Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
O perspectivă a unei imigrante asupra pericolelor internetului

Pe măsură ce vine primăvara, este timpul pentru noi începuturi și un aflux de anunțuri pentru aplicații telefonice care ne ajută să pierdem greutate și alte dezvoltări bazate pe internet. Este si timpul pentru noi jocuri pentru copiii. Personal, eu sunt obișnuită cu acestea acum, dar de data asta a adus o perioadă de reflecție la introducerea mea inițială către internet, si folosintele internetului in Canada, comparat cu Romania.

Îmi amintesc când aveam 7 sau 8 ani și părinții au cumpărat primul nostru calculator in România. Am fost cel mai fericit copil din lume pentru că puteam sa joc Solitaire. Apoi am descoperit minunile internetului (ceea ce copiii de azi numesc "googling") și bogăția de informații disponibile. Întotdeauna am avut o minte creatoare și, ca și copil, încă mai mult. Deci, când am aflat despre Egiptul Antic, a devenit obsesia mea. Am folosit Internetul pentru descoperi pagini și pagini de informații, ca o enciclopedie masivă menită să-mi sporească educația. Și am profitat existența Internetului cum numai un copil poate.

Imaginați-mi surpriza mea când m-am mutat în Canada și am aflat că nu numai este internet în fiecare casă, ci și în fiecare școală. Am fost uimită de oportunități și fericită să-mi continuu creșterea educației. În timp ce am devenit mai experimentată în utilizarea calculatoarelor, am devenit, de asemenea, conștientă că nu toți copiii de vârsta mea foloseau internetul in aceleași scopuri. Am descoperit, datorită la alți copiii canadieni, site-urile de mesage pe internet, plus site-uri de genul Facebook, MySpace, etc. Era cutia lui Pandora, plină de pericole pe care copiii canadieni ignorau, și eu nici nu știam că există. Ca adult, sunt uimită că am supraviețuit acele etape. Și speriată de moarte pentru viitorii mei copii.

Deoarece în timp ce unii vor continua să folosească internetul pentru educație, acum este și o capcană. Un instrument folosit de criminali de toate felurile - de la hackeri la pedofili și oameni cu intenții proaste. Și mai periculoasă este accesibilitatea. Majoritatea copiiilor au telefoane, în mare parte un fel de telefon inteligent. În timp ce accesul la aplicații precum calculatoarele și dicționarele este grozav cu aceste instrumente, există o parte mai întunecată. Acu câteva luni, a fost un articol despre o aplicație pentru copii care poliția a descoperit fusese folosită de elevii de clasă mijlocie. Kik Messenger ii zice, și permite copiilor să comunice gratuit, dar permite comunicarea cu străinii și mesaje private. Securitatea aplicației nu a fost ridicată și a permis multor pedofili să creeze profiluri și să se conecteze cu acești copii. Poliția a intervenit și publicațiile din ziare i-au dat o reputație proastă, deci nu mulți mai folosesc Kik Messenger.

Situații similare sunt ușor de identificat. Dar ce se întâmpla când copiii dau access la viața lor privata prin tot felul de aplicații pe telefoanele inteligente? Ca și părinte, cum poți sa-i protejezi, mai ales dacă ești nou venit in Canada și nici nu știi majoritatea pericolelor care exista? Nu exista răspuns ușor. Mai degrabă, trebuie deschisă conversatia cu copiii. Cand pericolele exista la un clic pe internet, nu exista posibilitatea sa nu spune-ti nimic. Da, e diferită cultura aici. Copiii prefera sa aibă prieteni, nu părinți. Dar asta nu contează când e vorba de viața lor. Monitorizați timpul care copiii petrec pe internet - și site-urile care le vizita. E forate important. Pe de alta parte, ca si adulti trebuie sa ne informam de pericolele ce exista. Ignoranta nu este o scuza. Dacă trăim intr-o lume care e 99% bazată pe internet, unde și casele sunt inteligente cu tot felul de gadgets, atunci noi trebuie sa ne informam. Numai prin informație putem sa fim pregătiți sa ne protejam copiii - și noi însăși.

Guvernul canadian are un bun punct de plecare pe site-ul web Cyber Safe,https://www.getcybersafe.gc.ca/index-en.aspx. La numărul următor, voi continua cu pericolelor Internetului și permisiunile care nu realizam ca le dam.






Alexa Whitewolf    4/8/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian