Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Psihologia culorii

Legenda spune că au existat femei care, atunci când deschideau uşa dulapului dimineaţa, ştiau ce vor să poarte. De multe ori privim cu deznădejde rafturi pline până la refuz şi interminabile şiruri de haine înainte de a exclama dezamăgite : “Nu am cu ce să mă îmbrac!” După ce încercăm 2-3 outfits nimerim ceva în care ne simţim bine în dimineaţa respectivă. Există o explicaţie interesantă pentru aceasta: culoarea hainelor pe care le-am încercat nu este în acel moment în rezonanţă cu propria noastră energie. Pentru a folosi culorile într-un mod eficient, trebuie să ştim că ne afectează emoţiile şi purtarea, modul în care gândim, atitudinile noastre conştiente dar şi subconştientul.

La început se credea că electricitatea şi magnetismul sunt două forţe separate, dar oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că sunt de fapt conectate, iar James Clerk Maxwell e cel care le-a numit electromagnetism. El a arătat cum particule încărcate se atrag sau se resping şi cum acţionează ca unde care călătoresc prin spaţiu. Un grup specific de unde electromagnetice e cauza luminii vizibile, cu alte cuvinte, cauza pentru care vedem culorile. Fiecare culoare are o lungime şi o frecvenţă diferite; cu cât lungimea de undă e mai mică, cu atât frecvenţa undelor e mai mare. Violetul e culoarea cu cea mai scurtă lungime de undă, dar cu cea mai mare frecvenţă, pe când roşul are cea mai mare lungime de undă dar cea mai mică frecvenţă a luminii vizibile. Aşa cum fiecare culoare corespunde unei lungimi şi frecvenţe în particular, fiecare lungime de undă şi frecvenţă corespund unei cantităţi de energie. Şi, aşa cum spuneam, oricât de ciudat ar suna, culoarea hainelor pe care le purtăm în orice zi trebuie să fie în rezonanţă cu energia corpului noastru în ziua respectivă pentru a ne simţi bine purtându-le.

Pentru a folosi culorile într-un mod eficient, trebuie să înţelegem impactul psihologic pe care acestea îl pot crea prin felul în care ne îmbrăcăm sau în care ne decorăm spaţiul acasă sau la locul de muncă. Culorile ne pot îmbogăţi viaţa, influenţând-o într-un mod pozitiv.

Roşul e o culoare care ridică moralul, e energizant, dinamic, stimulează fizic şi are cel mai mare impact emoţional dintre toate culorile. Roşul e asociat cu luxul şi grandoarea iar în simbolismul estic e considerat culoarea norocului. E benefic pentru anemici şi pentru cei care suferă de amorţeală în corp.

Rozul reprezintă fineţe şi feminitate. Încurajează relaxarea fizică şi simbolizează iubirea şi fericirea, ajutând la vindecarea migrenelor.

Albastrul e cea mai populară culoare din lume şi e asociat cu vastitatea calmantă a cerului şi a oceanului. Dacă purtăm sau ne înconjurăm de tonuri de albastru mai deschis ni se induce tandreţe şi o stare mai meditativă în timp ce albastrul mai închis denotă eficienţă şi autoritate. La un nivel inconştient, albastrul calmează şi diminuează stresul, încurajând efortul mental. Scade presiunea arterială şi reduce insomnia.

Galbenul e culoarea soarelui şi a aurului, o culoare extravertită care stimulează mintea şi se concentrează pe creativitate şi optimism. Ajută pe cei ce suferă de diabet şi schizofrenie.

Verdele poate promova un echilibru perfect în psihicul nostru. E cea mai odihnitoare culoare pentru ochi pentru că retina nu are nevoie de ajustare pentru a se concentra pe ea. Evocă o atitudine mentală pozitivă şi, pentru că e culoarea naturală a frunzelor, ne face să ne simţim relaxaţi. Verdele e benefic pentru cei cu boli de inimă şi claustrofobici.

Portocaliul e considerat culoarea cea mai extravertită, fericită şi expansivă. Evocă instinctul de supravieţuire, caldură, confort şi siguranţă, e foarte opulent şi senzual, ajutând totodată digestia.

Un pigment mai închis al portocaliului este maroul, de asemenea o culoare asociată cu confortul (toata lumea iubeşte ciocolata şi cafeaua). E culoarea pamântului, puternică şi practică.

Violetul vorbeşte despre spiritualitate şi timp de secole a fost asociat cu regalitatea pentru că e cel mai scump de produs. Psihologic vorbind, violetul promovează reflecţia mentală calmă şi e un semn de mare încredere în sine.

Culoarea gri este singura care e total neutră şi denotă înţelepciune şi intelect.

Cum e percepută culoarea neagră depinde în mare parte de aspectul de viaţă din care este privit şi de cultura fiecăruia. Într-un sens spiritual, negrul e văzut ca o culoare protectoare şi misterioasă; în lumea modei reprezintă eleganţă iar în decorul interior lux. Totuşi există şi asocieri proeminente cu moartea, întunericul, frica de necunoscut şi ocultismul (magia neagră).

Albul evocă psihologia purităţii, a curăţeniei şi e asociat cu lumina pură, divină.

Să fim conştienţi, deci, că există vibraţii energetice în fiecare culoare si că această bandă de radiaţie electromagnetică are un efect profund asupra felului cum ne simţim şi cum comunicăm cu ceilalţi.

Toronto / august 2017





Danuta Gherman    8/17/2017


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian