Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Lumea Culorilor - Culoarea anului 2021

Institutul Pantone Color cu sediul în New York - SUA este o celebră societate americană înființată în 1866 care produce cunoscutele diagrame de culori (în jur de 800 de nuanțe ale culorilor de bază și combinațiile acestora), pentru toate domeniile de activitate ; în baza sistemului său brevetat de clasificare a culorilor, stabilește începând din anul 2000 în fiecare an culoarea favorită în industria modei, a obiectelor decorative și produselor cosmetice.

Pentru anul 2021, Pantone a ales nu o singură culoare, ci două culori vedetă: Gri suprem: PANTONE 17-5104 Ultimate Gray + Galben iluminat: PANTONE 13-0647 Illuminating yellow, care potrivit specialiștilor se completează reciproc și aduc vindecare! Potrivit revistei TIME și a celor de la Pantone, cele două culori au fost alese pentru că formează o combinație care reprezintă optimismul, speranța și în același timp puterea și gândirea pozitivă : „nuanța de gri aleasă evocă calmul și fundațiile dure din ciment al unei construcții, în timp ce nuanța de galben aduce aminte de razele calde de soare”. Leatrice Eisemen - directorul executiv al Institutului preciza c㠄fiecare culoare are propriul aspect emoțional, nuanța gri fiind cea mai solidă, iar cealaltă ne amintește de nevoia de a spera și a ne păstra buna dispozitie”. Decizia Institutului de a alege două nuanțe aparent fără legătură ca o „culoare colectiva” a anului 2021 este un răspuns la anul fără precedent - 2020, care ne-a adus multă suferință și incertitudine. Alegerea culorilor a fost influențată de evenimentele anului 2020, de la pandemia de COVID-19, la mișcarea Black Lives Matter și protestele anti-rasism din Statele Unite. Conform reprezentanților Pantone, nevoia de comuniune și de relații cu alți oameni, pe care anul 2020 a accentuat-o atât de puternic, a stat în spatele deciziei Institutului de a numi aceste două culori drept culorile anului 2021, un an în care ne așteaptă multe incertitudini, dar și vindecare, să sperăm. Potrivit lui Laurie Pressman - vicepreședinte al Institutului, două culori au mai fost alese o singură data, in 2016, când Institutul a ales Rose Quartz si Serenity.

Culoarea gri se găsește în natură, este culoarea pământului, a pietrelor, a metalelor, iar Gray Ultimate nu are legătură cu tristețea, monotonia sau plictiseala. Gri rezultă de regulă din amestecul de alb și negru, dar se obține și din combinația de galben și violet, roșu și verde, albastru și portocaliu. În hinduism culoarea gri este considerată sacră, fiind asociată cu nuanța fumului pe care-l scoate tămâia arsă în timpul ceremoniilor religioase.
Galbenul luminos, solar este cunoscut ca simbolul speranței, bucuriei și al gloriei. În antichitatea greco-romană era semnul bogăției și al luminii, în Extremul Orient este simbolul puterii, în cosmologia chinezească este asociat pământului, iar în Feng Shui galbenul are un loc privilegiat în decorațiunile interioare.

Culorile anului 2021 vor avea influență în modă, în design interior, artă, industria frumuseții, grafică, producția auto, gastronomie, publicitate, etc. In interior ambele culori vor arăta modern, dar e bine ca numai una să fie aleasă ca dominantă, completată cu mici decorațiuni în cea de a doua culoare: o pernă, un covor, o lampă de birou, o clepsidră, o canapea, un fotoliu, rame pentru fotografii, câteva lumânări parfumate. Designerii recomandă utilizarea griului ca nuanță proeminentă în piesele de mobilier precum o canapea, fotolii sau scaune de dining, potențând cu nuanța strălucitoare și veselă de galben, cunoscută sub numele de Illuminating, pentru a evidenția griul. Acesta nu trebuie utilizat într-o cantitate prea mare, deoarece ar putea să arate puțin plictisitor, însă putem să-l condimentăm cu acest galben vesel și vom obține astfel un decor minunat. Galbenul este culoarea cea mai puțin dificilă și se poate asocia excelent cu un roz prăfuit, unificând astfel griul și galbenul. Vestimentația, încălțămintea, accesoriile pentru femei și bărbați din 2021 vor fi și ele dominate de cele două culori.

Așa cum subliniau cei de la Pantone, prin cele două culori ale anului 2021, “este esențial ca omenirea să înțeleagă faptul că, după întunecatul an 2020 totul se va limpezi și culorile alese ca fiind emblematice sunt purtătoarele acestui mesaj”.

arh. Ion Constantinescu – Toronto





arh. Ion Constantinescu    1/13/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian