Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Dăruieste Românie! TVR sustine educatia copiilor din comunitătile defavorizate

• TVR si Fundatia World Vision România au încheiat un parteneriat pentru reflectarea programului „Vreau în clasa a 9-a”, de sustinere a educatiei copiilor din familii defavorizate
• Emisiunea „Dăruieste Românie!”, difuzată la TVRi, vineri, de la ora 21.00, devine Ambasador al Copiilor de Pretutindeni, pe parcursul mai multor editii.

Televiziunea Română, prin intermediul canalului TVR International, a lansat, în cadrul emisiunii Dăruieste Românie!, programul educational „Vreau în clasa a 9-a”, care îsi propune să sprijine educatia copiilor proveniti din familii cu posibilităti materiale reduse. Proiectul vizează strângerea de fonduri din care vor fi acordate burse lunare pentru continuarea studiilor de liceu, cu ajutorul românilor de pretutindeni. TVR International va reflecta acest program în parteneriat cu Fundatia World Vision România, pe parcursul mai multor editii difuzate sub genericul „Dăruieste Românie! Ambasador al copiilor de pretutindeni”.

În fiecare editie a emisiunii Dăruieste Românie!, telespectatorii vor avea ocazia să cunoască
copii exceptionali, bursieri ai programului „Vreau în clasa a 9-a”, de la care vom afla cele mai emotionante povesti despre ambitie, perseverenta, reusită. Acesti copii buni si talentati, cu pasiuni precum arta plastică, teatrul, muzica, dansul sau atletismul, provin din comunităti sărace din mediul rural, acolo unde a merge la liceu nu depinde doar de note, ci mai ales de aspecte precum situatia financiară a familiei sau distanta până la scoală.

„Suntem onorati si bucurosi să fim parte a acestui proiect educational, care încurajează si sustine tânăra generatie. Copiii sunt darul cel mai de pret, cei în care avem datoria să investim si pe care trebuie să-i ocrotim”, declară Carmen Târnoveanu, prezentatoarea emisiunii „Dăruieste Românie!”. „Îi invităm alături de noi pe românii de pretutindeni, pentru că viitorul nostru depinde de educatia copiilor de astăzi”, adaugă Carmen.

„Ne-am îndreptat sperantele către TVR International stiind că publicul acestui post, respectiv românii din afara granitelor, este totodată si unul dintre sustinătorii programelor noastre de ajutorare a copiilor din comunitătile defavorizate de la sate”, declară Mihaela Nabăr, director executiv al World Vision România. „Suntem încântati de deschiderea pe care am întâlnit-o din partea TVR pentru a le oferi cât mai multor copii merituosi, dar săraci, o sansă în plus la educatie, pentru a rupe cercul vicios al sărăciei în care se zbat, de generatii întregi, prea multe familii din mediul rural. Suntem convinsi că, gratie acestui parteneriat, vom reusi să ajutăm si mai multi copii”, încheie Mihaela Nabăr.

În acord cu misiunea sa publică, canalul international al Televiziunii Române încurajează si sustine, astfel, accesul la educatie al copiilor harnici si talentati, cu rezultate scolare bune, dar care au nesansa de a proveni din comunităti sărace. Sustinând educatia, sustinem împreună viitorul copiilor români de pretutindeni si viitorul României.

Conturile si toate informatiile necesare pentru donatii de regăsesc pe site-ul Fundatiei World Vision România.


Despre TVR International

TVR International este singurul post tv destinat vorbitorilor de limbă română din străinătate.
Telespectatori sunt români care interferează cu diferite tipuri de cultură, religie si civilizatie, dar pe care îi reuneste o trăsătură comună: interesul pentru România. Canalul TVR International îi informează în legătură cu ce se întâmplă în tara de origine, printr-o selectie de programe premium românesti, precum si prin productii proprii dedicate lor.
Canalul TVR International, înfiintat prin Legea nr. 41/1994, a fost lansat pe 1 Decembrie 1995 si transmite, 24 de ore din 24, în timp real, imaginea societătii românesti.
Grila TVR International este configurată astfel încât să asigure conectarea românilor din Europa, America de Nord, Nordul Africii, Australia si Noua Zeelandă, la actualitatea politică, socială, economică si culturală din România.

Despre programul Vreau în clasa a 9-a

Programul „Vreau în clasa a 9-a” îi ajută pe copiii lipsiti de posibilităti materiale din sase judete (Dolj, Vâlcea, Cluj, Iasi, Vaslui si Ialomita), oferindu-le burse lunare care acoperă nevoi de bază, donatii materiale (rechizite, echipamente electronice, alimente etc.), precum si participarea la programe de educatie formală (meditatii) si non-formală, consiliere vocatională, programe de internship si stagii de practică oferite de companiile partenere, voluntariat si implicare civică, activităti de mentorat si activităti culturale.
În prezent, în program sunt înscrisi 860 de copii din aproape 90 de licee. Sfârsitul clasei a VIII-a este unul dintre „pragurile” la care se înregistrează, în special în mediul rural, cele mai ridicate rate ale abandonului scolar.







Giorgiana Susurincă - Enache     6/9/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian