Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Regina Elisabeta a Marii Britanii a împlinit 95 de ani

Regina Elisabeta a Marii Britanii a împlinit 95 de ani miercuri, dar nu sunt sărbători publice pentru că aniversarea vine la doar câteva zile după înmormântarea prințului Phillip.
Prințul Philip, cu care regina Elisabeta s-a căsătorit în 1947, a murit pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani.
Din cauza restricțiilor COVID-19, regina a stat singură în timpul serviciului funerar.
Regina Elisabeta, care este și cel mai longeviv monarh din lume, va fi la castel de ziua ei.
Nu vor fi trase salve de tun la Turnul Londrei și nici în parcul Hyde din capitală.
Regina se sărbătorește în altă zi
De asemenea, regina are o zi de naștere oficială, care este de obicei sărbătorită cu un fast sporit în a doua sâmbătă din iunie.
Regina Elisabeta s-a născut pe 21 aprilie 1926, în centrul Londrei, și a crescut fără să se aștepte să devină regină.
Tatăl ei, George al VI-lea, a luat coroana când fratele său mai mare, Edward al VIII-lea, a abdicat, în 1936, pentru a se căsători cu americanca Wallis Simpson.
Ea a urcat pe tron ​​în 1952, la vârsta de 25 de ani.

Există un lucru pe care regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și-l dorește pentru monarhie după ce ea nu va mai fi în viață, relatează Fox News.

„Longevitate”, afirmă Nick Bullen, cofondator al televiziunii True Royalty. „Din câte am înțeles ea este incredibil de fericită cu privire la modul în care monarhia va arăta în viitor. Prinții Charles și William sunt hotărâți să preia orice îndatoriri regale pentru a o susține”, spune acesta.

„Iar prințul George (n.r. fiul prințului William și al lui Kate Middleton, ducesa de Cambridge) are doi părinți extraordinari care îl vor pregăti pentru viitor”, mai afirmă expertul.

Bullen a realizat documentare despre familia regală britanică de aproape 10 ani și a colaborat îndeaproape cu prințul Charles timp de 8 ani. Cofondatorul True Royalty este și producătorul executiv al unui viitor documentar „Elizabeth at 95: The Invincible Queen” (Elisabeta la 95: Regina Invincibilă).

Regina Elisabeta a împlinit 95 de ani miercuri, ziua sa de naștere căzând în perioada de doliu de săptămâni ținută de familia regală, motiv pentru care anul acesta ocazia nu a fost sărbătorită cu fanfara din trecut și mai multe evenimente tradiționale au fost anulate.

„Prințul Charles și prințul William și-au asumat mai multe angajamente în sprijinul reginei”, mai afirmă Bullen. „Lucrul cel mai important pe care cred că și-l dorește pentru monarhie este longevitatea. Vrea să o lase într-o poziție mai bună. Și este mulțumită de cei trei regi care sunt în linia de succesiune, aceștia fiind Charles, William și, în timp, George”, susține Bullen.

„Trebuie să vă gândiți la cum era lumea când Elisabeta a devenit regină. Marea Britanie tocmai ieșea din război. Tatăl ei, regele George al VI-lea, a murit la vârsta de doar 56 de ani. Și în pofida tuturor lucrurilor cu care regina s-a confruntat ea a avut o domnie incredibilă”, relatează expertul.

Acesta spune că deși monarhia a fost zguduită de scandaluri în ultimii ani, familia regală va merge înainte.

„Mi s-a spus că Windsorii operează conform unui plan pe 100 de ani. De aceea lucruri ca Harry și Meghan plecând și vorbind în public sunt simple momente în istorie. Ele sunt pe termen scurt. Însă Windsorii gândesc pe termen lung. Și din câte înțeleg regina știe că familia ei îi va duce mai departe moștenirea cu mult timp după ce ea nu va mai fi”.

Domnia reginei Elisabeta a început după moartea tatălui său, regele George al VI-lea, pe 6 februarie 1952, aceasta fiind încoronată oficial în 2 iunie 1953.

În timpul ceremoniei difuzate în întreaga lume regina a promis să domnească asupra Marii Britanii și celorlalte teritorii ale sale.

Șase ani mai devreme, în timpul unui discurs ținut în Africa de Sud, pe atunci prințesa Elisabeta a subliniat că angajamentul ei este pentru întreaga viață.

„Declar în fața voastră a tuturor că întreaga mea viață, fie că ea va fi lungă sau scurtă, va fi dedicată servirii voastre și servirii măreței noastre familii imperiale căreia toți îi aparținem”.















Dumitru Constantin    4/21/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian