Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Ziua Românilor de Pretutindeni

Klaus Iohannis si Ludovic Orban le-au transmis mesaje celor plecati in strainatate

Presedintele Klaus Iohannis afirma, intr-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Romanilor de Pretutindeni, ca "este nevoie de toti romanii, de 'aici' si de 'acolo', din tara si din strainatate, pentru a construi impreuna Romania prospera si sigura pe care ne-o dorim". La randul sau, premierul Ludovic Orban a spus ca aceasta zi e sarbatorita "sub semnul solidaritatii fata de semenii nostri afectati direct sau indirect de criza sanitara si al responsabilitatii pentru protejarea fiecaruia dintre noi si a celor apropiati".

"Ultima duminica a lunii mai ne ofera prilejul de a sarbatori Ziua Romanilor de Pretutindeni, o zi dedicata celor aflati dincolo de hotare, dar ramasi aproape de tara natala, in gand si in suflet. Fiecare roman, acolo unde se afla, este un ambasador al traditiilor, culturii si obiceiurilor noastre, al creativitatii si al spiritului romanesc. Ultimele luni au pus o lume intreaga la grea incercare, dar oriunde s-au aflat, cei mai multi dintre romani s-au comportat in mod exemplar. Responsabilitatea fiecaruia si solidaritatea tuturor ne-au ajutat pe toti sa trecem mai usor prin aceasta pandemie", spune seful statului.

El le multumeste romanilor din afara tarii pentru ca au inteles apelurile autoritatilor romane in aceasta perioada a pandemiei. De asemenea, presedintele Iohannis arata ca prin masurile din programul de reconstructie economica de dupa pandemie va putea fi valorificat potentialul reprezentat de romanii plecati in strainatate care se reintorc in tara.

"Am traversat momente dificile si va multumesc pentru ca ati inteles apelurile autoritatilor romane. Multi dintre dumneavoastra v-ati intors acasa cu un bagaj important de cunostinte si experiente dobandite in strainatate, pe care sunteti gata sa le puneti in slujba Romaniei. Prin masurile si politicile publice cuprinse in programul de reconstructie economica, acest capital pretios pe care il reprezentati fiecare dintre dumneavoastra va putea sa fie valorificat pentru dezvoltarea tarii noastre. Este nevoie de toti romanii, de 'aici' si de 'acolo', din tara si din strainatate, pentru a construi impreuna Romania prospera si sigura pe care ne-o dorim. La multi ani, dragi romani de pretutindeni!", se incheie mesajul transmis duminica de catre presedintele Klaus Iohannis.

Mesajul lui Ludovid Orban

Premierul Ludovic Orban a transmis ca sarbatorim in acest an Ziua Romanilor de Pretutindeni "sub semnul solidaritatii fata de semenii nostri afectati direct sau indirect de criza sanitara si al responsabilitatii pentru protejarea fiecaruia dintre noi si a celor apropiati".

Seful Guvernului a adaugat ca, in pofida distantei fizice care ne desparte si a regulilor pe care trebuie sa le respectam pentru protejarea sanatatii noastre, a tuturor, perioada grea pe care o parcurgem a dovedit din nou ca suntem uniti, amintind de vorba romaneasca care spune ca "sangele apa nu se face".

"Fie ca ne referim la comunitatile pe care circumstantele istorice nedrepte le-au despartit de tara sau la cele ale romanilor care au ales sa studieze, sa munceasca si sa traiasca peste hotare, optiunea noastra a fost limpede in favoarea sprijinirii romanilor de pretutindeni.

Am considerat de datoria Guvernului sa-i sustinem in mod concret pe fratii nostri de peste Prut in lupta cu pandemia COVID-19. Totodata, am alocat resurse, inca de la inceputul mandatului, pentru initiativele menite sa contribuie la pastrarea identitatii, traditiilor si culturii romanilor din comunitatile istorice, dar si din cele recent formate.

Indiferent pe ce meleaguri de afla, comunitatile de romani din afara granitelor intregesc cu mandrie neamul si natiunea romana.

Faptul ca peste un milion dintre romanii care studiau, munceau si traiau in afara granitelor au ales sa revina acasa, atunci cand criza sanitara ne-a incercat pe toti, este dovada clara a faptului ca Romania ramane locul lor de suflet, unde le putem oferi sansa de a-si construi viitorul. Am apreciat ca este responsabilitatea autoritatilor statului sa le ofere oportunitati pentru ca tot mai multi sa ramana acasa. La nivelul Guvernului avem in vedere noi masuri care sa ii determine sa-si puna in valoare aici, in tara, expertiza si experienta acumulate in strainatate. Este in beneficiul tuturor sa construim impreuna Romania europeana, tara in care sunt aparate si garantate libertatile si drepturile cetatenilor si care ofera fiecaruia sanse la o viata mai buna si la prosperitate.

Poporul roman are nevoie de toti fii sai, indiferent in ce colt al lumii se afla.

La multi ani, dragi romani, oriunde va aflati!", a mai transmis Ludovic Orban.
Ziare.com    5/31/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian