Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Noi prevederi in programele de emigratie din Canada, menite să sustină reluarea activitătilor economice

Canada lansează programul pilot Agri-Food .
La 14 mai a fost anunțat acest program care oferă posibilitatea de a obține rezidență permanentă anumitor lucrători în domeniul agriculturii și alimentației (agri-food).
Acest program oferă o soluție lipsei de mînă de lucru din întreprinderile de procesare a cărnii, a crescatoriilor de ciuperci, a serelor și a fermelor de animale. Lucrătorii temporari care sînt deja în Canada și lucrează în aceste domenii pot aplică pentru obținerea rezidenței permanente sub aces program.
Immigration, Refugees, and Citizenship Canada (IRCC) va admite 2750 de aplicanți principali plus membrii familiilor lor, în fiecare an, pentru următorii trei ani. Cererile sînt admise începînd cu 14 mai 2020.

Prin acest program IRCC oferă o soluție angajatorilor din aceste domenii care semnalasera deja dificultățile întîmpinate în recrutarea miinii de lucru. Programul pilot era pregătit să înceapă din ultimele zile din martie 2020 dar a fost întîrziat din pricina pandemiei și a faptului că IRCC a trebuit să priorizeze măsurile de protecție a populației și să prevadă un sistem de verificare a călătorilor. Astăzi, programul pilot oferă lucrătorilor temporari cu experiență în agricultură și alimentație (agri-food) posibilitatea să obțînă sub anumite condiții, rezidență permanentă.
Meseriile și industriile eligibile în acest program sînt :

-Prelucrarea cărnii : măcelari și măcelari industriali, supervizori de fermă și lucrători specializați în creșterea animalelor, muncitori pentru fabricile de alimente.
-Sere, pepiniere și producție floricola : supervizori de fermă și lucrători specializați, muncitori pentru muncă generală la ferme, muncitori pentru recoltarea produselor.-Ferme de animale, cu excepția aquaculturilor : supervizori de fermă și lucrători specializați, muncitori pentru muncă generală.
În conceperea și promovarea acestui program a fost considerată importantă domeniului alimentar- agricol în contextul actual, cînd mînă de lucru internă disponibilă nu există, cînd muncitorii străini sînt greu de recrutat și este și mai greu să călătorească către Canada.

Conform statisticilor, industria agrară și alimentară oferă unul din opt locuri de muncă în Canada.
În 2019 exporturile agricole au atins un record de 67CAD bilioane.Așa cum declara ministrul IRCC, Mr Marco Mendicino :``Atragind și retinind muncitori de talent est esențial în susținerea dezvoltării noastre economice și în ameliorarea nivelului de trăi al tuturor canadienilor ….Programul agri-food o să atragă aplicantii pentru rezidență permanentă care au lucrat deja în Canada, care se pot integra economic și care răspund nevoii de mînă de lucru a fermierilor și producătorilor de alimente.Pentru detalii : https://www.canada.că/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/agri-food-immigration-pilot/about.html

O altă măsură importantă a fost luată pentru a menține interesul studenților străini pentru a veni și studia în Canada. Pe 14 mai au fost anunțate decizii care să faciliteze studiile în semestrul de toamna 2020.
În linii mari, un student străîn trebuie să urmeze cursuri în ceea ce se cheamă designated learning institution (DLI) – o instituție de învățămînt recunoscută de ministerul de imigrație. Studenții internaționali au dreptul la un permis de muncă post diplomă (Post-Graduation Work Permit (PGWP) după graduarea programului educațional care trebuie să fie de o durata de cel puțîn opt luni. Printre alte condiții, pentru a putea obține PGWP programul de studii trebuie să fie încoronat de o diplomă, certificat sau un titul (degree) iar durata permisului de muncă depinde de durata programului de studii în Canada.
IRCC a anunțat schimbări importante în condițiile de acordare a PGWP pentru studenții care vor veni la studii în Canada în semestrul de toamna : studenții vor putea începe programul de studii on line și vor fi eligibili pentru un PGWP de maximum trei ani după sosirea lor în Canada.
Noutatea constă în faptul că în mod normal, cursurile on line nu sînt considerate în momentul cînd studentul face cerere de permis de muncă post-diplomă. Astăzi, pentru a oferi o soluție la dificultățile de a călători, li se permite studenților să-și înceapă programul de studii on line, să completeze pînă la 50% din cursuri la distanță și să-l finalizeze în Canada, rămînînd eligibili mai tîrziu pentru PGWP. Pentru studenții străini este foarte importantă experiență de muncă obținută în Canada după graduare căci va reprezenta un avantaj important mai tîrziu cînd vor aplică pentru rezidență permanentă.

Încheiem cu speranța că aceste informații să fie utile, va dorim să va găsim sănătoși și să auzim numai de bine.


Anca Tismanariu
..........................................

N.O. Anca Tismanariu ing, consultant de imigratie, membru CRCIC, membru OIQ.
Pentru întrebari sau sugestii scrieti la;
agti_recrutement@sympatico.ca
sau telefon 514 - 489 2769.





Anca Tismanariu    5/18/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian