Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Patriotismul la Români

Deși destul de mulți românași – fie din diaspora sau din țara – tratează Limbă Română ca pe o curvă, totuși, se bat cu cărămida în piept ca fiind mari patrioți. Patriotismul lor de petardă se rezumă la a striga “ Hai, Romania”, când joacă Naționala, sau “ Hai, Halep”, când evoluează Simona la tenis.
Dacă cumva îndrăznești să le spui că nu te mai uiți la meciurile Naționalei pentru că avem o echipă de 2 lei( la care mai primești și rest), ești imediat etichetat că antiroman și nepatriotic.

În schimb, “patriotii” ăștia de duzină, stau cu halbele de bere pe terase sau acasă, scuipă semințe pe stadioane și înjură în toate limbile pământului. După meci, patriotismul începe să să mai desumfle, dacă care-cumva Naționala a dat-o-n bară și a pierdut. La fel și cu Simona Halep…atata timp cât câștiga sunt mari naționaliști, dar când pierde vreun meci, își aruncă “tricolorul” de pe umeri și încep să o bacalareasca pe Halep.
Atunci, nu mai sunt patrioți – sunt cei mai mari contestatari și critici. Dacă ești un adevărat supporter și patriot – cum le place să se definească unii microbiști – atunci susține Naționala și la bine și la greu.

Nu te înfofoli în patriotism de suprafața doar când este soare…umbla și prin ploaie alături de cei pe care îi susții.

Am vazut foarte multe mesaje în cartea din cyberspace, Facebook, unde românașii prin a căror vene curge sânge “tricolor”, se revoltă și se iau la tranță cu gramatica limbii române – fie abuzând biata cratimă, fie anulând-o pur și simplu – că să mă refer doar la câteva exemple. ” I-mi bag mădularul în mata” sau “ Națională sa făcut de cacao” sau “ I-ți dau muie, Halep”- asta că să citez doar câteva perle din sutele de poștări care terorizează limbă română pe Facebook. “ Patriotii” români se înfășoară în “tricolor” la meciuri, își pun abțibilduri cu “Romania” pe mașină din dotare sau își iau tricouri cu “ Proud to be Romanian”, dar când îi tragi de urechi și le sesizezi că totuși, un patriot, respectă în primul rând limba română, sar de brăcinari în sus și te înjură că un birjar beat, abuzând gramatica Limbii Romane și tratând-o ca pe o curvă. Și asta o fac și “ diasporenii”, dar și cei din țara.

Eu, unul, recunosc că nu mă încadrez în categoria patriot…nu mă mai uit la meciurile Naționalei de ani de zile, dar am sufletul în România – iubesc țara si respect Limba Română!
Locurile natale îmi vor fi întotdeauna dragi și voi reveni cu plăcere ori de câte ori pot , pentru a face o cură de Romania…de natură, dar și să mă revăd cu vechi prieteni cu care am copilărit și cu care mi-am petrecut o mare parte din tinerețe.

Stimați compatrioți, atât timp cât tratați limbă română că pe o târfă, nu aveți dreptul să va lipiți etichetă de mare patriot pe frunte – nici măcar de român!
Limbă Română nu este o curvă cu care să negociezi un preț, nu se vinde, nu se cumpara – se respectă și se învață.





Viorel Vintila    4/2/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian