Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Beneficiul canadian de răspuns în situații de urgență (CERB)

Este un nou ordin mondial, în ceea ce privește acest Coronavirus. Începând cu izolarea de sine, schimbările la rutina noastră - toată lumea este afectată. Poate cel mai grav dintre aceștia, în afară de boala în sine, este impactul pe care acest virus îl are asupra muncii. Dacă sunteți unul dintre puținii norocoși al căror angajator vă permite să lucrați de acasă, contați-vă binecuvântările. Dacă, totuși, sunteți angajat independent sau dacă munca dvs. a suferit din cauza la Covid-19, poate doriți să continuați să citiți, deoarece vă voi oferi o imagine de ansamblu asupra opțiunilor disponibile.


Înainte să continui și să fac asta, un cuvânt despre cum a evoluat situația și ce a condus la aceste noi beneficii oferite. Guvernul a primit de date despre locurile de muncă afectate de Covid-19, şi cum afectează economia. Când peste un milion de oameni întro-o săptămână au solicitat ajutor social, guvernul a intrat în panică, mai ales când estimările au prezis alte patru milioane de cereri. Odată cu prognoza că economia se va înrăutăți progresiv, Trudeau a trecut prin Parlament un nou proiect de lege financiar pentru a încorpora fonduri de urgență pentru a combate efectul Covid-19 asupra canadienilor și a economiei. Desigur, s-ar putea argumenta că, dacă numai guvernul ar fi chemat un stat federal de urgență în martie, nu am fi în această încurcătură. Țările europene nu au avut nicio problemă să declare aşa ceva. Dar, asta este o discuție pentru o altă zi.

Să vorbim despre opțiuni de beneficii, pentru cei care au fost afectați. Există trei principale: CERB, ajutorul social și subvenții salariale.

CERB
Beneficiul canadian de răspuns în situații de urgență (CERB) este o plată lunară de $2.000 disponibilă lucrătorilor canadieni afectate de COVID-19. Acesta se află pe deasupra programelor existente, precum ajutorul social (EI) și noile beneficii la nivel provincial.

Cine este eligibil?
Vă calificați pentru CERB dacă ați fost concediat din cauza COVID-19, ați avut venituri de cel puțin $5.000 în ultimul an și vă așteptați să fiți fără angajare pentru cel puțin 14 zile din luna următoare.

Dacă vă calificați, veți fi aprobat pentru o plată impozabilă o singură dată de $2.000 pe care o veți primi fie ca un cec prin poștă, fie prin depunere directă. Dacă continuați să fiți șomer, puteți aplica în fiecare lună pentru suma totală de $2.000, până la un maxim de patru luni.
www.canada.ca/coronavirus-cerb

Unde / când să aplici?
Guvernul a deschis cererile în 6 aprilie 2020. Puteți trimite cererea prin intermediul My CRA Account sau My Service Canada Account. CRA a furnizat mai multe specificații. Canadienii cu data nașterii în ianuarie, februarie sau martie pot aplica toți în 6 aprilie. Cei care au o dată de naștere în aprilie, mai, iunie pot aplica în 7 aprilie. Octombrie, noiembrie, decembrie se poate aplica în 9 aprilie. Cererile vor fi procesate în termen de 10 zile, iar primul lot de plăți va apărea până pe 16 aprilie. Asigurați-vă că sunteți înregistrat în depozit direct; va însemna primirea plăților mai rapid.

Ajutorul social (EI)
În funcție de situația dvs., puteţi aplica și la beneficii de ajutor social. Dacă ați fost concediat, beneficiile periodice vă vor acoperi. Dacă sunteți bolnav de Covid-19, EI va acoperi până la 8 săptămâni dacă aplicați sub prestațiile bolnave. Toate acestea se realizează prin intermediul la My Service Canada Account.


Se poate aplica atât pentru CERB, cât și pentru EI?
Nu. CERB este menit să completeze golul, dar nu puteți aplica pentru ambele. Dacă sunteți în continuare fără muncă atunci când plățile dvs. CERB se termină, puteți solicita EI după, dacă vă calificați.

Ce se întâmplă dacă aveți un loc de muncă, la timp plin?
Nu sunteţi calificaţi pentru CERB. Dar dacă angajatorul dvs. are probleme să vă plătească, pot solicita subvenția de 75% din salarii anunțată recent de guvernul federal, dacă se califică.

Alte suporturi
De asemenea, provinciile își desfășoară propriile măsuri de sprijin. Ontario are o plată de $200 de dolari / lună pentru asistență pentru copii. Mulți au, de asemenea, ajutor financiar special pentru persoanele forţate să se auto-izoleze dacă sunt bolnavi sau au grijă de cineva care este bolnav.

Rețineți că acestea sunt beneficii provinciale, în timp ce CERB este federal.





Alexa Whitewolf    4/5/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian