Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
În sfârșit, vești bune!

Deși Nostradamus (https://en.wikipedia.org/wiki/Nostradamuse ) e mort de secole, continuă să profeţească. Ca și Baba Vanga (https://en.wikipedia.org/wiki/Baba_Vanga ), moartă de peste douăzeci de ani. Ce să mai zic de prezicătorii și prezicătoarele de la noi și din alte părţi ale lumii…Lasă că și știinţa atotștiutoare și activiștii salvării “ mamei Pământ” le dau apă la moară.

Numai nenorociri, catastrofe, războie, epidemii etc.

Toate acestea sunt și vin în logica implacabilă a depărtarii omului de Dumnezeul cel Viu și însoţirii cu idoli morţi, în spatele cărora, colcăie dracii sau îngerii de întuneric. Aceștia cunosc foarte bine Sfânta Scriptură ( puţini creștini se pot lua la întrecere cu ei), din care se inspiră. Își caută cu grijă mediumurile ( persoane cu abilităţi “para”…), le fac portavoce și dau drumul la profeţii…Că dacă nu ești conectat, cât de cât, activ, la Viaţă, adică la Hristos, nu mai înţelegi nimic, o iei razna și îţi pui capăt zilelor, cum se întâmplă tot mai des. Sfinti Părinţi îmbunătăţiţi ( adică curăţiţi de duhul lumii) spun că în zilele din urmă ( de fapt cele mai din urmă) toate se vor umple de antihrist și oamenii vor înnebuni. Cine sa-i contrazică?

Iaca, Randal Rauser, profesor de istorie teologică de la Taylor Seminary din Edmonton, Alberta. Dupa Randal Rauser, lumea nu se înrăutățește ci din contră, se îmbunătățește.

,,Preocuparea mea nu este să dezbat imoralitatea căsătoriei gay sau a toaletelor transgender (…),mai degrabă, chiar dacă știm că aceste lucruri sunt greșite din punct de vedere moral, ar fi absurd să credem că exemple izolate ca acestea sunt suficiente pentru a stabili o traiectorie generală a degradării societății.

Ca profesor, în ultimii cincisprezece ani, întâlnesc în mod regulat această perspectivă pesimistă la studenții mei. Sunt consternat de cât de mulți creștini presupun cu certitudine că lucrurile se înrăutățesc. Dar am găsit o modalitate simplă de a le redeschide ochii: am urmat un faimos experiment al filozofului John Rawls.

Le-am propus elevilor să își imagineze că sunt pe cale să se nască, doar că nu știu ce gen, etnie sau statut socio-economic vor avea după ce se vor naște. Nici dacă vor avea un handicap fizic sau psihic. Gândindu-se la asta și la posibilitatea de a alege, i-am întrebat dacă ar alege să se nască în America de Nord în anul 1800, 1900 sau 2000?

Studenții mei au avut idei împărțite. Foarte mulți au spus că ar alege mai degrabă să se nască în zilele noastre. Motivul este clar: societatea occidentală, în general, este un loc mult mai amabil, mai civilizat, mai bun – și așa cum ar spune Rawls, un loc mai ,,sigur’’.

Un alt exemplu: Am un prieten care are niște cicatrici severe pe față din cauza unor arsuri pe care le-a suferit într-un incendiu când era copil. Până în anii ’70, mai multe orașe americane aveau așa-numitele „legi urâte”, care ofereau unităților dreptul de a refuza angajarea unor „astfel de oameni”, sub presupunerea că ar afecta negativ imaginea unităților respective.

În urmă cu patruzeci de ani, chelnerii puteau refuza să servească un client cu cicatrici doar pentru că acesta era ,,prea urât’’ Iar noi astăzi avem ,,luxul ‘’ de a dezbate problemele legate de toaletele transgender.

După cum am spus, indiferent de părerea dvs. particulară asupra ,,problemelor’’ din zilele noastre, un lucru este clar: lumea devine un loc mai uman, mai civilizat, mai bun (nu neapărat din punct de vedere religios). Și pentru asta ar trebui să fim recunoscători.” (https://www.patheos.com/blogs/unfundamentalistchristians/2016/05/dear-christian-the-world-isnt-getting-worse-in-fact-its-probably-getting-better/?utm_content=buffer769dc&utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_campaign=CSLewis)

Dacă“nu neapărat din punct de vedere religios “, atunci cui ar trebui să fim recunoscători? Ei, aici e înţelepciunea:

“Aici e'nțelepciunea! Cine are pricepere, să socotească numărul Fiarei; că e număr de om. Și numărul ei este șase sute șaizeci și șase.”(Apocalipsa 13,18,BVA)

Care “șase sute șaizeci și șase”, adică duhul Fiarei, este pe toate etichetele, chiar și pe legitimaţiile de serviciu, care duh este în filmele pe care le văd copiii, în jocurile în care sunt iniţiaţi să se joace cu moartea, de-a moartea…

Se pare că, pe “ mama Pământ”, am rămas numai noi, oamenii, și moartea.

Belmont MA





Nicuşor Gliga    10/7/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian