Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Candidez la alegerile europarlamentare 2019 !

Dragi prieteni,

Cu multă emoţie şi afecţiune creştină mă bucur să pot împărtăşi cu voi toţi intenţia de a candida la alegerile europarlamentare din luna mai 2019.
Doresc să vă reprezint în Parlamentul European pe toţi cei care, împreună cu mine, împărtăşiţi aceleaşi valori creştine şi principii fundamentale ale democraţiei. Astfel că, în data de 24 noiembrie 2018, mi-am anunțat în mod oficial candidatura în calitate de candidat independent.

Pentru cei care nu mă cunoaşteţi sau nu aveţi suficiente informaţii despre mine ofer mai jos informații relevante despre viaţa mea, precizând că m-am născut în județul Bihor, într-o familie de oameni simpli, cu mijloace de trai modeste, dar iubitori și împlinitori ai valorilor creștine, ceea ce a reprezentat pentru mine adevărata bogăție și baza formării mele ca om și profesionist.

Studii și formări profesionale:

În timpul regimului comunist, am plecat din Romania din cauza persecuției religioase, însă ca adult am fost privilegiat să devin un om educat, obținând în 11 ani de studii 6 diplome universitare, de la prestigioase universități ale Americii și Europei. Am completat ulterior studiile universitare cu un doctorat în diplomație (1989) și un alt doctorat în jurisprudență (1990) și am obținut licențierea ca avocat în baroul Statului Texas.
Experiența profesională și implicarea în mișcarea creștină din România.
Profesez avocatura de peste 28 de ani în orașul Houston, Texas, Statele Unite și sunt calificat să pledez cazuri în toate tribunalele Statului Texas, precum și în fața Curții Supremă a Statelor Unite.
În cei 28 de ani de avocatură, am reprezentat mii de indivizi în litigii împotriva marilor companii americane și globale. Multe din cazurile mele au apărut în publicații prestigioase din Statele Unite.
În toți acești ani, am dobândit o vastă expertiză pentru a putea reprezenta și pleda cauze în diferite foruri, atât naționale cât și internaționale.

Voi fi onorat să pot folosi experiența profesională și capacitățile mele de expertiză pentru a pleda cauza României și a mișcării creștine din România în Parlamentul European.

Mă pasionează promovarea și protejarea valorilor creștine, a libertăților fundamentale, a democrației și a statului de drept. În anul 2005 am fost unul din fondatorii mișcării pro-familie din România, iar în 2007 am înființat Alianța Familiilor din România, organizație a societății civile a cărei președinte am onoarea să fiu de atunci și până în prezent.

În perioada 2005-2006 am condus prima încercare de revizuire pe calea inițiativei cetățenești a Articolului 48 din Constituția României, pentru protejarea căsătoriei și familiei naturale, iar în perioada 2015-2018 am fost implicat și în cea de-a doua inițiativă similară, participând activ la mobilizarea publicului în sprijinul referendumului din octombrie 2018.
Valorile și obiectivele urmărite

Obiectivele majore, pe care voi pune accentul și le voi promova în calitate de europarlamentar, atât în spațiul European, cât și în România sunt:

dezvoltarea unei culturi pro-viață, pro-familie, în favoarea valorilor creștine care ne reprezintă și ne sunt comune;
promovarea libertății religioase și de conștiință;
nediscriminarea cetățenilor români în Uniunea Europeană;
stimularea unui mediu economic favorabil micilor întreprinzători;
stimularea dezvoltării unor locuri de muncă bine plătite în România, în concordanță cu pregătirea profesională a fiecărui individ;
reafirmarea rolului de promotor a valorilor creștine, pe care România trebuie să și-l asume, ca națiune preponderant creștină, în spațiul European;
promovarea și fortificarea democrației și a statului de drept în România.

Va fi o campanie electorală atipică, construită pe o platformă electorală fundamentată pe valorile democrației creștine.

Concretizarea convingerilor și valorilor mele constă în faptul că din 2005 și până în prezent, am făcut zeci de demersuri oficiale în sprijinul valorilor creștine și a libertăților noastre fundamentale.

Am făcut aceste demersuri din convingere, cu integritate, perseveranță și pasiune în fața unor instituții ca Parlamentul României, Curtea Constituțională a României, în fața Avocatului Poporului, a Parlamentului European, a Agenției Europene pentru Drepturi Fundamentale, a Comisiei de la Veneția, a Consiliului Europei, a Organizației Națiunilor Unite și a altor foruri similare.

De asemenea, am făcut demersuri practice pentru familiile României în forurile internaționale, unul dintre cele mai concludente exemple fiind cazul familiei Bodnariu. Am avut onoarea să fiu unul din avocații familiei Bodnariu în anii 2015-2016, oferindu-mi serviciile pro bono. Timp de aproape un an am muncit cu abnegație pentru eliberarea copiilor din custodia Barnevernet, până când cazul a fost înregistrat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în toamna anului 2016.
Importanța sprijinului și susținerii dvs!

Îmi exprim dorința de a ajunge să vă reprezint cu demnitate și integritate în Parlamentul European. Pentru aceasta sunt necesare ajutorul și implicarea dvs. în demersul strângerii celor 100.000 de adeziuni și semnături, precum și un procent de minim 3% din voturile exprimate la alegerile europarlamentare din anul 2019.

Candidatura mea din 2019 va fi a doua candidatură la Parlamentul European. În anul 2014 am candidat, de asemenea, în calitate de independent și am obținut peste 42.000 de voturi, respectiv 0,75% din procentul total.

Consider că a fost un început bun și îmi exprim credința și speranța că împreună vom finaliza în anul 2019 ceea ce am început acum 5 ani.

Dragi prieteni,

În data de 19 februarie 2019, în Monitorul Oficial a fost publicat formularul de semnături pentru susținerea candidaturii mele independente la alegerile europarlamentare din 2019, astfel etapa strângerii de semnături a început oficial.

Vă reamintesc că pentru a-mi înregistra candidatura independentă am nevoie de cel puțin 100.000 de semnături valabile și sunt sigur că prin implicarea dvs. putem atinge acest deziderat. Renașterea Europei nu mai poate fi o simplă expresie, ea trebuie să devină realitate!

În continuare vă prezint procedura de completare a formularelor de semnături și centralizarea lor la nivelul orașului și județului dvs.
1. Descărcați formularul de semnături accesând link-ul – https://costea-parlamentuleuropean.ro/wp-content/uploads/2019/02/Formularul_listei_sustinatorilor.pdf

2. Formularul de semnături poate fi solicitat și prin email la adresa: secretariat.petercostea@gmail.com

3. Tipăriți formularul și demarați strângerea de semnături

4. Formularul de semnături poate fi pus la dispoziție și în format fizic acolo unde nu există posibilitatea imprimării și multiplicării, solicitând acest lucru la emailul secretariat.petercostea@gmail.com sau la nr. de telefon +40759 584 511

5. După strângerea semnăturilor, formularele completate vor fi trimise la centrele zonale de colectare până în data de Vineri, 22 martie 2019

6. Centrele zonale de colectare vor trimite formularele centralizate la București până în data de Luni, 25 martie 2019

Ghid de completare a formularului de semnături

IMPORTANT: Datele trebuie să fie complete, citețe, scrise de mână, în original, cu majuscule. Datele incomplete atrag nulitatea lor. Nici o informație din formularul de semnături nu poate fi omisă.

Întrebare: Cine poate semna?

Răspuns: Toți cetățenii români cu drept de vot (cu vârsta de 18 ani împliniți) și care dețin un act de identitate valabil emis de autoritățile române, neexpirat și cărora nu le-a fost anulat dreptul de vot.


Întrebare: Semnăturile trebuie să fie exclusiv din orașul, județul de reședință?

Răspuns: NU. Semnăturile pot fi date din toate orașele, județele României și din întreaga diaspora.


Întrebare: De ce acte am nevoie pentru a semna?

Răspuns: De cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar, iar în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar.


Întrebare: Pot semna simultan pentru mai multe partide politice sau candidați independenți?

Răspuns: DA.


Întrebare: Se poate semna pe internet sau electronic?

Răspuns: NU.


Întrebare: Locuiesc în afara României (de exemplu în Belgia), pot semna?

Răspuns: DA. Toți cetățenii români cu drept de vot care locuiesc sau muncesc în afara României și care dețin un act de identitate emis de autoritățile române și valabil, pot semna.


Întrebare: Locuiesc în Republica Moldova sau în Ucraina. Pot semna?

Răspuns: DA. Toți cetățenii români cu drept de vot care locuiesc în Republica Moldova sau în Ucraina și dețin un act de identitate emis de autoritățile române și valabil, pot semna.


Întrebare: Cine poate strânge semnături?

Răspuns: Orice persoană cu vârsta de 18 ani și peste care deține un act de identitate valabil.


Întrebare: Cine completează declarația pe proprie răspundere de pe formularul de semnături?

Răspuns: Persoanele care strâng semnăturile – obligatoriu.


Întrebare: Care este data limită pentru strângerea semnăturilor?

Răspuns: Cât mai repede.


Întrebare: Cum procedez dacă greșesc datele completate?

Răspuns: Tăiați cu o linie orizontală rândul cu datele greșite și completați un alt rând cu atenție.

Întrebare: Dacă pe formular sunt completate doar câteva din totalul de 15 semnături, este valabil?

Răspuns: DA. Formularul este valabil atât timp cât semnăturile sunt corecte.


Cum putem obține numărul maxim de semnături?

Numărul maxim de semnături poate fi obținut folosind o strategie perseverentă, axată pe următoarele metode:

1. Strângeți semnături în familie și în rândul prietenilor. Dați câte un tabel fiecărui membru de familie și prieten pentru a strânge semnături din familiile și mediul lor de prieteni.

2. Strângeți semnături la locul de munca. Dați câte un tabel fiecărui coleg pentru ca și ei să strângă semnături la rândul lor în familie, de la prieteni etc.

3. Strângeți semnături de la vecini. Dați câte un tabel fiecărui vecin pentru ca și ei să strângă semnături la rândul lor în familie, de la prieteni etc.

4. Strângeți semnături la bisericile și parohiile unde mergeți. Dați câte un tabel fiecărui membru/prieten din biserică ori parohie să strângă semnături.

5. Strângeți semnături la conferințele și la evenimentele la care participați.

6. Strângeți semnături peste tot unde vă aflați în compania multor oameni.

7. Cei care aveți birouri private, cabinete, afaceri ori magazine puteți pune la dispoziția publicului formularele pentru semnături. La fel, ele pot fi puse la dispoziția publicului în librăriile, magazinele și cafenelele creștine sau în alte locuri similare.

8. Organizațiile neguvernamentale pot strânge semnături prin rețelele lor.


Hartă interactivă și centrele zonale de colectare a formularelor de semnături completate

● Harta interactivă a centrelor zonale de colectare poate fi consultată online AICI

Lista centrelor zonale de colectare a formularelor completate:

1. Jud. Alba, Alba Iulia – George Popa: 0722 340 748
2. Jud. Alba, Aiud – Str. Gorunului nr. 34 – Bogdan Ciprian: 0724 570 298
3. Jud. Arad, Arad – Str. Ioan Alexandru nr. 25, ap. 2 – Adrian Iov: 0724 293 192
4. Jud. Arad, Arad – Str. Cocorilor nr. 65 – 0257 275 241
5. Jud. Arad, Arad – Str. Mărășești nr. 24
6. Jud. Arad, Radna – Str. Detașamentul Păuliș nr. 66
7. Jud. Baia Mare, Baia Mare – Str. Iuliu Maniu nr. 60 – Cornel Sabou: 0722 307 353
8. Jud. Bihor, Oradea – Str. Avram Iancu nr. 6 – Cristian Horj: 0743 684 071
9. Jud. Bihor, Oradea – Str. Primăriei nr. 31A
10. Jud. Bihor, Beiuș – Str. Aurel Vlaicu nr. 5 – Petre Beltechi: 0745 770 302
11. Jud. Bistrița, Bistrița Năsăud – Călin Pop: 0754 805 985
12. Jud. Botoșani, Botoșani – Str. Viilor nr. 10 – Ioan Asaftei: 0741 200 390
13. Jud. Botoșani, Botoșani – Str. Victoriei nr. 72 – Ioan Asaftei: 0741 200 390
14. Jud. Botoșani, Botoșani – Str. Călugăreni nr. 10 – Ioan Asaftei: 0741 200 390
15. Jud. Brașov, Brașov – Str. Mihail Kogălniceanu nr. 14, bl. 1K, sc. A, ap. 7 – Vasile Anghel: 0743 420 547
16. București – Str. Barajului nr. 2, Sector 5 – Timotei Dinică: 0784 561 499
17. București – Str. Berzei nr. 29, Sector 1 – Lucian Liță: 0753 023 535
18. Jud. Buzău, Nehoiu – bl. 24, ap. 13 – Samuel Leonte: 0767 446 400
19. Jud. Caraș Severin, Herculane – Str. Trandafirilor nr. 35 – Daniel Fisteag: 0740 331 425
20. Jud. Caraș Severin, Reșița – Str. Victoriei nr. 13 – Daniel Bărnuț: 0747 083 889
21. Jud. Călărași, Călărași – Str. Călărași nr. 598, Fetești, Ialomița – Iosif Pop: 0760 277 888
22. Jud. Cluj, Dej – Str. Carpați nr. 6 – Lizeta Țuț: 0726 199 139
23. Jud. Cluj, Cluj Napoca – Str. Cernavodă nr. 5-9 – Lizeta Țuț: 0726 199 139
24. Jud. Cluj, Huedin – Str. Salcâmului nr. 24 – Corneliu Miclea: 0743 815 650
25. Jud. Constanța, Constanța – Str. Olteniei nr. 14 – Corneliu Tudose: 0722 369 169
26. Jud. Dâmbovița, Târgoviște – B-dul Independenței, bl. H11, parter – Renato Nicolae: 0723 392 326
27. Jud. Dolj, Craiova – Str. Ștefan cel Mare nr. 93, etaj 3, Clădirea Maria – Sebastian Conea: 0768 107 240
28. Jud. Galați, Galați – Str. Ionel Fernic nr. 71, bl. V, sc. 3, ap. 56 – Vasile Tofan: 0745 232 097
29. Jud. Gorj, Târgu Jiu – Aleea Păltiniș nr. 4J – Mircea Filip: 0730 266 070
30. Jud. Hunedoara, Hunedoara – Str. Trandafirilor nr. 18 – Corneliu Medrea: 0724 217 780
31. Jud. Ialomița, Fetești – Str. Călărași nr. 598 – Iosif Pop: 0760 277 888
32. Jud. Iași, Iași – Str. Smârdan nr. 13 – Pavel Smântână: 0740 519 339
33. Jud. Mureș, Târgu Mureș – Iacob Berghianu: 0744 180 451
34. Jud. Neamț, Piatra Neamț – Marin Țifrea: 0745 608 198
35. Jud. Prahova, Ploiești – Blejoi nr. 964, Radio SOS: 0344 505 110
36. Jud. Satu Mare, Satu Mare – Str. Ioan Slavici nr. 30 – Ioan Pălincaș: 0744 986 293
37. Jud. Sălaj, Jibou – Str. Horea nr. 7 – Teofil Mihoc: 0741 272 075
38. Jud. Sibiu, Sibiu – Nelu Bijboacă: 0757 999 466
39. Jud. Suceava, Suceava – Str. Jean Bart nr. 1 – Ghiță Greciuc: 0744 186 634
40. Jud. Suceava, Suceava – Str. Oborului nr. 398D, Scheia – Nicu Dura: 0751 012 630
41. Jud. Suceava, Vatra Dornei – Str. Republicii nr. 28 – Vasile Hoblea: 0747 078 902
42. Jud. Timiș, Timișoara – Cabinet Avocat Ștefan Moțec – Str. Remus nr. 7A, ap. 13 – Ștefan Moțec: 0726 121219
43. Jud. Timiș, Timișoara – Calea Buziașului nr. 84 – Casa Olarului - Nelu Ciucure: 0743 070 614
44. Jud. Timiș, Timișoara – Str. Trandafirilor nr. 43, loc. Giroc – Lizeta Țuț: 0726 199 139
45. Jud. Teleorman, Alexandria – Str. Tudor Vladimirescu nr. 57 – Octavian Ivănică: 0760 515 140
46. Jud. Vaslui, Vaslui – Loc. Vulturești nr. 139 – Virgil Guralivu: 0744 332 929
47. Jud. Vâlcea, Râmnicu Vâlcea – Ilie Mondoc: 0745 295 171
48. Chișinău, Republica Moldova – Beniamin Lup: +373 787 09 130
49. Cernăuți, Ucraina – Ion Gireadă: +380 50 573 38 17

● Formularele de semnături completate în diaspora pot fi aduse sau trimise direct în România, la adresa: Timotei Dinică, Str. Barajului nr. 2, Sector 5, București, Cod 051512, telefon: +40784 561 499

● De asemenea, formularele de semnături completate pot fi predate sau trimise direct în București, la adresa: Timotei Dinică, Str. Barajului nr. 2, Sector 5, București, Cod 051512, telefon: +40784 561 499

Pentru întrebări și solicitări ne puteți contacta la:

Email: secretariat.petercostea@gmail.com
contact@costea-parlamentuleuropean.ro
Telefon: +40759 584 511
+40726 199 139
+40784 561 499
+40743 684 071
Website: https://costea-parlamentuleuropean.ro/
Facebook: PeterCosteaEuroparlamentar

Despre noi

Viața domnului Peter Costea este povestea unui român care a luptat consecvent pentru valorile în care a crezut și care, motivat fiind de acestea, a reușit să devină un om de succes în Statele Unite ale Americii, fără însă a renunța la identitatea românească, pe care și-a asumat-o mereu.
Facebook
Contactează-ne

Director campanie

Timotei Dinică +40784561499

Director social media

Cristian Horj +40743684071

Secretară campanie

Lizeta Țuț +40726199139

Adresa sediu campanie: Oradea, Avram Iancu, nr. 6




Peter Costea    2/20/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian