Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Subiectiv - Război impotriva Americii ?!

Puțini ani în urmă eram la bordul unui vapor părăsind portul din New York în drum spre Europa.
La mică distanță după ridicarea ancorei, silueta uneia dintre cele mai lesne de recunoscut statui din lume, Statuia Libertății se putea deslușii în zare.
Înaltă, ridicată pe soclul unei clădiri din piatră, cu brațul ridicat în aer să împrăștie lumina făcliei arzândă în lume, se apropia de noi din centrul Insulei Libertății. Sus pe bordul deschis al vaporului, toți s-au apropiat de marginea balustradei în timp ce difuzoarele difuzau un cunoscut cântec patriotic, la care fiecare pasager s-a asociat complectând corul.
Moment sublim.
Era ca și cum un fior electric s-a difuzat prin fiecare unindu-ne într-o voce comună de celebrare a ce înseamnă pentru noi America și simbolul Libertății.
Mâini fluturând în aer, aparate de fotografiat țăcănind, fețe zâmbitoare, ochi înlăcrimați de emoție ce ne-au dat senzația că ne cunoaștem, că ne știm, că nu suntem la prima întâlnire aici, că facem parte din aceeași familie.
Un sentiment atât de unic, nu se poate descrie.

Situația recentă a evenimentelor din Statele Unite oglindește o imagine diferită de cea menționată mai sus.
În seara zilei de 1 iunie, imaginile posturilor de televiziune arătau scene de inimaginabilă teroare, cruditate și anarhie. Pe fundalul întunericului luminat de flăcările clădirilor incendiate, bande de tâlhari jefuind cu brațe încârcate bunurile unor prăvălii ale căror vitrine au fost sparte, în timp ce alții păruiau pe cei ce încercau să le țină calea.
Un demonstrant pe stradă e lăsat aproape linșat în mijlocul drumului pentru că a adus un drapel american ținut cu brațele încleștate. Numeroși polițiști atacați și răniți cu bâte, cărămizi și pietre asvâlite din spatele demonstranților de o gloată de agitatori ce întărâta mulțimea. Mulți deveniră victime moribunde.
Toate astea izvorâte dintr-o demonstrație pașnică de protest reeditată zi după zi de peste o săptămână, pentru omorârea unui om de culoare de către un polițist alb ultra zelos.

Cine sunt acești agitatori cei ce mobilizează, instigă și încurajează acțiuni de anarhie? Cu ce scop o fac?
Din cei prinși asupra faptului și am aflat. Nu sunt simpli răufăcători de duzină.
Rezumeele cuprind diplome universitare. Au posturi de răspundere în comunitate. Vor cu orice preț să prevină realegerea la Casa Albă a unui republican, Donald J. Trump. Prinși și filmați asvârlind sticle incendiare în mașinile parcate ale poliției, sunt un avocat și prietena lui de aceeași profesie, din New York. El membru al Comitetului de Directori în Comunitatea Districtului Brooklin, Colinford Mattis, 32 de ani, graduat la Princeton University și New York University School of Law și Urooj Rahman, 31 de ani, absolventă a Școlii de Drept din Universiatea Fordham.
Ca oameni ai legii, faptele lor sunt nescuzabile.
La fel ca mulți activiști Antifa, organizație considerată de Trump teroristă, după ce au fost descoperite în parcul din fața Casei Albe provizii de sticle încendiare pe care încercau să le distribuie altora spre folosire. Unele au incediat subsolul bisericii St. John din Washington.

Profitând de slăbiciunile sistemului democratic, grupări politice activând din umbră, finanțate de iluminații potentați ai grupului Bilderberg și Liberalii progresiști, folosesc orice prilej de a dezbina diferitele categorii sociale care alcătuesc poporul cu intenția provocării unor confruntări fățișe, mascate sub stindardul de drepturilor democratice.
La nivel de zeci și sute de milioane de oameni diferiți , stresați și pervertiți prin desinformarea grupărilor politice din umbră, orice alegere democratică poate fi canalizată cu ușurință.
Dacă cineva se opune, eliminarea lui din viața politică sau ca personlitate, nu reprezintă nici o problemă, datorită multiplelor posibiltăți financiare și a corupției celor ce dirijează media, politica și birocrația.
La nivelul Statelor Unite, ei nu-și pot permite greșeli, și de aceea, fiecare președinte american are rolul să indeplinească scopurile lor masonice de globalizăre, și de aceea, e necesar să ocupe poziții marcante în lojelr lor

In privința lui Trump, însă au greșit. El nu e membru al organizației lor și nu are nici o intenție să fie. Succesele lui de-o viață s-au datorat numai propriului său talent și putere de muncă, ce l-a ajutat să vadă dincolo de mașinațiunile de culise ale potentaților ce fără scrupule se amestecă în problemele politice ale țării, trăgând foloase din fiecare manevrare ce-o pun la cale. Inevitabilul s-a întâmplat în 2016 atunci când nimeni nu a putut întrezării victoria lui Trump masivă în alegeri și din primul moment au început să aplice măsuri de deraiere a planurilor noii administrații prin minciună, calomniere, procese inventate și suspiciunii de trădare neîntemeiate.
Dovedind o energie legendară, a trecut peste toate blocajele ce i s-au pus în cale reușind să scoată America din impasul economic devenit cronic din vremea lui Obama, a schimbat complect orientarea politicii externe, înlăturând pericolele de război cu Coreea de Nord și Iranul, a îngenunchiat China și a redresat balanța datoriilor țărilor Nato, precum și noul Tratat Nafta.
Panica Liberalilor și a celor ce văd în Trump un oponent a cărui dârzenie nu poate fi clintită, fiind principala piedică a îndeplinirii planurilor lor atât în domeniul slăbirii hegemoniei Americane în lume cât și celor de globalizare, a atins punctul critic la începutul anului 2020, când nu au putut convinge publicul în procesul lor de impeachment al președintelui. În ultimă instanță a răsărit dubioasa soluție salvatoare: Pandemia. Groaza cuibărită în suflete urla cu glas tare: ”Ce spune Știința?” Știința s-a pronunțat: ”Suspendați orice activitate!” Cuibăriți prin case, ne-am mascat cu botnițe și am răbdat. Mulți au pierit în chinuri.

Când să ieșim la soare, ne-au scos în străzi copiii cu placarde să demonstreze o moarte nejustificată, în spatele cărora agitatorii au creat odioase acțiuni criminale.
Newt Gingrich, afirmă: ”Cei angajați în violență nu sunt demonstranți și considerând volumul violențelor și a distrugerilor, ei nu sunt cetățeni înfuriați ce-și exprimă frustrarea. Volumul violențelor și numărul orașelor atacate de ei reprezintă un război împotriva Americii!”

..............................................

David Kimel
Toronrto





David Kimel    6/3/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian