Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Ziua mondiala a Educatiei la Umbraresti

Pe 5 octombrie a.c.asemeni multor scoli din tara si din lume, si la recomandarea Inspectoratului judetean de invatamant Galati,Scoala Sfantul Stelian din Umbraresti in colaborare cu Primaria din localitate a serbat educatorii si elevii de ieri si de azi intr-o intalnire emotionanta

In deschiderea manifestarii,.preotul Toderita Rusu, fost elev al scolii, a vorbit despre etimologia cuvantului educatie ,despre diferentele si apropierile de continut si relatie dintre educatie si invatamant ,despre Iisus Hristos, Dumnezeu Omul, Pedagogul Suprem , Modelul educativ al tuturor veacurilor, despre necesitatea dintotdeauna a exemplului moral al dascalului in fata discipolilor,dar si despre necesitatea disponibilitatii ucenicilor sau invataceilor de a primi cele transmise si ale urma.
Ca o aplicatie concreta a notiunilor de educatie si educator, a fost prezentata aparitia cartii Laudatio Domini pentru profesorul Vasile Turcu Umbraresti la editura Traditie din Bucuresti, in care autorul preot a infatisat viata , activitatea profesionala , publicistica a profesorului si directorului pensionar Vasile Turcu, autor al multor articole de presa in revistele Tribuna Invatamantului, Scoala galateana,in ziarele Viata libera, Observatorul de Tecuci, Buletinul de Umbraresti etc.
S-a evidentiat spiritul critic, constructiv al profesorului galatean fata de problemele sistemului de invatamant actual ,calitatea de rebusist si de alcatuitor de exercitii si probleme de matematica pentru examenele scolare dar si calitatile de radio amatorism si electronica ale domniei sale .
A fost apreciata personalitatea complexa .a celui care a slujit invatamantul romanesc vreme de 48 de ani la Umbraresti, imediat dupa absolvirea facultatii.de specialitate
Spirit modest si discret,domnul profesor Turcu a facut o serie de marturisiri si marturii din viata sa si la adresa colaboratorilor sai concluzionand. ca multe din aprecierile la adresa activitatii si personalitatii sale ar fi cam exagerate .

A urmat un microrecital de muzica clasica si preclasica europeana la oboi sustinut de catre profesoara Holiartoc Florica Simona si fosta sa eleva Negura Anisoara de la Liceul de arte Dimitrie Cuclin din Galati.
S-au interpretat piesele Duetina,Menuet cromatic si Rondo de James Hook ,o prelucrare fragment din opera Flautul fermecat de Mozzart si o alta prelucrare dupa Suita I, partile I si IV de Eduard Grieg.
Cele doua parti ale microrecitalului au fost dedicate in general educatorilor de vocatie ale scolii romanesti si in special sotilor profesori Vasile si Maria Turcu. modele contemporane deeducatori responsabili si devotati cauzei educatiei si invatamantului.
Sfatul celor doua interprete speciale pentru copii au fost ca acestia sa nu renunte in viata la scopul lor cel bun cand le este greu si sa mearga pana la capat.
Atmosfera a fst imbogatita de catre Daniela Vlad de la Radio Pro FM ,lider FM, care a prezentat cartle de versuri din anul Centenar al Unirii ale preotului poet umbrarestean, Ionel Rusu., tematica lor ,sursele de inspiratie si mesajele lor.Au fost recitate de catre elevii prezenti versuri din aceste carti, iar autorul lor a avut un dialog viu cu cititorii.Manifestarea s-a incheiat cu un scurt cuvant de incurajare si apreciere fata de educatori din partea primarului Paraschiv Stoica ,prezent la toate manifestarile culturale si spirituale.
Dupa rugaciunea Tatal nostru ,doamna director Monica Babes a multumit tuturor oaspetilor prezenti invitandu-i la o mica tratatie culinara si la poza de grup dimpreuna cu invitatia de a onora sarbatoarea viitoare a sfantului Stelian, ocrotitorul acestei institutii scolare care a gazduit si gazduieste evenimente culturale de suflet si simtire romaneasca si universala.


N.O. Doamna Prof.Monica Babes este director al Scolii gimnaziale Sfantul Stelian din Umbraresti

Monica Babes    10/5/2018


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian