Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Lumea Culorilor ; 19 noiembrie - Ziua Mondială a Toaletei, World Toilet Day

Cititorule, DA, e adevărat există și o zi mondială a toaletei, nu este o invenție hilară, a fost decretată de „Organizația Mondială a Toaletelor” cu sediul în Singapore care a luat ființă în 19 noiembrie 2001. Pe cât de amuzant este numele, pe atât de nobil este scopul Organizației. In anul 2013 Națiunile Unite au declarat oficial ca această zi de 19 noiembrie să fie Ziua Internațională a Toaletei. De atunci, în fiecare an, la 19 noiembrie, se marchează Ziua mondială a toaletei (World Toilet Day), cu scopul de a atrage atenţia asupra faptului că peste 2 miliarde de oameni din populaţia globului trăiesc fără acces la toalete în ciuda dreptului recunoscut la apă şi igienă. În prezent, în lume sunt mai mulți posesori de telefoane mobile decât de toalete civilizate ! Studiile arată că un om petrece, de-a lungul existenței sale, în medie 6.500 ore la toaletă, ceea ce înseamnă mai mult de jumătate dintr-un an din viața sa ! Lipsa toaletelor civilizate (WC-uri) la locul de muncă şi acasă are un impact sever asupra afacerilor şi a mâinii de lucru, conducând la sănătate precară, absenteism, capacitate de concentrare redusă şi productivitate scăzută. Pe cale de consecinţă, lipsa productivităţii produsă de bolile cauzate de lipsa igienei conduce la costuri pentru state care se ridică la peste 5% din PIB. In Declarația Mileniului adoptată în anul 2.000, se arăta ca accesul la o igienă corespunzătoare s-au înregistrat cele mai puține progrese. Potrivit HotNews.ro, un Raport al Comisiei Europene arăta ca și în Romania, din păcate, o treime dintre locuitorii de la sate se duc la toaletă in fundul curții. Spre comparaţie, în ansamblul celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, media europeană se situează mult sub procentul din România, la 2.4%.
Constienți de importanța toaletei în viața oamenilor, și revista noatră semnalează existența acestei zile, și în continuare, iată câteva aspecte specifice rubricii noastre, privind toaletele.

Acestea, in general, în locuințe pot fi amenajate împreună cu dușurile și căzile de baie, sau singulare. Pot fi de dimensiuni mici sau mari, dar indiferent de dimensiuni, culorile au un rol important pentru confortul nostru ! Atunci când alegem culorile pentru baie, avem la dispozitie o multitudine de opțiuni. Alegerea unei culori sau a unei combinații de culori, depinde de gustul fiecăruia dintre noi și de tipul atmosferei ce dorim să o creăm în baie.
Băile de mici dimensiuni se găsesc în garsoniere, în apartamente mici și la case. Statisticile arată că peste 70% dintre proprietarii de case și apartamente se confruntă cu problema unor băi mici, dificil de amenajat. O cameră mică creaza întotdeauna incomodități, lipsa de spațiu fiind o problemă, culorile deschise fiind însă o soluție, deoarece măresc vizual spațiul din încăpere, fac încăperea mai spațioasă. Pentru o baie mică cea mai potrivită culoare este albul, deoarece estompează limitele și dă senzația de adâncime, de un spațiu extins, o fereastră pentru lumina naturală ajută la senzația unor dimensiuni mai mari, iar două oglinzi în planuri paralele, creează impresia unui spațiu mărit Este binevenită și o combinație a albului cu o culoare pentru a anula monotonia cromatică, care o putem găsi la pardoseli sau la accesoriile din baie. Tavanul lăsat alb, reflectă mult mai bine lumina, iar baia va părea mai spațioasă. Placajele de fainață ingenios alese ne ajută, la băile mici și înguste, recomandându-se să folosim plăci de faianță într-o singură culoare, cu mici modele izolate, iar acestea să fie dreptunghiulare și asezate pe verticală.

La baile de dimensiuni mai mari, avem la îndemână multe variante cromatice. Albastrul de exemplu înviorează baia care capătă o alură mult mai vivace, iar cel în nuanțe de turcoaz, apare ca o solutie interesantă, combinat cu negru și perdea de duș cu imprimeuri florale. O baie scăldată în nuanțe de verde îi dau un aer prietenos și primitor. Verdele și turcoazul sunt cele mai bune culori marine care transformă baia într-un spațiu relaxant, ideal pentru un confort plăcut.





arh. Ion Constantinescu, Toronto     11/18/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian