Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Nemesis-Adrastia

(Despre imperativul revenirii cu picioarele pe pământ)

În mitologia greco-romană există o zeitate cu rol special,era Nemesis,cunoscută și că Rhamnousia sau Adrastia.Această zeiță avea rolul de a corectă pe cei care ajungeau să încalce voința zeilor,rânduielile lumii și ajungeau a se închipui pe sine făcătorii tuturor.Acei oameni intrau în starea de trufie absolută,starea de hybris(hubris).Ei bine acești oameni erau forțați de Nemesis să își recunoscă starea de muritori, subordonați rânduielilor lumii,voinței zeilor.Acești oameni erau siliți să vadă că existența lor se află în „ephemeris”,că sunt trecători.Această sarcina Nemesis o înfăptuia fără milă și definitiv.
Cei care arătau dispreț față de legea divină sau umană, urmau să fie umiliți de loviturile dure ale Soartei: nimeni nu se putea aștepta să sfideze și să încalce legile universului și să scape nepedepsit de către Nemesis-Adrastia.
Așa Sallustius ne amintește cum Catilina și Jugurtha s-au prăbușit, deoarece hubrisul lor orb i-a făcut să disprețuiască legile decenței și ale societății umane.
Tacitus și Suetonius relatează fiecare viciu pernicios al împăraților iulio-claudieni pentru a arăta că meritau să coboare într-o distrugere rușinoasă.
Ideea Soartei ,că arbitru al destinului uman, a persistat timp de multe secole și Creștinismul a definit acest adevăr că fiind expresia voinței divine..
.Cu toate acestea, din anumite motive, omul modern și încă mai mult omul „occidental” caută să înlăture această idee. Îi place să creadă că el controlează total soarta să!
Vrea să creadă că destinul său este în mâinile lui. Mai important, el se retrage de la orice încercare de a impune limite aroganței, lăcomiei și dorințelor sale.
Oricine scrie astăzi despre pericolele acestei atitudini,a hubrisului, nu va fi luat in seama. Trăim într-o epocă de lăudarosi, de guri mari, de proști nebuni și de idioți aroganți; este o epocă în care ignoranța este lăudată și celebrată că înțelepciune, iar trufia și aroganța sunt prezentate că demne de a fi imitate. Prețul pentru toate acestea va fi inevitabil plătit.Putem tăgădui divinitatea,putem tăgădui pe Nemesis,dar mâna lor ne va chema la adevăr,mai devreme sau mai târziu.Cu voia noastră sau fără ea vom fi readuși cu picioarele pe pământ.
Această trufie demonică,această stare de hybris, va fi cauza prăbușirii imperiului globalist-anglo-saxon-sionist-sodomit . Nu poți face doar ceeace dorești.Nu se poate să ții sub teroare planetă.Nu se poate să faci doar ceea ce îti dorești în viață. Nu îți poți face propriile reguli,strict în interesul propriu și ,la caz că ai pierde,să schimbi regulile în mijlocul jocului.
Aici intervenea Nemesis-Adrastia,funcția ei era să îi pedepsească,să îi aducă cu picioarele pe pământ,pe cei care erau vinovați de trufie dementă,de hubris.
Cea mai bună descriere a zeiței Nemesis- Adrastia se găsește la istoricul roman târziu Ammianus Marcellinus. Scriind în secolul al IV-lea d.Hr., el își întrerupe narațiunea pentru a ne reaminti cine are cu adevărat ultimul cuvânt în afacerile umane.Referitor la necruțătoare acțiune,inevitabilă , a zeiteti,istoricul spunea:
„Acestea și multe alte exemple similare sunt adesea acțiunea zeiteti Nemesis- Adrastia, pedepsitorul faptelor rele și patronul faptelor bune (și să sperăm că așa este întotdeauna!). Ea este legea subtilă a unei puteri superioare inexorabile; după cum cred unii bărbați, Ea se află deasupra orbitei Lunii. Alții susțin că Ea este un fel de tutore general asupra soartii indivizilor. Vechii teologi au imaginat-o ca pe fiica Dreptății; și dintr-o eternitate îndepărtată, Ea privește în jos toate afacerile pământești.
Ca regină a cauzelor [regina causarum] și arbitru și hotărâtor al afacerilor umane, ea stăpânește și mișcă urna [pentru alegerea norocului] cu probabilitățile sale și face că averea să se schimbe, producând uneori rezultate care erau foarte diferite de cele pe care le aveam inițial în gând.Ea pune capăt aroganței muritorilor și înclina după dreptate balanța câștigului și pierderii .Subminează și coboară cefele arogante . Ea ridică bărbații buni de la treaptă inferioară a societățîi la o stație binecuvântată din viață.
Tradiția i-a oferit aripi, astfel încât să poată vizita pe oricine cu toată viteză ; astfel încât, pe măsură ce trece prin lume, nimeni nu va uita vreodată că ea comandă soarta universului. [Res Gestae XIV.11. )”
Acestea sunt cuvinte puternice. Pentru Ammianus, nu exista nici o îndoială cu privire la cine era cu adevărat responsabil al mersului lumii. Nu omul, cu planurile sale ,jalnice și nedrepte,decidea mersul istoriei . Adrastia, sau Nemesis, va decide cine va fi recompensat și cine va fi pedepsit și asta după dreptatea veșnică; aroganța va fi pedepsită; hubrisul va a fi pedepsit. Nemesis-Adrastia era marele egalizator, distribuitorul dreptății divine pentru toți ,inclusiv pentru cei care ar prefera să uite legile naturii și bunului simt.Stăpânii de azi ai lumii,”imperiul globalist-anglo-saxon-sionist-sodomit”, au uitat aceast mare adevăr și intreaga lume suferă.
Unul dintre beneficiile studiilor clasice este capacitatea lor de a oferi învățătură și îndrumare morală; învățăm să ne smerim , să trăim conform regulilor, să respectăm drepturile altora și să ne disciplinăm pentru a ne pune în frâu pasiunea și lăcomia.
Cu toate acestea valorile pomenite sunt uitate și ignorate azi.
Ne putem gândi la modul în care Nemesis-Adrastia va trata trufia nebună a unui imperiu buimac,însetat de sânge,de lăcomie și părere de sine.
Ne putem întreba cum va trata Nemesis-Adrastia pe slugile imperiului care mutilează identitatea Neamurilor,atacă Biserica și batjocoresc bunul simt.Căci suntem confruntați cu o situație în care actualele administrații par hotărâte să facă orice voiesc, fără teamă de consecințe.
Acestor indivizi,cel mai adesea copii răsfățați sau,în cazul României,urmași de securiști și activiști, nu le pasă nimic de îndatoririle lor de serviciu sau de responsabilitățile lor de cetățeni. . O schimbare profundă este inevitabilă. Rânduiala lumii are capacitatea de a îndrepta lucrurile, de a impune limite lăcomiei, aroganței și hubrisului. Această schimbare se va petrece cu sau fără voia noastră.Fie vom înțelege că acești conducători netrebnici trebuie înlocuiți pașnic,fie Nemesis-Adrastia o vor face pentru noi așa cum doar ea știe să o facă.


Alexandru Nemoianu
Istoric
USA/ Michigan





Alexandru Nemoianu    6/19/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian