Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Se redeschid hotelurile si bisericile, terasele raman inchise.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, cel al Sanatatii, Nelu Tataru, si secretarul de stat in MAI Raed Arafat au sustinut o declaratie de presa in care au anuntat cum va arata starea de alerta in Romania, ce intra in vigoare la miezul noptii si este valabila timp de 30 de zile.

Masurile au fost stabilite in sedinta Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, condusa de premierul Ludovic Orban, si au fost anuntate cu mai putin de o ora inainte ca starea de urgenta sa expire. Ele urmeaza sa fie publicate in aceasta noapte in Monitorul Oficial.

Asadar, incepand de maine, in spatiile comerciale, mijloacele de transport in comun, la locul de munca si in alte spatii inchise se instituie obligativitatea purtarii mastii, astfel incat nasul si gura sa fie acoperite.

Tot din 15 mai, se vor redeschide hotelurile, cabinetele stomatologice, saloanele de infrumusetare, parcurile (cu exceptia locurilor de joaca) si bisericile.

Raman inchise scolile, terasele si centrele comerciale, exceptie facand aici magazinele care vand produse alimentare, farmaciile, magazinele de optica medicala si cele care comercializeaza produse electronice si electrocasnice cu vanzare la domiciliu.

In ceea ce priveste deplasarea in interiorul localitatii, nu vom mai avea nevoie de declaratie pe proprie raspundere, dar se vor evita grupurile mai mari de 3 persoane.

In schimb, in afara localitatii, circulatia este permisa doar in scop profesional, activitati agricole, ingrijirea unei alte proprietati, tratament, ingrijire copii sau rude, asistenta persoane varstnice, deces membru de familie. In aceste cazuri vom avea nevoie de declaratie.

O alta masura a starii de alerta prevede prelungirea suspendarii zborurilor dinspre si catre Austria, Belgia, Elvetia, Franta, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Regatul Tarilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia, pentru o perioada de 15 zile.

Totodata, persoanele care se intorc din strainatate, indiferent de tara de unde vin, vor fi izolate la domiciliu, pentru 14 zile. Cei care nu pot sa isi asigure astfel de spatiu, sau cei ce nu doresc sa stea cu familia si vor sa stea separat pot solicita carantina institutionalizata.

Toate aceste masuri vor fi evaluate dupa 14 zile, iar atunci se va stabili daca urmeaza o noua relaxare sau se vor pastra aceste reguli.









Ziare.com     5/14/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian