Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Florile, porti catre suflet

In ultima vreme ma surprind tot mai des cum mintea se lasa purtata pe taramul copilariei, in timpul primaverii. Era atata frumusete, atata farmec, atata magie la tot pasul! Parca am trait intr-o poveste in aburii careia am invatat apoi sa visez. Dar acum nu mai visez. Acum ma uit pe geam, ies pe balcon si ma indirjesc sa fiu tare sa-mi opresc lacrimile. Cum sa nu-mi para grele zilele de acum cand nu pot sa ma bucur de stralucirea soarelui, de frumusetea florilor, de albastru cerului, de tot ce-i in jurul meu? Acum privesc primavara doar prin geam.

In dimineata asta primavara si-a deschis bratele pentru mine, timp de o ora. Am plecat la cumparaturi. Pentru noi, seniorii, timpul recomandat pentru aprovizionare este intre orele 07.00-08.00. Cu lista de cumparaturi pregatita de acasa, cu ploaia care ma insotea, cu gandul la cat de greu va trece si ziua de astazi in izolare, ajung la magazinul din colt (City Market). Cand ajung, observ in fata magazinului minunate aranjamente florale, sute de flori vesele aducatoare de bucurie, lumina si culoare. Ce minunat! In fata acestor daruri ale primaverii un gand m-a strafulgerat si m-am intrebat: tu ti-ai cumparat flori in primavara asta?
Nu, n-am cumparat! Primavara asta care nu a fost o copie a celor dinainte, ci a fost un anotimp ce a dat peste cap toata omenire, cat si sufletul meu, nu m-a incurajat sa ies din casa.
Ei bine, am lasat florile si gandurile in urma. Am mers in magazin, mi-am facut cumparaturile cat mai repede sa ma incadrez in timp si cu sacosa plina ies din magazin. Afara ploaia se oprise. Parca si soarele zambea. Trec iarasi cu privirea peste flori si-mi spun in gand: ca sa traiesti ai nevoie de flori care sa-ti umple viata. Gandul meu a ajuns repede la o doamna, salariata a magazinului, care zambind m-a invitat sa-mi aleg un buchet de flori dintre zecile de aranjamente florale. O, multumesc! dar eu n-am cumparat flori, ii raspund cu parere de rau. Astazi daruim flori tuturor seniorilor, a raspuns doamna cu un cu o privire dragastoasa. Mirarea si retinerea mea combinata cu bucurie si intrebari repetate: si pentru mine? a facut-o pe doamna sa-mi aleaga un buchet cu lalele, de toate culorile. Oare mi-a ghicit gandul? Mie chiar imi plac lalelele. De altfel, cand primesti o floare, nu mai conteaza ce floare este. In fata unei flori, nimic nu mai are forta. Sau, mai bine spus, forta pe care o are o floare, in spatele gingasiei sale, este imensa. Este puterea de a aduce zambete si de a te aduce mai aproape de inocenta. Chipul mi s-a luminat, sufletul s-a umplut de bucurie si cele cateva lacrimi incercam sa le inghesui in coltul ochilor, sa le fac nevazute. Regulamentul impus de a pastra distantarea sociala ma oprit sa o imbratisez pe doamna. Dar am strans florile cu o imbratisare si printr-un gest necontrolat le-am sarutat. Cred ca a fost un moment impresionant pentru cei din jur. Toti cei prezenti care aveau deja flori, mi-au oferit cate o floare din buchetul lor, ca un fel de empatie.
Din cele intamplate am inteles ca bogatia si bucuria noastra se afla in lucrurile marunte, in gesturi de afectiune, compasiune, mangaire. Am inteles ca prin gesturi mici, dar care devin mari, prin semnificație, reusim sa transmitem mai mult decat cuvintele o pot face.
Am inteles ca lumea a devenit mai solidara, mai empatica si implicit mai buna.
Oameni buni, creati-va legaturi vizibile sau invizibile cu sufletele celorlalti, mai ales in aceste vremuri triste, pentru ca toti facem parte din acelasi univers si e minunat cand comunicam si suntem uniti unii cu altii. Ia gandiți-va, cum ar fi sa oferiti o floare, zece, o suta. Imaginati-va reactiile oamenilor, care, intr-o lume mult prea agitata, mult prea trista, au uitat, parca, sa se bucure si chiar sa si primeasca. Ei bine, eu am simtit acolo ca, o floare nu este doar o floare, ci este o poarta catre suflet. Furtuna va trece si omenirea va reinvata sa traiasca. Cred in puterea si in curajul nostru de a merge mai departe, de a ne folosi resursele, dar mai ales, cred ca ne vom multumi cu putin si vom fi fericiti cu ceea ce avem. Si……sa nu uitam ca acolo unde infloresc florile, infloareste si speranta.
In incheiere, le urez tuturor ce poarta nume de flori un calduros La Multi Ani!

Pe voi, cititorii, va imbratisez cu flori de primavara de aici din Vancouver !
Dorina Cornelia Aldea / B.C.    4/11/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian