Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Expoziție AGERPRES dedicată Revoluției din 1989, la Muzeul Municipiului București, Palatul Suțu (decembrie 2019 – februarie 2020)

Un număr de 30 de fotografii din arhiva AGERPRES sunt expuse pe gardul Palatului Suțu (Bulevardul Ion C. Brătianu, nr. 2), unde vor putea fi văzute până la finalul lunii februarie. Autorul fotografiilor este Sorin Lupșa, singurul fotoreporter de atunci al AGERPRES, care mai lucrează și în prezent pentru Agenția Națională de Presă.

”Acum 30 de ani, pe 21 și 22 Decembrie 1989, era ca și acum: soare! Soarele de atunci era mult mai strălucitor. Românii de atunci au fost mult mai uniți și fericiți. 22 Decembrie 1989 a fost ziua în care am simțit cel mai profund sentiment de libertate din viața mea”, spune Sorin Lupșa.

Realitatea acelor momente a fost surprinsă cu sacrificiu și curaj de fotoreporterii AGERPRES care şi-au făcut datoria fără ezitare, astfel încât, acum avem posibilitatea să prezentăm filmul evenimentelor din Decembrie ’89.

”Revoluţia a deschis calea spre libertate şi democraţie, a însemnat sfârşitul unui regim totalitar care a ţinut România şi românii încorsetataţi din punct de vedere social, economic şi politic, care a privat societatea de la libertatea de gândire şi exprimare. Toți cei care vor privi imaginile au ocazia să vadă momente care au schimbat o ţară, au schimbat cursul istoriei”, spune Claudia Victoria Nicolae, director general al AGERPRES.

”Muzeul Municipiului București găzduiește, în această perioadă, nu mai puțin de trei expoziții dedicate evenimentelor din decembrie 1989 în București, în alte orașe ale țării, precum și în locurile în care acum este cinstită memoria martirilor revoluției. Două expoziții sunt în interiorul Palatului Suțu –„Revoluţia din Decembrie 1989. Locuri ale memoriei în București și 1989: Anul în care Europa a redevenit ea însăşi. Ceea ce ne bucură este că AGERPRES s-a gândit să ofere o expoziție outdoor, astfel că trecătorii prin fața Palatului Suțu, care se află la un singur pas de Universitate – loc de referință al Revoluției – pot vedea fotografiile realizate de Sorin Lupșa, fotoreporter al agenției de presă și acum 30 de ani. Instantaneele, care surprind exact momentul declanșării revoluției la București, sunt bine primite și privite de trecătorii care rememorează, cu această ocazie, evenimente, fapte, gesturi, spiritul manifestanților de acum 30 de ani”, a declarat Dan Pîrvulescu, director adjunct al Muzeului Municipiului București.

Realizatorul imaginilor va fi prezent la Palatul Suțu, în dreptul panourilor cu fotografiile sale, sâmbătă, 21 decembrie, la ora 16.00, pentru a comemora victimele de la Revoluție.
Leviathan .ro    12/18/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian