Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Sărbătoare în familie: „Acasă în Europa” la Gaudeamus (P)

Anul 2017 a marcat mai multe aniversări pentru Uniunea Europeană: 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma, 30 de ani de la lansarea programului Erasmus și 10 ani de la aderarea României la familia europeană - o familie care are întotdeauna grijă să pună diversitatea și multiculturalitatea la loc de cinste.

Cu atâtea motive festive, dar și în întâmpinarea anului 2018 (Anul european al patrimoniului cultural), se cuvenea ca, la final de an, Uniunea Europeană să dea o mare petrecere (și nu oriunde!) la GAUDEAMUS (și nu oricum!) ca invitat de onoare al celei de-a 24-a ediție a târgului internațional de carte.

Așa că suntem invitați „Acasă în Europa”, între 22 și 26 noiembrie, la Romexpo, la standul Uniunii Europene, să ne bucurăm de toate aceste momente. Va fi o petrecere cu temă, așa că vom avea prilejul să întoarcem pe toate fețele echilibrul dintre muncă și viață personală.

Pornind de la cărți, vom explora interesul pentru cultură în Uniunea Europeană, vom căuta informații despre călătorii sau voluntariat, vom afla noutăți privind evoluția Planului de investiții prin care Uniunea încurajează economia și vom testa ce înțelegem, fiecare dintre noi, prin sintagma „echilibru între muncă și viață personală”. Ca să ne ajute să ne cristalizăm ideile, organizatorii ne-au pregătit degustări culinare, realitate virtuală, selfie-uri cu fundal de vacanță, quiz-uri, jocuri și premii. Dar, mai ales, ne vor facilita întâlniri esențiale cu scriitori premiați, expoziții neașteptate și dezbateri care ne pot influența deciziile de viață. Ne putem lua la noi carnețelele de autografe, pentru că ne vom întâlni cu Matei Vișniec, Ioana Pârvulescu, Florina Ilis, Lucian Dan Teodorovici, Vlad Basarab, Radu Paraschivescu, Mircea Vasilescu, Vasile Ernu și alți prieteni (de familie!).

Musafirii pasionați de carte, sub toate formele ei, sunt așteptați la dezbaterea „Meseriile cărții”, unde vor fi trecute în revistă profesiile de care este nevoie pentru ca o lucrare tipărită să ajungă la cititor. Dezbaterea va fi moderată de Mircea Vasilescu, coordonatorul singurului program de masterat „Teoria și Practica Editării” (la Universitatea București), și va beneficia de contribuțiile valoroase ale unor adevărați meseriași ai cărții: Radu Paraschivescu, Simona Kessler (agent literar), Oana Boca-Stănescu (manager cultural) și Mihai Mitrică (directorul executiv al Asociației Editorilor din România).

Și nu-i lăsați acasă pe copii, pentru că „Acasă în Europa”, Uniunea Europeană a pregătit un colț de basm, unde aceștia vor avea ocazia să îl cunoască pe Micul Prinț și să îi descopere povestea tradusă în peste 30 de limbi, să învețe despre Europa și despre valorile, geografia, istoria și moștenirea culturală a acesteia. Tot ei sunt invitați la ateliere de desenat personaje din povești, de interpretare a ilustrației de carte, la o oră de „euro-diversitate” sau la un atelier de... degustat ciocolată ca un profesionist! De altfel, suntem poftiți la mai multe ateliere de degustare și înțelegere a hranei, care stau sub semnul „Sărbătorii gustului”, și care ne învață să ținem cont de lucrurile care contează: mâncare autentică, hrănitoare, sănătoasă și cu denumire de origine protejată.

Nu ne vom plictisi „Acasă în Europa”, asta e sigur!

Vedeți programul complet al standului Uniunii Europene la Gaudeamus în pagina Reprezentanței Comisiei Europene în România: bit.ly/UE-Gaudeamus


bookblog.ro.




de Andreea Chebac    11/21/2017


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian