Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Spatiul Multidimensional si Perceptia Umana

Unul dintre conceptele geometrice este acela legat de dimensiune.Suntem obisnuiti cu reprezentarea unui punct pe o linie printr-o singura dimensiune,cu cea a unui punct pe o suprafata prin doua dimensiuni si a punctului in spatiul fizic prin trei dimensiuni.Abia dupa aparitia mecanicii cuantice,presupusa tridimensionalitate a spatiului a devenit un subiect de intense investigatii teoretice...O astfel de teorie multidimensionala,care se bucura in prezent de o atentie deosebita din partea teoreticienilor,este teoria supergravitatiei...este o extensie a teoriei generalizate a relativitatii care permite elaborarea mai multor modele multidimensionale, numarul dimensiunilor diferind de la un model la altul.

De ce insa in prezent se observa doar trei dimensiuni spatiale?

Potrivit teoriei dimensiunile nu ar fi putut fi doar speculatii geometrice ci ar putea avea realitate fizica si totusi sa ramana neobservate din cauza ca ar fi infasurate intr-o suprafata multidimensionala.Potrivit acestui model,forta motrice care a sustinut procesul inflationar este generata ca un produs secundar al fortelor care se manifesta prin dimensiunile suplimentare ale spatiului.
Timp de milenii omenirea a crezut ca nimic nu poate aparea din nimic,dar astazi stiinta admite ca este posibil ,ca aparent,totul sa vina din nimic,prin legi ale fizicii.
Pentru a se intelege notiunea de hiperspatiu(spatiu multidimensional) avem
-Un punct are 0 dimensiuni
-O linie are o singura dimensiune.Orice sectiune a liniei reprezinta un punct.
-Cercul are 2 dimensiuni.Orice sectiune a cercului reprezinta o linie
-O sfera are 3 dimensiuni.Orice sectiune a sa reprezinta un cerc.
-O hipersfera cvadridimensionala are 4 dimensiuni.Orice sectiune a sa este o sfera
Continuand logica,orice sectiune a unui obiect hiperspatial n-dimensional reprezinta un obiect hiperspatial cu (n-1)dimensiuni.Tinand cont doar de cele 3 dimensiuni ale spatiului si de cea a timpului,putem afirma ca, pe scara larga,Universul observabil are o structura cvadridimensionala.

Curios aceste teorii au aparut pentru prima data la matematicianul John Dee cel care a pus bazele stiintifice ale imperiului maritim al Angliei sec.XVII.
El considera ca proiectia cartografica Mercator nu este decat o prima aproximare si ca,dupa dansul,Pamantul nu este perfect rotund si este format din mai multe sfere suprapuse ,alineate de-a lungul unor alte dimensiuni (isospatiu).

Este remarcabil faptul ca a afirmat de atunci existenta hiperspatiului si a mers mai departe afirmand ca Terra este reprezentata de un ansamblu de sfere ce au suprafete de comunicatie intre ele.Toate sferele sunt,din punct de vedere geometric,tridimensionale,dar sunt plasate pe niveluri energetice hiperspatiale diferite. Din acesta cauza eventualii observatori ce traiesc pe ele, nu pot sesiza existenta celorlalte corpuri ceresti similare.

Daca meregem pe acesta teorie de lumi paralele tridimensionale,din care face parte si lumea noastra trebuie sa admitem ca intre aceste lumi exista anumite zone de contact,ce permite trecerea materiei in ambele sensuri...
Există multe niveluri diferite de frecvență luminoasa dincolo de raza noastră de percepție. (vezi razele infrared) tot asa cu exista sunete care sint in afara abilitatii noastre de perceptie ( sunete auzite de animale pe care noi nu le auzim).
Fiecare dintre acestea frecvente energetice conține multe spatii sau lumi. Unele dintre acestea co există sau se suprapun. Unele planete sunt vizibile, altele sunt în ceea ce considerăm spațiu gol.

O analogie care ar putea fi înțeleasă este faptul că, deși elicele unui avion sunt destul de solide și vizibile atunci când se rotesc cu o viteză mare, putem vedea uitindu-ne in acea directie ca și cum elicele nu ar exista.

Spațiul nostru este, de asemenea, spațiu gol din punctul de percepția celorlalte lumi.
Ceea ce numim obiecte solide sunt doar o altă formă a acestor fluxuri de energie primară.
Deoarece obiectele materiale sunt doar o altă formă de energie, ele sunt supuse tuturor legilor fizice care guvernează energia. Ele pot fi convertite de la o firmă la alta. Nivelul de frecvență al existenței lor poate fi crescuta sau coborâta.

La fel cum mai multe mesaje diferite cu nivel de frecvență diferit pot fi transmise prin același cablu fără interferențe, mai jos mai multe obiecte materiale cu niveluri de frecvență diferite pot ocupa același spațiu fără a se interfera în niciun fel unul cu celălalt. Pot coexista intradimensional.
Spațiul pe care îl percepem este legat de nivelul de frecvență al percepției si a simturilor noastre.

Liliana Usvat- autor / Torronto ON
www.mathematicsmagazine.com
www.ucbooksale.com






Liliana Usvat     11/15/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian