Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
O optică de colaborator si cititor al Observatorului


Se povesteste mult despre activitatea fructuoasă a românilor din Canada. Cred că nu există ramură de activitate afară de industria grea si a masinilor, în care un român să nu detină în Canada o companie cu specific din cele mai diverse, începând de la producerea vinurilor si trecând prin toate gamele imaginatiei până la scoala de balet.
Una dintre cele mai rodnice în realizări si în etalarea prezentării lor este Enclava, sau mai propriu zis, Comunitatea românească din Canada.
Cum putem afla aceste informatii uimitoare si foarte utile nouă si celor de aici, ne răspund posturile de RadioRo, TVRo, ziarele si revistele care inserează în fiecare emisiune sau aparitie stirile înviorătoare, între care în primul loc se află publicatia ,,Observatorul” din Toronto-Canada ( site si tipar )
Elanul acestor activităti din partea tuturor este perpetuu chiar în timpul pandemiei, sub o formă restrânsă sau lucrându-se pentru acumulări care vor fi în curând livrate, cerute. Dacă te uiti pe siteul observatorul.com la evenimente culturale ramai surprins cate si variate activităti intalnesti.
Viata economică, socială, culturală, desi nu se desfăsoară în ritmul obosnuit, se manifestă continuu, în ritmul posibil. Prin articolele apărute, reclamele, stirile se observă optimismul, dârzenia, acumularea de energie care deabia asteaptă să îsi reia ritmul normal. Fiecare, acolo, în secventa activitătii sale creează, comunică, oferă, primeste, într-o afevărată fuziune, sau schimb osmotic.
Este o toamnă târzie, zăpezile anul acesta mergând mai spre nord.
Toti se conformează codului impus pentru mentinerea sănătătii cu multe precautii, dor de fosta libertate neîngrădită de Covid 19 si duc înainte activitătile, insuflându-si reciproc dorul de viată , de activitate si nevoind să se resemneze în pauze inactive.

De la prima sa aparitie publicatia ,,Observatorul”-Toronto, a luat în considerare unitatea românilor din aceste largi si frumoase teritorii, încercând în Ontario si împrejurimi să ilustreze tot ce se întâmplă demn de a da un exemplu si de a bucura întreaga comunitate.
Ar fi prea putin dacă revista Observatorul s-ar limita numai la ce este nou în intervalul dintre două aparitii. Importanta si farmecul acestei puiblicatii- Revistă ,,Obsrvatorul” constă tocmai în faptul că prinde toate aspectele vietii, economic, social, cultural.
Aspectul cultural, literar si artistic sunt conturate în cele mai mici amănunte si cu adausuri de imagini colorate. Ceeace este unic între alte publicatii ,,Observatorul ” are o expozitie permanentă de cărti ale scriitorilor colaboratori români si ale scriitorilor de altă nationalitate conlocuitoare, publicate în romana,engleză, franceza.
La aceasta se adaugă o impresionantă fototecă si exponate artistice si tablouri.
Puiu Popescu prin bunăvointa sa colaborează cu toate asociatiile românesti .
Este o adevărată bucurie a sărbătoririlor acelor sociatii sprijinite de directiunea ,Observatorul”.
Există o strânsă colaborare si cu institutia religioasă si biserica.
Deschizând revista ,,Observatorul`, atât cititorul cât si colaboratorii sunt plăcut impresionati de modul de a găsi puse în pagini tot ce este interesant si sub formă de imagini, preferându-se cronologia inversă. Fiecare colaborator găsindu-se în imagini colective sau în cărtile trimise acestei redactii.
Vrem să aducem un omagiu unuia dintre colaboratori, de peste 10 ani, Raul L. Alteresco ( Ray Arco ) , un reprezentant al studioului de filme de la Hollywod, care o viată întreagă, acum împlinind nouăzeci de ani , a rămas un colaborator constant, dar nu este singurul.
Alături de revista Observatorul functionează si editura ,,Maple Red- observatorul.com ”, care lucrează promt, estetic si foarte punctual.
Asteptăm ca să treacă această pandemie să participăm, să aniversăm, să vernisăm expozitii si să lansăm cărti la cenaclul Nicăpetre de pe lângă Observatorul.
Multumim acestei importante publicatii si colectivului său redactional, pentru frumosul suport cultural-literar foarte amplu si calitatea informatiilor.


Melania Rusu Caragioiu
poetă, prozatoare si publicistă din Montreal





Melania Rusu Caragioiu    11/2/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian