărate cartea de poezii ”Albastru în Doi”, cartea pentru copii ”Ciopi și Regele Samovar” și filmul documentar ”Mica Bucovina din Canada”, toate realizate în ediție bilingvă română-engleză, Fondurile strânse sunt folosite pentru finalizarea acestui film documentar intitulat: Bahara.
Daniela Cupșe Apostoaei.
L-am rugat pe domnul Puiu Popescu, redactorul revistei Observatorul să-mi permită să scriu aceste câteva cuvinte în sprijinirea acțiunii doamnei Daniela Cupșe Apostoaei care în multe situații este nevoită să se autofinanțeze pentru realizarea acestor filme de larg interes public. Cunoscând generozitatea cititorilor revistei Observatorul și a românilor în general, nu mă îndoiesc că mulți dintre ei vor cumpăra cărțile Danielei despre care s-au scris numeroase referințe elogioase în paginile acestei reviste și mai ales filmele produse de ”Destiny Productions”

David Kimel





David Kimel    5/2/2022


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian