Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Actualități in imigrația canadiană - Express entry și priorizarea în Ontario a candidaților cu experiență tehnologică

Reluăm un subiect pe care am început să-l prezentăm în ultimul număr căci statisticile demonstrează că în ultimii cinci ani în Toronto au fost create mai mult de 80 000 de posturi de muncă cu profil tehnic, clasind astfel orașul că fiind al treilea în clasificarea anuală ale primelor 50 orașe din SUA și Canada care oferă tinerilor specialiști oportunități profesionale deosebite (tech talent market).

În studiul întreprins de CBRE și prezentat în Scoring Tech Talent Report (https://www.cbre.us/research-and-reports/Scoring-Tech-Talent-în-North-America-2019) Toronto e citat imediat după Saint Francisco Bay Area și Seattle, în evaluarea care consideră mînă de lucru calificată, numărul specialiștilor care și-au completat studiile și vor fi disponibili pentru piață de muncă și ritmul de creare de noi locuri de muncă. În același raport putem constată că Toronto a fort numit în fruntea orașelor intro evaluare globală prinvind ‚’brain gain’’ căci din 2013 pînă astăzi a creat 80 100 de posturi de muncă în tehnologie. După cum se arată în raportul citat, au fost studiate aproximativ 50 de locații și în Toronto numărul de tineri specialiști a crescut în ritmul cel mai rapid în ultimii cinci ani, reprezentînd o creștere de 54%.

Va vorbim de aceste statistici pentru a studia mai departe impactul pieței de muncă asupra politicii și programelor de imigrație în Ontario. Creșterea economică rapidă a pus presiune pe recrutori care au nevoie să acceadă repede la talente tehnice din afară Canadei, mai ales în IT că să răspundă lipsei de personal calificat în acest domeniu. În final, acest context a determinat guvernul federal și cel al diferitor provincii să adapteze programele de imigrare la nevoile economice actuale, iar Ontario se află între provinciile cele mai proactive din acest punct de vedere.

Sistemul Express Entry ( https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry.html ) crează o rezervă de candidaturi cu diferite profile profesionale. Dintre acestea, candidații cu profile în IT sînt în fruntea celor ce primesc invitații să aplice pentru obținerea rezidenței permanente. În 2018, cei mai mulți dintre candidații din Express Entry care au primit invitație să continue procedurile pentru rezidența permanentă au fost :
- Ingineri și designeri software;
- Analiști/consultanți de sisteme informatice;
- Programatori și interactive media developers.

Reamintim că profesia nu este considerată cînd se evaluează candidatura Express Entry căci intră în calcul în vîrstă, educația, experiența de muncă, nivelul cunoștințelor de engleză și franceză, etc. Procedura normală este ca din bazinul de candidaturi, guvernul canadian îi invită pe cei cu cel mai mare număr de puncte să continue demersurile pentru obținerea rezidenței permanente.
Pentru candidații cu un profil tehnic care obțin un scor mai modest, sub nivelul celor care obțin invitația de a continua procedurile, obținerea unei nominalizări provinciale (PNP – Province Nominee Program) poate oferi o cale diferită care să ducă la rezidența permanentă. Candidații care obțin o nominalizare provincială vor obține 600 de puncte în evaluarea profilului lor și în mod automat vor fi plasați printre cei dintîi ce vor primi invitația de a completa demersurile pentru rezidență.
• Mai multe provincii au creat programme care să încurajeze profilele tehnice să se instaleze pe teritoriile lor și unul dintre cele mai recente este programul ontarian ‘’Tech Draws’’ (https://www.ontario.ca/page/oinp-tech-draws). Acest program permite provinciei Ontario să selecteze în bazinul de candidaturi din Express Entry candidații cu educație și experiența de muncă în șase profesii tehnice :
• Ingineri si designer software (NOC 2173)
• Computer programmers and interactive media developers (NOC 2174)
• Computer engineers (NOC 2147)
• Web designers and developers (NOC 2175)
• Database analysts and data administrators (NOC 2172)
• Computer and information systems managers (NOC 0213)

Primele rezultate au fost anunțate pe 12 iulie 2019 și au dus la emiterea a 1623 de invitații către candidați care aveau deja un profil în Express Entry și aveau un scor între 439 și 459 de puncte și care în această situație nu au mai avut nevoie de o ofertă de lucru.

Mai există programe similare: Manitoba Provincial Nominee Program (MPNP) care include mai multe profesii în domenii tehnice sub titulatura generală “Natural and applied scientists and related occupations” , în Saskatchewan și in British Columbia.

Menționăm aceste programe fiindcă, sub presiunea nevoii de mînă de lucru calificate programele de imigrație federale și cele provinciale sînt în continuă adaptare și considerăm că vor oferi noi posibilități de a obține rezidența permanentă în Canada, cu condiția de a căuta informații la zi și de a fi suficient de motivați și flexibili pentru a asuma posibilitatea de a se stabili în diferite provincii canadiene.
Vom continua prezentarea noastră într-un număr viitor.

Pînă atunci, vă dorim numai bine.

Nota Observator ;
Anca Tismanariu ing, consultant de imigratie, membru CRCIC, membru OIQ.
Pentru întrebari sau sugestii scrieti la :
agti_recrutement@sympatico.ca
sau 514 - 489 2769.









Anca Tismanariu     8/11/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian