Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
O Canada - The True North strong and free ! La Multi Ani Canada !

Canada, aceasta binecuvantată tară, acest măret "True North" a avut in ultimii ani o adevărată istorie de succes.

O tară cu un curs continuu ascendent, cu un progres constant si robust pe toate planurile, Canada este considerată in ultimul secol de oameni din toate colturile lumii ca un tăram privilegiat, unde toti isi pun speranta si doresc sa emigreze cu familiile lor.

Este cel mai sincer si mai convingător compliment si cea mai sigură dovadă că, in mare, tara este angajată ferm pe un drum bun.
Un fost prim ministru canadian, Mackenzie King, ar fi caracterizat Canada astfel: "Canada has too much geography and too little history."
In ultimele decenii ne-am obisnuit ca tara să fie plasată an de an pe locul unu in lume (sau foarte aproape) in clasamentele Natiunilor Unite pentru Human Development Index.
Iar pe baza unor statistici ale World Bank, ca bogătie generală, inclusiv resursele naturale, canadienii sunt pe locul doi in lume (după australieni).

Dar si mai importante decat avantajele materiale sunt valorile umane ale tării, Canada devenind in ultimii ani o natiune transcontinentală.
Un cunoscut ziarist canadian, Robert Filford, care observă in treacăt că tara este: "curiously pastless country", a caracterizat Canada astfel: "..distinctively Canadian values of civility and tolerance define and regulate much of public behaviour.", si: "..we are world citizens."

Un alt foarte apreciat ziarist din Toronto, Richard Gwyn, a descris Canada ca "the world's first post-national state", o natiune esential urbană, cu: "..world class cities", o tară post- modernistă si evident "non-ideologica", avantaje estentiale fată de alte natiuni, in acest ev nou, in această nouă eră a informatiilor si a comunicatiilor.

Desi Canada este esential o tară nordică, totusi tara aceasta a atras de multa vreme imigranti din toate colturile lumii, oameni care vin aici datorita nu numai evidentei prosperitatii economice, dar mai ales datorită climatului social, a mediului uman mult mai favorabil decat in multe alte locuri din lume cu o clima mai blandă.
S-a spus ca acum, la inceput de secolul XXI, "Canada is the place to be", deoarece secolul in care am intrat va fi in mod cert un "Canada's Century".

Masiva imigratie din ultimele decenii, fără precedent în istoria lumii, a "pigmentat" Canada - cu milioane de oameni de prin toată lumea care au adus cu ei o multitudine de culturi si religii si, în cele mai multe cazuri, dorinta de a păstra fiecare ceea ce-i este esential pentru propria identitate.

Istoria si traditia acestei tări este mai degrabă o sinteză a istoriilor individuale, o istorie a oamenilor, cum o numesc istoricii contemporani. Iar documentele cele mai pretioase par a fi scrisorile trimise de-a lungul generatiilor de imigranti sau jurnalele lor personale.

Este, pe de altă parte, nu atat o istorie a faptelor monumentale si a figurilor eroice (ca in istoriile europene, spre exemplu) cat una a rezistentei si a adaptării individuale si comunitare, a conflictelor (minore?) sau a imbinărilor dintre traditie si inovatie, dintre "civilizatii", dintre asteptări si realitate.

Si astfel se scrie si acum istoria acestei tări sau altfel spus o scriem fiecare dintre cei ce incercăm să ne facem o patrie (adoptivă) in aceste locuri.
Datoria celor care au ales să trăiască in această tara , este sa păstreze si sa respecte climatul pasnic, tolerant si regulile de convietuire.

Iar comunitatea românească , integrată in această societate, dovedeste că face parte din acest mare si valoros potential uman - economic , social si cultural al acestei tări.

Happy Birthday Canada !







Dumitru Puiu Popescu    7/1/2018


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian