Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Imigratie si impactul Coronavirus (COVID-19) – detalii despre restrictiile de calatorie si exceptiile prevazute

Revenim cu informatii la zi despre evolutia masurilor pentru limitarea calatoriilor sau a masurilor de precautie impuse de guvernul canadian in contextul pandemiei. Asa cum am mentionat in articolul din aprilie, cele mai multe persoane nu vor putea veni in Canada chiar daca au o viza de vizitator valida sau daca au autorizatia electronica de calatorie (eTA - electronic travel authorization).

Restrictiile variaza in functie de locul de plecare a calatorului si, in orice caz, o persoana care prezinta simptome de Covid-19 nu va fi autorizata sa intre in Canada.

In prezent cererile de viza de resident temporar ((TRVs), se pot face numai on-line si fiind date restrictiile privind calatoriile cetatenilor straini catre Canada, numai cererile persoanelor care respecta criteriile de exceptie la aceste restrictii (pentru detalii : https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/corporate/publications-manuals/operational-bulletins-manuals/service-delivery/coronavirus/travel-restrictions.html#travel-restriction-exemptions) si care demonstreaza ca vor calatori pentru un motiv non-discretionar, vor fi tratate. Aceasta hotarire se aplica atit la noile cereri cit si la cele deja depuse.

Nu trebuie sa uitam ca o persoana care doreste sa obtina viza de Canada in afara de faptul ca trebuie sa dovedeasca ca raspunde criteriilor de exceptare la restrictiile de calatorie, ca vine in Canada pentru un motiv ne-facultativ, va trebui sa respecte si toate celelalte exigente de admisibilitate prevazute de lege (Immigration and Refugee Protection Act - IRPA).
Persoanele care au depus o cerere de viza pot comunica cu IRCC la adresa IRCC.COVID-TravelExemptions-Exemptionsdevoyage-COVID.IRCC@cic.gc.ca pentru a indica motivele calatoriei, de ce considera ca pot cere o exceptie la restrictiile de calatorie si pot transmite documentele necesare pentru a explica specificul situatiei.

De asemenea, cei ce au nevoie de autorizatia de calatorie electronica (eTA) pot face acest demers on line. Daca cererea necesita interventia unui agent (deci un studiu mai atent) – aceasta procedura este suspendata pina la noi ordine. Acest tip ce cerere va fi tratat numai daca aplicantul corespunde criteriilor de exceptare la restrictiile de calatorie si daca va explica situatia si va trimite documentele necesare cu ajutorul formularului WEB al IRCC (https://www.cic.gc.ca/english/contacts/web-form.asp)

In afara de vizitatori, o categorie importanta de calatori pot fi lucratorii temporari ( detinatorii de contracte de munca) care vor intra in Canada daca vor face parte din categoriile exceptate de restrictiile de calatorie. Ei vor fi obiectul verificarilor sanitare necesare si vor fi obligati sa se izoleze timp de 14 zile imediat dupa sosirea in Canada.
Lucratorii temporari care sint in afara Canadei si sint in posesia unui permis de lucru (inclusiv un permis de lucru deschis, deci care nu e specific pentru o anumita intreprindere, un anumit post si o anumita locatie) vor putea calatori daca vor prezenta transportorului aerian permisul de lucru ( trebuie insa sa aiba si eTA). La fel si pentru lucratorii temporari care au obtinut un aviz pozitiv, o scrisoare de decizie, o scrisoare pentru punctul de intrare la frontiera si carora inca nu le-a fost eliberat permisul de munca – vor prezenta un exemplar imprimat sau mesajul electronic cu avizul pozitiv.

Aceasta categorie de calatori va trebui sa prezinte o scrisoare din partea angajatorului inainte de a face orice pregatire de calatorie. Scrisoarea trebuie sa ateste ca intreprinderea nu a fost obligata sa inchida in timpul perioadei de izolare (deci ca intreprinderea este activa) si ca lucratorul va putea incepe lucrul imediat dupa perioada de izolare de 14 zile. Lucratorii temporari nu vor putea veni in Canada daca intreprinderea nu le mai asigura lucrul.

Mai mentionam ca a fost pusa in aplicare o procedura care vine in ajutorul lucratorilor temporari care sint deja in Canada si care, in contextul economic actual, trebuie sa schimbe postul ocupat sau angajatorul (cazul intreprinderilor inchise sau care au facut faliment). Aceasta politica a fost propusa pentru a permite lucratorilor temporari sa inceapa sa lucreze mai repede asteptind decizia in privinta cererii noului permis de munca in situatia cind ei schimba postul sau angajatorul si cind au obtinut o noua oferta de lucru. Aceasta solutie a fost lansata pe 12 mai, va ramine activa pina la revocarea ei de catre IRCC.

Incheiem cu speranta ca aceste informatii sa fie utile, va dorim sa va gasim sanatosi si sa auzim numai de bine.

Anca Tismanariu
..........................................

N.O. Anca Tismanariu ing, consultant de imigratie, membru CRCIC, membru OIQ.
Pentru întrebari sau sugestii scrieti la;
agti_recrutement@sympatico.ca
sau telefon 514 - 489 2769.


Anca Tismanariu    6/13/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian