Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Pe teme de emigratie ; Parenaj părinti si studii in Canada

În ultimul număr prezentăm cîteva detalii privind procedurile necesare pentru a parena părinții sau bunicii.
Revenim asupra subiectului pentru că, potrivit Instrucțiunilor ministrului (IM36), publicate în Canada Gazette, în acord cu paragraful 87.3 (6) al Legii Imigrației și protecției refugiaților (Immigration and Refugee Protection Act) după 1 ianuarie 2020 nu este acceptată nici o nouă cerere de parenaj pînă la publicarea de noi instrucțiuni.

Se prevede anuntarea pina la 1 aprilie a detaliilor privind alcatuirea si studiul cererilor de parenaj conform unor noi reguli (pentru informatii: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/corporate/mandate/policies-operational-instructions-agreements/ministerial-instructions/other-goals/mi36.html).

Va vom ține la curent pe măsură ce vom avea informații, căci știm că parenarea părinților/bunicilor este un subiect de mare interes.
Astăzi ne vom opri asupra modalităților de a studia în Canada căci am primit un mesaj din partea unui cititor întrebînd ce să facă, căci a venit la studii în Canada, a pierdut un examen și pînă să-și lămurească situația școlară i-a expirat permisul de studii.
Reamintim cîteva detalii privind posibilitatea de a învață în Canada și condițiile ce trebuiesc respectate. În general, persoană care intenționează să studieze într-una dintre provinciile canadiene, trebuie:
- Să obțînă o scrisoare de acceptare din partea unei instituții de învățămînt recunoscute de autoritățile canadiene ( ceea ce se cheamă Designated learning institution)
- Să dovedească că dispune de fonduri suficiente pentru a plăti taxele școlare pentru primul an de studii plus cheltuielile de subsistenta, asigurări medicale și transport (din țară de origine dus -întors).
- Dacă vrea să studieze în Quebec, trebuie obținut de asemenea un Certificat de acceptare al provinciei (CAQ);
- Să nu aibă cazier judiciar;
- Să se supună unei verificări medicale (depinzînd de țară de origine);
- Sa convinga ofiterul de imigratie ca va parasi Canada la sfirsitul permisului de studii. Cititorul nostru a îndeplinit aceste condiții, a venit în Canada și a început să studieze într-un program universitar de ciclul 2 (master). El a avut un permis de studii de 2 ani. A parcurs o parte din program, a trecut examenele dar la una din materii a pierdut examenul și pînă să discute cu profesorul și să încerce să reia cursul, permisul sau de studii a expirat.
În această situație studentul nu mai are statut legal în Canada și, în mod normal trebuie să părăsească țară. Sînt alte alternative? Studiind statutul actual al cititorului nostru, vom verifică:
A - Dacă de la expirarea permisului de studii nu au trecut 90 de zile, se poate cere restaurarea statutului de student – candidatul va avea nevoie de o nouă scrisoare de acceptare de la instituția de învățămînt și trebuie să dovedească cu documente recente capacitatea financiară pentru a asumă toate cheltuielile necesare în timpul șederii în Canada. Va avea de asemenea nevoie de releveele de note pentru a dovedi că a respectat condițiile primului permis de studii ( condiția principala este de a face din studiu principala să activitate în timpul șederii în Canada) și de dovadă că a avut tot timpul o asigurare medicală.
B- Dacă de la expirarea permisului de studii nu au trecut 90 de zile, dar studentul nu are toate documentele necesare pentru restaurarea statutului sau. În această situație soluția ar fi să facă o cerere de prelungire a șederii sale în Canada, dar că vizitator și mai tîrziu să ceară un nou permis de studii. Va trebui să dovedească că are capacitatea financiară pentru a se întreține pe perioada șederii, că a avut asigurare medicală și că a respectat condițiile permisul de studii. De notat că un vizitator nu poate studia și nici nu poate munci în Canada.
La acest capitol menționăm că un vizitator poate studia fără permis de studii dacă urmează un curs de șase luni sau mai puțîn, dar acest drept îl are în prima perioada de șase luni după sosirea în Canada, nu și mai tîrziu cînd cere o prelungire a statutului de vizitator.

Dacă cititorul nostru nu se încadrează în una dintre aceste situații, ar mai putea face o cerere de permis de sejur temporar sau va trebui să părăsească Canada și să revină după obținerea unui nou permis de studiu. Aceste situații sînt mai complexe și este recomandabil să fie studiate cu un specialist în imigrație.

Încheiem cu speranța că aceste informații să fie utile și va dorim să auzim numai de bine.

Anca Tismanariu

..........................................
N.O.

Anca Tismanariu ing, consultant de imigratie, membru CRCIC, membru OIQ.
Pentru întrebari sau sugestii scrieti la;
agti_recrutement@sympatico.ca
sau telefon 514 - 489 2769.
Anca Tismanariu    1/12/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian