Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Manelizarea

Un fenomen sinistru bântuie pământul românesc:manelizarea.Numele vine de la "manele" cântări ,inițial,de obârșie din Orientul Mijlociu și Balcani care, după 1989, au fost transformate de marginali ai muzicii lauataresti, a țiganilor.
Aceste "manele",cu text întotdeauna cretinoid și concentrat fie pe un soi de sentimentalism grețos fie,cel mai adesa,pe o vulgariatete agresivă ,au devenit acompaniamentul petrecerilor care tipologic aparțin mahalalei în ce are ea mai rău.
Dar ce este dramatic este că acest duh al dezmatului absurd și dezgustător,al vulgarității grețoase a cuprins , practic,straturile și manifestările sociale vizibile și care au posibilitatea de a influența.
Manelizarea poate fi asemuită unui neoplasm care poate să metastazeze.
Există o explicație relativ simplă a acestui fenomen.

După Decembrie 1989 bogăția țării,principalele mijloace economice ,au ajuns în stapanairea și controlul unor drojdii și deșeuri umane,cel mai adesea direct descendenți ai structurilor de control bolșevice.
Personaje care in Decembrie 1989 erau directori de intreprinderi si in Ianuarie 1990 erau patroni.
Indivizi amorali,fără rădăcină,fără urmă de moștenire genetică pozitivă și întotdeauna având ereditati pestilentiale ,au ajuns în fruntea bucatelor.
Ne aflăm în plină epoca a stăpânirii neamului prost și a unui grup alogen,întunecat la față și încă și mai întunecat la suflet.
Acest grup,repet,pestilențial,nu putea să producă decât "columbidae", dominate de clocot hormonal și nu putea să preia decât "manelism".Manifestările sunt prezente în tot locul.
Dureros este felul în care limba românească, limba,"care-o plâng și care-o cânta ,lângă vatra lor țăranii", a ajuns o caricatură, împănată cu barabarisme fără rost și împrumuturi jenante din limba "rom".
Așa s-a ajuns la situația că în Parlamentul Românei singurii care mai vorbesc o limba românească frumoasă și corectă ,să fie parlamentarii maghiari.
Dar această manelizare o manifestă în chip crud acest neam prost în comportamentul inter uman.Acest refuz uman este slugarnic cu cei mari și fără milă cu cei mici.
Acest gunoi al istoriei disprețuiește deschis starea decentă și pe cei care se nevoiesc să își dobândească cinstit existența și trăiesc în onorabila și demna sărăcie a muncii lor.
În afară,neamul prost etalează un soi de lux de cel mai prost gust.Casele parvenitilor neo îmbogățiți,acești sinistrii homo novus,sunt un soi de bunkere ostentative,într-o arhitectură sinistră și colorate înspăimântător,un soi de cacaniu respingător.
Progeniturile lor sunt pe măsură: răzgâiați fără creieri,posesori de automobile de "fițe", promotori ai prostului gust și "modelor" de import:sodomism, de multe ori satanism, indiferență morală, urâțenie sufletească ridicată la rang de virtute și,intotdeanua,dezmăț fățiș,"poalele în cap".

Dar ce este cu adevărat dureros este faptul că de manlism a fost cotropită intelectaualitatea mercenară,cei care și-au schimbat stăpânii după mutările administrațiilor de duzian, după anotimpul politic, de la comunism la actuala stare incertă și haotică.
Sunt cercurile intelectuale subsidiate de la bugetul de stat,"revistele" culturale ,care sunt de fapt găști închise compuse din personaje cu talent foarte dubios sau de fel.
Ei sunt cei care promovează slugărnicia "globalistă", cei care au o coloană vertebrală a cărei fermitate este egală cu cea a vietăților din încrengătura annelida.
Acești grafomani fără har,veșnic în căutarea unui nou stăpân, nu au convingeri și sunt stapaniti doar de interese.
Acești ziși "intelectuali" sunt cei care promovează anti naționalismul,aberațiile de comportament și sexuale,relativismul moral și de valori cel mai degradant și mai cu seama, un anti creștinism obscen.
Acești fripturisti și scârțâie hârtie ,deplâng tot soiul de încălcări de "libertăți" dar nu suflă o vorba despre ororile universului concentrationist comunist.
Este suficient de urmărit discursul despre centenarul împlinirii României Mari,un teribil exemplu de manelism cultural și social.Sunt emise discursuri și cuvinte sforăitoare dar nu se amintește tragedia oamenilor care au făcut România Mare.
Nu sunt aminti corifei ai Unirii,
Dr.Iuliu Maniu,Aurel Lazăr,Sever Bocu,Ion Pelivan,cei care au făurit România Mare și apoi au murit, chinuiți și înfometați, în închisorile comuniste.

Manelismul este manifestarea unei vremi grav bolnave.
Dar această gangrena,de tip hemoroidal,nu va dăinui.
Vremile de haos sunt vremelnice.Poporul Român,sub scutul Ortodox,este veșnic.

Alexandru Nemoianu
Istoric
USA





Alexandru Nemoianu    1/20/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian