Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Scrisori dela prieteni si colaboratori , la 25 de ani de aniversare a grupului de la Observatorul

Observatorul a fost si este motorul culturii si spiritualitatii romanesti in Canada de la infiintare si pana azi.
Pilon si ancora a romanismului peste ocean.
Asta datorita spiritului jertfelnic, curajos deci, consecventei si principialitatii directorului publicatiei, Dl. Dumitru Puiu Popescu.
Felicitari dle Director!
La multi ani, Observatorul!!
Theodor Damian si echipa revistei sora Lumina Lina, New York

FELICITĂRI pentru sfertul de veac de existență a grupului de la Observatorului, cu nețărmurită admirație pentru munca depusă și omagiu deplin pentru dăruirea Domniilor Voastre întru dăinuirea limbii române, culturii și spiritualității românești în lume.
Ioan Gâf-Deac / Bucuresti


LA MULȚI ANI „OBSERVATORULUI“ DE TORONTO, CU OCAZIA ÎMPLINIRII PRIMULUI SFERT DE VEAC DE EXISTENȚĂ ÎNTRU TOT MAI ÎNALTE PRIVELIȘTI ÎN SPAȚIUL SPIRITAL AL PELASGIMII > VALAHIMII...!
Ion Pachia-Tatomirescu, Dac-Pandur, tot de la Piramida Extraplată de Tibissiara > Timișoara-Dacia..

O laudabila intreprindere, un efort mare a celui care si-a luat angajamentul de al publica si anima. Felicitari, draga Domnule Popescu! Recunostinta mea si a celor care citesc partea frumoasa a stirilor asa cum stiti sa o redati de 25 de ani.
Marcel Alin Mosoiu / Toronto

Va dorim mult succes in continuare si va multumim pt tot ce faceti pentru romanii din Canada! Este o initiativa minunata sa acordati premmii la copii. AM putea sa contribuim si noi cu o tabara gratuita de mediciina pt un tanar care vrea sa mearga la medicina sa fie un concurs sa scrie 500 de cuvinte despre ce fel de doctor vreau sa devina...AM postat linkul pe social media noastra despre aniversarea de 25 de ani, multumim.
Dr. Rosalind Silverman / Toronro

Felicitari ! Asteptam cu interes forma tiparita , cercetam mereu site-ul pentru noutati si evenimnete. Multa munca, pasiune si profesionalism. Multa sanatate tuturor !
Multumim ca existati!
Dan John Pana / Mississauga

Mă simt onorat ca în numele meu personal, al familiei mele, precum al unui număr însemnat de cititori de la biserica Sfântul Gheorghe, să vă transmitem, cele mai deosebite urări de bine, sănătate și MULȚI ANI FERICIȚI, alături de cei dragi și al marelui d-voastră proiect de menținere a spiritualității Românești la cele mai înalte standarde.
Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze, titanica d-voastră muncă!!!
LA MULȚI ANI!!!!!!
Achim Bucutea / Toronro


O publicatie excelenta si merituasa.
Succes!
Alexandru Nemoianu/ Michigan

Impresionant,felicitări pt.cultivarea si promovarea culturii românești în superba tara de adopție! Cu cele mai bune gânduri din Craiova! Dumitru Otovesci

Am putea chiar s-o numim “Golden Age” aceasta perioada din “viata” revistei. Cred ca revistei si colaboratorilor lor li se potriveste ce spune Henry Ford, fondatorul companiei americane Ford Motor: “A fi impreuna este un inceput, a ramane impreuna este un progres, a lucra impreuna este un succes” Ma bucur ca din cei 25 de ani, sunt si eu parte, pe timpul a 13 ani. Felicitari si sa putem adauga frumoasei reviste cat mai multi ani de existenta.
Am sa inchei mesajul in cheie romaneasca, citandu-l de data aceasta pe Nicolae Manolesu”: “Am devenit constient de mine scriind”- “Viata si carti” Am sa ma folosesc de cugetarea marelui nostru critic, marturisind ca si revista “Observatorul” a devenit constienta de sine, prin scrisul romanesc, conservat cu sfintenie pe un taram , care desi ne-romanesc, fertil totusi pentru orice intentie a unei comunitati, dornica sa se exprime in limba nativa.
Numai bine, Adriana Gheorghiu / Brampton

Este minunat ce ați realizat! La mulți ani rodnici „Obsrvatorului” românesc din Toronto/ Canada! Să fiți sănătoși și puternici! Succes! Nicole Marinescu Mozaicul” craiovean "

Sincere FELICITĂRI pentru ROMÂNISMUL pe care-l purtați în suflet!
Domnul fie cu dvs. și toți românii de pretutindeni!
Prețuire,
Vasilica Grigoraș


Va multumim pentru si apreciem ca Sarbatoarea limbii noastre romane este si trebuie sa ramina un punct central in toate actiunile prin care pretuim identitatea noastra. M.Nicolae

Mulți ani trăiască, mulți ani trăiască, la mulți ani! Sănătoși și voioși pe mai departe!
Un sfert de secol de surprize minunate și de evenimente frumoase. Gânduri cu har, mai ales pe prinma pagină a ziarului, în editorialele PP-ului drag. Merită colecționate!
Numai bine, cu drag și mulțumiri, din Spania
Dirk și Gabriela Sonnenberg

Felicitări, toate bune editorului si celor care ii sunt aproape in acest demers cu care nu se pot bucura multi in aceast lume a presei dominta de interese politice, bani si ipocrizie.!
Trăiască Limba română!
Lucian Baba

FELICITĂRI, DRAGI PRIETENI, PENTRU TOT CEEA CE FACEȚI ÎNTRU CULTIVAREA ȘI PĂSTRAREA LIMBII ROMÂNE ȘI A OBICEIURILOR STRĂMOȘEȘTI! FIȚI BINECUVÂNTAȚI! DOMNIȚA NEAGA


Draga dle Puiu Popescu, dvs. si revista dvs., cenaclul„Nicapetre” , faceti o munca enorma pentru mentinerea dorului si drgagostei fata de Tara natala! Daca mie, aici, in inima Tarii, si imi dau lacrimile ascultandu-va, imi inchipui ce se intampla in inimile consangenilor mei din Toronto si din Canada, si din lume, in genere. Sa va binecuvanteze bunul Dumnezeu si, odata cu loialitatea fata de tara adoptiva, sa va pastreze dragostea si dorul nestins fata de Tara in care ati vazut lumina zilei si ale carei frumuseti inestimabile le-ati admirat si le purtati in suflet pana la Marea Plecare.
Va imbratisez cu drag, indorurat si eu in toate fibrele corpului meu de dulcea mea Basarabie.
Imi pare bine ca v-am cunoscut si ca existati si simtiti ca romani,
Nicolae Matcas.

Felicitări! E o vârstă, un sfert de veac cum ar remarca Alexandra mea, care spre exemplu când am împlinit cincizeci de ani, m-a felicitat că am împlinit o jumătate de secol...
Parcă a fost ieri când în pragul noului mileniul, ajunsă pe plaiuri canadiene, am văzut și citit pentru prima dată ziarul în sala de așteptare a dentistului nostru, domnul Nuță și secretara lui amabilă m-a lăsat să iau un ziar acasă. Apoi a fost tot ea care mi-a făcut primul compliment după ce am început să colaborez și eu. Simt încă emoția cu care v-am trimis primul mesaj, apoi primul articol. Se pare că pentru mine Mircea Eliade cu care am început a fost de bun augur. Îmi amintesc cu aceeași bucurie prima întâlnire, însorită la atelierul mult regretatului Nicăpetre, căldură, generozitate, profund spirit românesc. Ziarul a fost o binecuvântată prezență în viața mea chiar și atunci sau poate mai ales atunci când din varii motive nu am mai fost în stare să scriu. Mă însoțește , așa cum sper că face cu cât mai mulți din comunitatea românească. Vă mulțumim pentru dedicație, perseverență și personal pentru continuul suport și statornica prietenie.
Cu senine gânduri, Lăcrămioara Oprea

La mulți ani Observatorului și oamenilor minunați care l-au născut, precum și celor de acum care trudesc pentru ca el să dăinuiască si să fericeasca alți oameni!
Cu respect și considerație, Luci TRUȘCĂ

Felicitări pentru cele făcute,cu trudă și iubire,pentru cultura și istoria românilor.Ioan Opriș

Sincere felicitari pentru toata ostenala si pentru admirabilele realizari in promovarea culturii, a traditiilor si a limbii romane in diaspora. Mult succes pe mai departe si toate cele bune pentru Dvs. si colaboratorii revistei.
Cu toata stima, Marin Mihalache / Chicago

Aniversarea unui sfert de veac este una cu adevarat meritorie. Multumiri dle Popescu pentru devotament si implicare. Eforturile au fost semnificative si rezultatele pe masura. In 20 din cei 25 de ani am avut si eu modeste contributii la ziar si ma bucur ca am avut aceasta oportunitate. Cu multumiri,
Luiza Mureseanu

Vă mulțumim mult pentru evenimentele culturale ale Observatorului. Ele fac laudă românilor din Diapora și cinstire României și a tot ce este romănesc,
Cu stimă,
Melania Rusu Caragioiu / Montreal

Felicitari dragi frati Romani din Canada! Felicitari pentru activitatile superbe de care suntem foarte mandrii chiar si aici in Australia, de fratii nostri romani din Canada care ne stimuleaza prin activitatile lor de inalta clasa si ne incurajeaza sa mergem inainte!
Va urmarim cu mult drag, Va multumim ca existati,
Ben Todica Melbourne, Australia

Va multumesc mult, bucuria si placerea de a va citi !
Pretuire adanca, sanatate si numai bine dvs si romanilor de pretutindeni !
Anna-Nora Rotaru-Papadimitriou / Grecia

Maica Domnului să-i ajute și să-i ocrotească pe toți românii
și pe toți oamenii de bine. La mulți ani binecuvântați Observatorului!
Cu drag, Victoria Milescu. / Bucuresti

Va Urez Cu Drag..."BUCURII SI REALIZARI SUFLETESTI .DE ASEMENEA SUCCESE PE MAI DEPARTE CU MINUNATUL " OBSERVATORUL" CINSTE CELUI CARE TINE STEAGUL SUS SI ONOREAZA GLASUL SI LIMBA ROMANEASCA !!!!! CU NESPUS DRAG SI ADMIRATIE.
CU STIMA SI RESPECT Aura Urziceanu Rully

Va citesc cu drag . si ma minunez de cum reusesti sa polarizezi in jurul TAU,AL ZIARULUI, ATATA LUME CARE SCRIE ARTICOLE SAU ADERA LA ''LIBATZIILE''CULTURALE PE CARE LE CREEZI, eu stiindu-te doar''REAL'' nu si ''UMANIST''! Ma bucur sincer pentru tine !
Va doresc tot binele. Ing,Ioan Ioanes/ Bucuresti

FELICITARI pentru tot ceea ce faceti! Iar noi, cand va citim, vizionam evenimentele, toate activitatile pe care le-ati desfasurat, avem impresia ca sunteti la doi pasi de noi! Felicitari inca o data pentru laborioasa activitate din care transpare la tot pasul dragostea si atasamentul fata de valori, in general, si cele romanesti in special! Va felicitam de asemenea pentru distinctiiile primite la premiile presei etnicie din Canada si va dorim sanatate, putere de munca si spor pentru ca asemenea evenimente sa continue!
Cu deosebita pretuire, Ana Iovanescu

Felicitări tuturor celor care contribuie, prin efortul lor, la realizarea unei reviste bogate, variate tematic, inspirat ilustrate!
Multă sănătate și să auzim numai de bine!
Stan Stanca

Îmi doresc din tot sufletul ca Observastorul să fie in continuare nu numai păstrătoarea unei adevărate și glorioase tradiții ci și un nou destin pentru acest adevărat sindard al romanității în Canada. Să vă dea Dumnezeu sănătate și puteri pentru această încercare! Din Iași, dar și din toată inima, Mihai Batog-Bujeniță

Va multumesc pentru ce aceti cu Observatorul . Il citesc pe site iar impreuna cu pritenele mele din Paris ne uitam la evenimentele culturale din comunitate Admiratie la unisson ! merci encore ! salutari cordiale ! Rodica Muth

Cata munca, ce frumusete de pagini culturale! Ce bucurie pentru noi sa va citim si sa vedem asa speciale evenimente ale vecinilor nostri, romanii - canadieni.
Cu apreciere,
Prof. Smaranda CAZAN-LIVESCU / Atlanta

Felicitări pentru Dvs și Observator! Vă mulțumesc pentru ceea ce faceți și vă doresc mult succes pentru Observator și multă sănătate Dvs și colaboratorilor.
Cu deosebită stimă și respect,
Nick Fodor

Felicitari, multumiri si respect! Multumim ca ne-ati primit printre colaboratori - suntem onorati. Multumiri ca existati in peisajul nostru canadian. Avem nevoie de –voastra.. Dorina Aldea – Vancouver

Am remarca, de cand citesc cu interes si constant Obseratorul, forma grafică aleasă, cu foto și tablouri ii, conținutul, bineînțeles, Vă felicit și rămân admiratorul și colaboratorul dv., în nobila activitate pe care o desfășurați pentru cunoașterea și păstrarea spiritului și sufletului românesc în Canada.
Cu multă stimă, / Corneliu Vasile

Mltumesc, frumos, foarte frumos . Frumoasa initiativa de a posta forma tiparita si pe site -ul Observatorului.. Faceti o munca profesionala si ceace este mai presus este continultul variat al ziarului. FELICTARI!
Anda Husain / Calgary

Pentru mine este o bucurie de a accesa frumoasa Revistă ,,Observatorul” Toronto, sub orice formă dorește să ajungă sub ochii mei,
Cu mulțumiri, Maria Scurtu / Ridhmond Hill

Nu pot sa spun decat FELICITARI, din tot sufletul. Munca comunitara nu este deloc usoara si punerea unui ziar « cap la cap » este o mare realizare.
Va uram tot binele si Doamne ajuta in toate !
Miruna Banu / Ottawa

Mulțumim, cu distanțare socială, olteni sau nu, dar români cu inima iubitoare suntem cu Dvs. Si cu Observatorul. Războiul este aprig. Să cântăm și să ne rugăm pentru ca Adevărul să învingă. Multă sănătate și Bucurii Divine!
Stana Bunea / Montreal

Sper ca toate aceste documente exceptional de pretioase ce exista in Observatorul de ani de zile isi vor gasi adapost la Muzeul Literaturii din Exil.
Gavril Morariu / Penticton BC

Ma identifica-marturisesc-in relatia mereu prezenta pe care am avut-o
mereu si mereu cu <V-am admirat si daca-mi pare rau e ca nu m-am implicat mai mult....asa pot marturisi acum o dubla urare de multi ani pentru noi realizari pe '' tapsanul'' canadian
Corneliu Serban Popa/ Montreal

O noua si mare bucurie si mindrie pentru mine, in calitate de creator de filozofie, care marcheaza un nou reper existential si creativ in activitatea mea , gratie eforturilor si daruirii Dumneavoastra neobosite pe altarul presei culturale si sociale, in directia propasirii - ce nu asculta de conditii si ordine - culturii si spiritualitatii romanesti. Cu aleasa recunostinta si cele mai calde urari de sanatate si de bine in continuareaproiectului Dumneavoastra editorial prin care sustineti, la cel mai inalt nivel, mersul inainte al culturii romane,
Dragos Niculescu / Bucuresti)

Multumesc mult colectivului de redactie al revistei Observatorul si dlui Dumitru Popescu in special pentru publicarea articolelor mele si a recenziilor cartilor mele.
Sper sa avem cat mai multa colaborari si in situatia actuala care vad ca se prelungeste ...
Va urez o toamna frumoasa si va rog, indrazniti sa calatoriti, virtual, si sa vedeti lumea prin ochii unor personaje de poveste, acum cand calatoriile par mai dificile:)
Cu deosebita pretuire,
Eva Halus / Montreal

Parcurg cu ochii minții și ai sufletului ”Observatorul”, o revistă superbisimă din toate punctele de vedere.
Conținut bogat și o punere în pagină de maestru.
Albumul foto de la evenimente culturale din comunitate ? Mă bucur că am în calculator o astfel de comoară.
Mulțumesc ca imi publicati poeziile mele. Din inimă, sănătate!
Virgil Dumitrescu / Cluj

La 25 de ani de existență, dragă OBSERVATORULE DE TORONTO, ești în floarea vârstei și a puterii creatoare, iar domnul Dumitru Puiu Popescu, sufletul și creierul tău, în care, cum ar zice Eminescu, Dumnezeu a pus ,,nemargini de gândire'', te-a șlefuit ca pe un diamant, fiecare latură a sa fiind o fațetă a limbii și literaturii române atât de prețioasă pentru noi toți.
LA MULȚI ANI !
Cu sănătate și realizări cât de mult se poate ! Să fiți pe mai departe aceeași oameni devotați unei cauze, respectiv promovării limbii și culturii noastre naționale și ... să atingeți centenarul, de ce nu ?
Da, este posibil, pentru că dv. nu striviți ,,corola de minuni a lumii", ci cu lumina dv. sporiți a ,, lumii taină''.
FELICITĂRI ȘI LA MULȚI ANI !
Emilia Stroe,


Traim vremuri grele si stirile pozitive sunt tot mai putin in lumina reflectoarelor.
Sunt onorat sa colaborez cu publicatia DVS cele mai bune ganduri, mult succes in toate, cu respect si mult drag,
Ion Tatomir.

La împlinirea unui sfert de veac de actvitate a GRUPULUI „OBSERVATORUL”, vă asigur de întreaga mea stimă și înaltă considerație pentru activitatea asiduă de promovare a limbii și literaturii române pe meleagurile canadiene și, de aici, pe întregul mapamond. Totodată, îmi exprim întrega gratitudine pentru bunăvoința cu care mi-ați acordat onoarea de a mă înscrie între colaboratorii admirabilei reviste pe care o conduceți.
Vă doresc o îndelungată activitate, sănătate și putere de muncă pentru abordarea și finalizarea cu succes a unor noi proiecte!
LA MULȚI ANI! NICOLAE DINA


MULTUMESC IMPRESIONANT, NE PUTEM CERTA INTRE NOI, NE PUTEM ACUZA UNEORI , DAR NICIODATA SA NU VORBIM DE RAU PE FRATI IN FATA STRAINILOR CARE......NU NE STIU ISTORIA, SI DURERILE.....
SPRE DEZMAGIREA MEA SUNT ROMANII CE SI-AU SCHIMBAT NUMELE, SE ASOCIAZA CU ORICE ALTE NATII, IAR COPIII LOR NU MAI STIU LIMBA ROMANA!?
FACETI O TREABA EXTRAORDINARA CU REVISTA SI EVENIMNTELE CULURALE ORGANIZATE, ISTORIA VA VORBI DE OBSERVATORUL.
Monica Corleanca / New York

Dragul nostru Observator, SA TRAIESTI!
Adaug aceasta urare si la sfertul de veac pe care il implinesti, pe langa alte aniversari, aflandu-ma alaturi de tine si chiar in tine la pagina 12.
Prin tine au tras o gura de aer romanesc romanii de pretutindeni. Cuminte si asezat, cu intelepciune si blandete ne-ai magaiat dorul de tara, ne-ai hranit nadejdea de mai bine, ne-ai informat si ne-ai imbogatit spiritul. Iti multumim ca existi si iti dorim sa ramai asa de-a lungul anilor.
Urari din plinul inimii iti adreseaza,
Elena Buica - Buni / Pickering


Va multumesc dvs. si membrilor cenaclului Nicapetre A fost mare onoare sa lansez cartile scrise in Canada de ziulele marelui nostru poet, Mihai Eminescu, si a culturii nationale! M-am bucurat sa sarbatorim poezia si cultura romaneasca prin poezie si arta cu atatea ocazii. Am fost primita cu mare finete intelectuala si de o impresionanta caldura umana. Dvs. ati fost un amfitrion primitor, subtil si cu adevarat sufletul seriilor noastre. Ma bucur sa intalnesc o comunitate romanesca unite prin dragostea pentru tara si pentru cultura ei in jurul Observatorului ! Membrii cenaclului si ceilalti invitati au fost intotdeauna un public cald, generos si inspirat. Cu recunostinta, Prof.Dr. Diana Manole

M-am uitat cu drag la istoria dumneavoastră canadiană în imagini la evenimente culturale și m-aș tot uita și la alte poze care completează o biografie spectaculoasă de om între oameni și de om pentru oameni. Sunteți un unicat prin dialogul cu țara pe care l-ați ctitorit prin cuvânt scris.
Felicitări pentru copilul dumneavoastră numit OBSERVATORUL, care este o prezență spirituală de nelipsit în comunitatea românilor din Toronto !
Anca Sîrghie

Va foarte multumesc pentru existenta Observatorului.!!!!
Articole foarte interesante. Onorată sa cites ziarul si, onorată sa acceptați a publica și câte un material semnat de mine. Excelenta punte culturală!!! Minunaat. Doamne ajută!!! RĂMÂNEȚI O PUBLICAȚIE PE PODIUM. MULTUMESC PENTRU CEEA CE REPREZENTATI!6
CU PRETUIRE ALEASA,
Veronica Balaj / Timisoara

Felicitari calde pentru bogata si frumoasa activitate editorila si culturala pe care o desfasurati!
Hrana sufletului este Binele si Frumosul. Intr-o perioada, in care globul nostru este tot mai des periclitat de un limbaj urat si actiuni violente, cultura poate fi purtatoarea pacii, a armoniei intre popoare. Cu cele mai frumoase ganduri,
Julia Kakus / Germania

Ati fost acum un sfert de veac,niste semenatori indrazneti,pe pamant virgin in domeniu.Cu rabdare si perseverenta,ati reusit sa recoltati in plina maturitate,
revista OBSERVATORUL,ravnita de multi romani din lumea larga.
Ati reusit sa aduceti in casele si inimile noastre "romanismul",pe care fiecare dintre noi,il pretuim in mod deosebit si-l vom pastra cu siguranta,atata timp cat existam FELICITARI PENTRU TOT CE ATI REALIZAT,FELICITARI SI STIMA PENTRU INITIATOR(II),CAT SI PENTRU COLABORATORII REVISTEI "OBSERVATORUL"
L A M U L T I A N I !
Douazeci si cinci de ani,cu truda si perseverenta,
In care cu bune si mai bune,ne-ati alinat dorul de tara,
Ati reusit o eminenta si adevarata performanta,
Grupand in jurul vostru,romani din tara si de-afara.
Felicitari,ani multi,prosperi cu realizari si fericiti,
Sa fiti mereu la fel in virful,situat zic eu,acuma sus,
Si-alaturea de noi,ca pan-acum mereu sa fiti,
CU VESTI SI REPORTAJE REMARCANTE,CUM PANA ASTAZI ATI PRODUS.
SA AUZIM NUMAI DE BINE.
Cu stima si deosebit respect,
Dr.Parvu Victor
Surrey-Vancouver

Sincere felicitări, Stimate Domnule Popescu, pentru evoluția Dumneavoastră atât de spectaculoasă, demnă de un film. Ați trăit ani de muncă, dar rezultatele au fost peste așteptări. Dumneavoastră ați făcut un serviciu imens neamului românesc și culturii române. Orice istorie a culturii și a presei românești ar fi nedreaptă, dacă nu ar menționa și contribuțiile Dumneavoastră la propășirea limbii și spiritului românesc pe acele meleaguri. Mă bucur că un român a realizat o operă culturală atât de măreați, prin revista si evenimentele culturale promovate, dar mă bucur mai mult, că acel român a fost și oltean totodată. Oameni ca Dumneavoastră fac cinste neamului românesc.
Dumnezeu să vă dea viață lungă, sănătate deplină, înțelegere și bucurii în familie alături de toți cei dragi, cât mai mulți nepoței și împliniri pe toate planurile. La mulți și fericiți ani!
Preot Dr. Al. Stănciulescu-Bârda

M-ați uimit pur și simplu descoperind prin intermediul prestigioasei publicații, o diversitate uimitoare ca abordare culturală a tot ce are mai frumos , mai înălțător acea parte de lume, fascinația mirifica și bogata din lume a scrisului, cu oameni pentru oameni, realizări, împliniriri, dar mai cu seamă nevoia de comunicare, de frățietate, din acea binecuvântată, locul unde dumeavoastră cei care vă iubiți până la disperare obârșia, nu conteniți să vă consolidați sufletește apartenența la o țară care va primit cu brațele deschise, neuitând că în inima și sufletul dumneavoastră mai există un tărâm sfânt, un tărâm de poveste, cel a iubirii necondiționate a tot ce are românul în ființa lui, Neamul -Credința și țara
Făcând o punte de legătură între cele două entități în care dorința de mai bine, de conlucrare, de neuitare și frățietate deplină își are locul în sufletul oricărui ROMÂN!
Felicitări și multă considerație pentru ceea ce sunteți și faceți!
Vasile Luca

Tata consideratia mea si a prietenilor mei pentru deosebita si dificila dumneavoastra activitate prin care reusiti si aici in minuata noastra tara de adoptie sa faceti ca noi romanii din diaspora sa ne simtim ca acasa
Traind prin propria noastra experienta de imigranti temerari ca traversarea oceanului ar fi putut fi comparata cu o stramutare pe o planeta necunoscuta, este de domeniul incredibilului cum acest motor cultural si informational al diasporei romanesti a ajuns a atinge varful profesionalismului intr-un domeniu in care numai geniile se pot descurca pe un teren indepartat si neexplorat.
Domnule Puiu Popescu, iti multumim ca existi si ca ne promovezi imaginea reala prin care sa demonstram planetei ca poporul roman este demn de remarca unora prin care am fi fost cotati candva a fi poporul cu cel mai ridicat IQ din Europa.
Sper sa-mi fie iertata indrazneala prin care, fara a va cere consimtamantul, ziarele dvs cu interesantele cronoici, articole diverse, cu imagini ale activitatilor distinsei noastre diaspore, ale minunatului nostru Toronto, prezentate cu maiestrie in publicatiile dumneavoastra, mi-am permis a le timite multor prieteni si colegi din MEE in tara radacinilor noastre.
La unison, cu totii ne bucuram de privilegiul de a va tine in mana rodul unei munci epuizante, care atesta maiestria unui expert de invidiat in materie de ziaristica.
Suntem fericiti ca ne iubiti si ne uniti ca un adevarat leader dorit si admirat de diaspora romana pe taramul frumoasei Canada.
In speranta a inca 25 de ani de continuitate a activitatii Observatorului , va dorim sanatate si indeplinirea tuturor dorintelor.
La Multi Ani Fericiti !
Valentin Rociu






Observator    9/8/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian