Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Atitudini: Exemplul personal

Fiecare om îşi doreşte ceva în viaţă.
Unii caută în principal să posede va-lori materiale însemnate: case mari, maşini scumpe,conturi serioase etc. În acest caz, cam orice religie sau filozofie le va spune că nu sunt pe o cale prea bună.
Alţii, mai elitişti, nu au interes sau, dimpotrivă, au dispreţ pentru aceste valori "lumeşti", concentrându-şi atenţia şi dedicându-şi eforturile pentru acumularea de cunoştinţe, pentru contemplarea frumuseţii lumii, pentru pătrunderea înţelepciunii şi pentru dobândirea gloriei.
Evident, cresc interior – şi asta este minunat, ajung la un nivel remarcabil, numai că într-o zi, ca orice om, ca şi cei care umblă după acumularea de bogăţii, primesc vizita unei "doamne" tăioase, care îi suflă din lumea noastră, odată cu tot ce au în minte şi în suflet.
Atunci, nu poţi să nu te întrebi : pentru ce atâta citit, studiat, analizat, învăţat sau străduit economiceşte peste nevo-ile curente? Prost sau deştept, necioplit sau rafinat, sărac sau bogat, ipocrit sau corect, fă-ţarnic sau altruist, sfârşitul pare pentru toţi la fel.

S-ar putea spune că viaţa este o şcoală pentru suflet. Probabil că aşa şi este.
Nu ni se pare nimic în neregulă cu a câştiga bani mulţi, dar ni se pare o mare risipă ca ei să fie cheltuiţi doar pentru sine, atunci când necesarul vital a fost acoperit.
Credem că sensul nostru în viaţă este să luăm de la ea cât de mult putem, în felul fiecăruia, - şi să-i redăm cel puţin la fel de mult, prin ceea ce facem pentru alţii, pentru lume. Uneori, însă, ai impresia că totul se re-duce, nu numai la bani, dar şi la pute-re, la dorinţa de a domina, de a-ţi arăta forţa, punând-o în evidenţă prin contrast cu neputinţa altora, mai slabi de-cât tine. Si istoria se repetă. Mai întâi la nivel de individ, ca mai târziu să ajungă până la nivel de naţiune.
Câte războaie nu se iscă doar ca să po-tolească frustrările unui conducător avid de putere! Câţi oameni nu sunt antrenaţi într-un conflict fără să ştie pentru ce luptă ! Aşa se face selecţia naturală ! Sau, mai degrabă, cea umană...
Un om puternic care-şi cunoaşte valoarea nu are nevoie de o confirmare din partea celorlalţi.

A fi puternic, înseamnă, însă, să ai puterea să fii bun cu cei din jurul tău, să mergi mai departe, să fii generos, să-ţi sprijini semenii, să alini sufleteşte, să descreţeşti frunţile mohorâte, să îţi sa-crifici comoditatea pentru un dram de bucurie pe care-l poţi oferi altcuiva, învingându-ţi limitările şi egoismul.
Viaţa ne oferă surpize în fiecare zi. Nu toate schimbările pe care le trăim în viaţă sunt întru progres, însă chiar şi cele mai nedorite consecinţe pot de-veni, la un moment dat, repere pentru o evoluţie viitoare.
Cea mai severă cădere, cel mai usturător eşec, pot da apoi prilejul celei mai frumoase ascensiuni.

Tot ce trăim ne defineşte, dar nu atât ca poveste a întâmplărilor în care suntem implicati, cât ca imagine a sufletului nostru, a fiinţei noastre.
Meseria sau averea noastră, familia sau naţionalitatea, religia sau politica la care aderăm, sunt doar aspecte formale ale unei mai profunde vieţi care clocoteşte în sufletele noastre şi pe ca-re o descoperim ca pe un miracol în fiecare zi a vieţii noastre.

Avem datoria de a mişca lucrurile, de a nu funcţiona în gol, de a comunica. Inteligenţa pe care o acumulăm, multă sau puţină, trebuie să rodească, să fie dată mai departe, în forme de aceeaşi bună calitate sau de nivel superior.
Urmele pe care le lăsăm, în scurta sau lunga nostră viaţă, pot fi un exemplu pentru cei din jurul nostru, familie, prieteni, comunitate, sau pot dispărea, uşor, în negura vremii. Depinde de fiecare dintre noi.

Vă dorim să aveţi o vară relaxantă şi frumoasă în continuare.






Puiu Popescu    8/1/2017


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian