Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Nu uita - A venit primavara.

Pentru mine, primavara vine cu primii muguri, cu primele lalele inflorite, cu zambile si flori de nu ma uita.

Vine cu randunelele care se intorc la cuibul lor de sub streasina casei si cu primul gainat pe masina.
Vine cu iarba verde, un verde sanatos sub lumina zilei si de o culoare proaspata si uimitoare sub lumina farurilor cand ma intorc seara tarziu de la lucru.
Vine cu primele meciuri de fotbal in aer liber si cu rocada de masinarii din garaj, tractorasul de zapada in spate si masina de tuns iarba in fata. Vine cu harletul si sapa cu care scormonesc gradina, si cu magnoliile inflorite spectaculos in gradina vecinului.
Vine cu gardul viu in care se ascund pasarile cu privirea la casuta atarnata si plina cu seminte din copacul din fata casei.
Vine cu primii patinatori pe role si cu primii purtatori de maneca scurta, cu chinezii care ies dis de dimineata la plimbare pana in parc unde-si fac Tai-Chi-ul, cu oamenii care alearga prin cartier in echipamente stralucitoare si mulate pe corp si cu primii biciclisti care se incumeta sa pedaleze de acasa pana la servici.
Vine cu tufele de patrunjel si leustean din spatele casei, cu ceapa noua si borsul de urzici si spanac.
Vine cu Pastele si Invierea si cu lumina lina care se prelinge de la biserici pana in casele oamenilor pe linii continue, ca razele unui soare in plina noapte intr-un spectacol intotdeauna maret, intotdeauna inaltator.
Si mai vine cand manac pasca si cozonac si ciocnesc oua inchistrite si ma-nfing in drobul si ciorba de miel.
V-am spus ca a venit primavara? Si ce daca v-am spus, va mai spun odata. « Iesi afara copile cu parul balan si rade la soare ca cine stie…

»

In anii trecuti pe taramurile astea canadiene, daca nu te prindea primavara afara cand venea te trezeai direct in vara. Anul asta suntem norocosi si avem o primavara lunga si frumoasa, mai ca la noi acasa in Romania.
A venit primavara.
Vreau sa va spun tuturor ca au inflorit ciresii si merii si ca va doresc sa vi se intample voua ce se intampla cu ciresii si cu merii primavara, cand infloresc.
Sa va spun ca e vremea sa va bucurati, sa va luati copii de mana si sa va plimbati cu ei si sa le raspundeti daca puteti la intrebarea : « bine, bine, eu inteleg ca toamna frunzele cad din copac ; dar primavara cum se suie inapoi ? ».
Si sa va spun ca va iubesc pe toti, trebuie sa va spun asta, si pe cei buni si pe cei mai putin buni, si pe cei vii si pe cei adormiti, trebuie sa va spun acuma ca sa stiti si sa va bucurati ca maine cine stie cese poate intampla si ce ma fac eu daca n-am apucat sa va spun?
Stati intinsi in iarba si ganditi-va la …nemurirea sufletului ; sau mai bine ganditi-va la nimic, ca eu daca ma gandesc mai adanc vad numai virusi.
Si scoateti din dulapuri batistele cu bagadele si testemelele si iile si camesile brodate cu ciucuri si faliti-va cu ele asa, fiindca a venit primavara.

Si v-am spus lucrurile astea ca sa nu uitati, in graba cea de toate zilele ca azi, in urbea noastra si in sufletele a toate cele, a venit primavara.


................................
Toronto / Mai 2020
Doru Deboveanu    5/21/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian