Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Alegeri în Ontario – 2018

Doug Ford, noul premier ales, declară – Prienteni, o nouă zi începe in Onario...una care va aduce noi oportunități, prosperitate, creștere economică...

• Cu guvern majoritar și cu un suport popular semnificativ, Ford va trebui să treacă imediat la realizarea promisiunilor

La sfârșitul celor 30 de zile de campanie intensă și prevalent negativă, electoratul ontariez a decis decisiv la începutul lunii iunie pentru un nou guvern conservator, un nou partid de opoziție al noilor democrați și, fără îndoială, pentru distrugerea politică categorică a liberalilor.
Conservatorii vor reveni la guvernare pentru prima dată după 2003 cu 76 de locuri in parlament, iar noii democrați vor fi liderii opoziției cu 40 de locuri.

Marele înfrânt al acestui scrutin este partidul liberal, care, cu numai 7 locuri în parlamentul provincial, a pierdut calificarea de partid oficial și ca urmare, refacerea sa politică și financiară devin extrem de dificile.
Pe scurt, liberalii nu vor primi finanțare pentru cercetare și personal nu vor avea dreptul de a vorbi in legislativ ca partid afiliat.
Rezultatele nu au venit totuși ca o surpriză totală.
Deși noii democrați erau creditați cu un mare procent al votului popular, distribuția votului în provincie a dat câștig de cauză conservatorilor.
În zona metropolitană toronteză, supportul urban a fost mai mare pentru democrați, care în general domină în zona 416, în timp ce conservatorii sunt suverani în cea cu 905.

Beneficiind de sentimentul anti-liberal, votul noilor democrați a fost foarte generos distribuit deși, pentru suporteri, dezamagirea de a fi pierdut în fața conservatorilor a fost doar ușor compensată de numărul de locuri câștigate. Acest sentiment a fost determinat de convingerea că a existat o sanșă reală pentru noii democrați să ajungă la putere in 2018, și că Horvath a pierdut-o. În fapt, așa cum anunțau comentarii politice sarcastice in seara alegerilor, Horvath a fost catalogată drept excesiv de triumfătoare considerând că, de fapt, partidul ei pierduse.

Conservatorii vor forma noul guven în câteva săptamâni.
Cel mai seminficativ pas pe care Ford trebuie să îl facă este alegerea unui cabinet solid si competent. Nume cunoscute precum Christine Elliott, Vic Fideli, Tim Hudak, Lisa MacLeod – toți cu multă expereință în viața publică, au fost circulate recent in presă ca posibile variante de miniștri. Un alt pas semnificativ va fi evaluarea precisă a datoriei publice care, conform auditului general din 2018, este de fapt mai mare decât au declarat-o liberalii.
Chiar dacă Ford va juca cartea acuzării liberale mult timp, va veni o vreme când această strategie trebuie înlocuită cu acțiune.
El a câștigat votul public cu un mesaj simplu dar promițător pentru mulți – reducere de taxe, minimizarea plăților la hydro, reducerea prețului la benzină, alternative pentru tranzitul urban. Prin urmare, va trebui să acționeze rapid pe direcția mandatului din campanie.

Prestația lui Ford este așteptată cu interes atât de cei care vor să-l vadă cu rezultate bune la guvernare, cât și de către cei care i se opun. Evident ca amble grupuri sunt animate de sentimente contradictorii, atât de conflictuale incât cei care sunt anti-Ford ar prefera să vadă eșecul guvernului Ford chiar cu riscul suferinței publice. Viitorul însă va decide unde se va plasa această guvernare pe linia progresului economic și social.

Inaugurarea oficilală a guvernului Ford va fi la 29 Iunie a.c.





Luiza Mureșeanu    6/12/2018


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian