Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Premierul Ludovic Orban a primit votul de încredere al Parlamentului

Premierul Ludovic Orban a primit votul de încredere al Parlamentului, după ce 240 de parlamentari au votat executivul propus de președintele liberal. Asta în ciuda faptului că Victor Ponta a anunțat că parlamentarii Pro România nu vor vota pentru învestirea lui Orban. Cu toate acestea, liderul PNL a obținut chiar cu două voturi mai mult decât la moțiunea de cenzură. Președintele liberal propune în guvernul său un mixt de personaje politice și persoane mai degrabă anonime.

Cum arată noul guvern al României. Care sunt cei mai cunoscuți dintre miniștrii premierului Ludovic Orban

Astfel, Raluca Turcan va fi vicepremier fără portofoliu. Membru marcant din fostul PDL, Turcan a mai fost președinte interimar al PNL după alegerile parlamentare din 2016 și înainte de numirea lui Orban ca lider al partidului. De asemenea, printre numele mai cunoscute din vechiul PDL care se regăsesc în guvernul Ludovic Orban se mai află și Cătălin Predoiu, cel care a fost ministru al Justiției între 2008 și 2012 și va ocupa din nou această funcție în mandatul lui Ludovic Orban. O altă „vedetă” din guvernul Ludovic Orban este ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, cel care a reprezentat România la Curtea Internațională de Justiție în procesul pentru Insula Șerpilor, proces pe care România l-a câștigat în 2009, primind 80% din suprafața de 9700 de km aflată în dispută.

Printre numele mai cunoscute din guvernul Ludovic Orban este și cel al noului ministru al Apărării, Nicolae Ciucă. El este militar de carieră și a condus Batalionul Scorpionii Roșii alături de care a participat la misiuni în Afganistan și Irak. A fost șeful Statului Major General, din 2015 până săptămâna trecută, când a fost trecut în rezervă de Klaus Iohannis. De asemenea, revine în guvern și Lucian Bode, cel care a preluat portofoliul la Infrastructură și a fost ministru al Economiei în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu. Nu în ultimul rând, și Violeta Alexandru revine în guvern. Președintele PNL București a fost ministru pentru Dialogul Social în guvernul Cioloș și va prelua Ministerul Muncii.

Specialiștii din guvernul Ludovic Orban

Printre numele „tehnocraților” din guvernul Ludovic Orban se numără medicul Victor Costache, cel care este specializat în chirurgie cardiovasculară și care va prelua portofoliul la Sănătate. De asemenea, la Educație a fost numită Monica Anisie, profesoară de limba română la reputatul Colegiu Tudor Vianu din București. La Finanțe a fost numit ministru Florin Cîțu, un specialist în economie și „rivalul” lui Eugen Teodorovici, cel care a fost prezent la audierea lui Cîțu în Parlament. De altfel, Cîțu nu a putut să își ascundă entuziasmul pentru această numire și a imortalizat cu un selfie momentul în care guvernul Ludovic Orban a trecut de parlament.




Sabin Popa    11/4/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian