Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Sezonul pentru impozite in Canada

Știrile, ca întotdeauna, sunt pline tot mai mult de coronavirus. Dar în timp ce este posibil să fiți speriați de faptul că a fost confirmat şi în Canada acum, să nu uităm un alt eveniment masiv care începe în martie ... Da, sezonul fiscal!
NetFILE, software-ul pentru transmis impozitele alui Canada Revenue Agency (CRA), sau Agenția de venituri din Canada, a început oficial să accepte impozitele pentru anul 2019 începând cu 24 februarie 2020. Știu, pentru că eu eram în prima linie așteptând să-mi trimit impozitele! Și, surpriza surprizelor, a mers perfect. Este o schimbare de ultimii 2 ani, când CRA m-a târât sub control fiscal fără niciun motiv și a continuat să mă țină „în control” timp de 10 luni, pentru doi ani diferiţi de impozite.

Indiferent dacă aveți un contabil sau veţi efectua impozitele prin H&R Block sau le efectuați singuri, poate doriți să faceți câteva cercetări cu privire la noile modificări ale CRA. Primul este faptul că au schimbat forma pe care o folosiţi pentru a vă depune impozitele prin poștă la începutul lunii ianuarie 2020. Da, aceasta schimbare a fost în ultima clipă, şi nu prea mediatizată. Deşi, nu ar trebui să fim surprinşi.

Dacă nu ați observat raportul înfiorător transmis la ştiri despre serviciului clienților, a ineficienței și a incompetenței CRA, ar trebui să îi citiți. Jurnalul Financial Post a avut un articol minunat la începutul lunii ianuarie, unde a rezumat sondajul răspuns de canadieni și prin care au calificat întreaga CRA drept „o experiență groaznică”. 83% dintre respondenți au avut o experiență care nu le-a satisfăcut nevoile, iar dintre aceștia, 84% au clasat interacțiunile lor ca fiind „sărace”.
Raportul la care face referire articolul din Financial Post este de fapt pregătit de ofițerul de serviciu al CRA, pentru a ajuta agenția să înțeleagă mai bine nevoile oamenilor și să-și îmbunătățească experiența generală. În mod evident, aşa ceva depășește puțin capacitatea CRA.

Dacă ați încercat vreodată să apelați linia CRA la mijlocul sezonului fiscal (sau oricând in timpul anului), nu veți fi surprinși de aceste statistici. Unii oameni raportează că au fost la telefon cu CRA timp de 45-60 de minute la un moment dat, iar acesta este doar timpul petrecut în așteptare! Guvernul, în ansamblu, pare să nu dorească să vorbească cu cetățenii săi, întrucât același lucru se poate spune și pentru liniile de asigurări pentru pensii și angajare ale de la Service Canada.
Punctul principal al acestei piese este, ca de obicei, să împărtășesc sfaturi și trucuri pe care le-am învățat pe parcurs. Ca si student, apoi angajata, apoi angajata cu cheltuieli de freelancing și un al doilea venit ca scriitor, am acumulat multe experiențe. Mi-am făcut întotdeauna impozitele, și ale soțului meu. Ceva despre a avea încredere în altcineva cu SIN-ul meu și toate informațiile mele pur și simplu nu-mi place. Oricum, în ciuda câtorva dureri de cap, am reușit întotdeauna să-mi trimit impozitele la timp.

Principalul lucru pe care îl veți dori este un cont CRA My Account. Acest cont este indispensabil. Dacă aveți un angajator care v-a emis cu întârziere formularul T4 sau poate că l-au trimis la adresa greșită, veți găsi o copie a T4-ului dvs. în cont. Dacă trebuie să trimite-ti impozite pentru anii trecuți, toate informațiile sunt în contul dvs. Și după ce trimite-ti impozitele și doriți să efectuați o modificare sau să verificați restituirea (sau banii datorați), contul vă ajută să faceți asta. Pentru a configura acest cont este nevoie de aproximativ 14 zile lucrătoare, deci începeți mai devreme decât mai târziu.

Cât despre alte sfaturi? Să vă organizaţi. Păstrați toate încasările. Nu așteptați până în ultima clipă. Și, mai ales, nu vă bazați pe CRA pentru a vă putea oferi informații prin telefon.

Dacă aveti, totuși, nevoie să discutați cu CRA în acest sezon fiscal, vă sugerez să rezervați câteva ore și să folosiți numerele la linia de impozitare personală (1-800-959-8281) sau linia de impozitare a afacerilor (1-800-959-5525), după caz. In final, aveti grija cu impozitele, si verificati informatia transmisa. Ultimul lucru pe care îl doriți este să fiți târât într-un control de impozite – este un lucru la fel de dureros cât e lipsit de sens.






Alexa Whitewolf     3/29/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian