Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Inaugurarea Centrului Cultural Spiritual Văratic

Particip alături de cei prezenti aici la inaugurarea Centrului Cultural Spiritual Văratic, pentru mine un vis devenit realitate. Mă bucur foarte mult să fiţi alături de mine acum şi mărturisesc faptul că sunt convins că şi soţia mea ar fi fost fericită să fie acum alături de mine şi de noi toţi.
Poate vă întrebaţi care este justificarea acestui gest de Mecena, de a înfiinţa un Centru Cultural lângă o mănăstire. La început a fost sincera mea dorinţă de a face ceva deosebit în memoria soţiei mele, plecate de lângă mine prematur, lăsând în mine un gol imposibil de umplut, un gest care să vorbească despre ea şi după ce noi nu vom mai fi. Preaplinul unui suflet trebuie să se reverse undeva pentru a nu dispărea definitiv în marea tăcere. Datorez prietenei mele Emilia Ţuţuianu ideea de a crea un Centru Cultural la Văratic, elaborarea si coordonarea constructiei acestui templu al iubirii de oameni. Acum îmi dau seama că acceptând sugestia Domniei-Sale am făcut o alegere minunată, ca în cazul tuturor ideilor pe care Emilia a avut bunătatea să mi le dea.
Acum, când acest gând al meu are o formă reală, pe care o consider extrem de reuşită, inima mea îşi găseşte împăcarea. E ceva din finalul lui Faust şi mă simt oarecum împăcat. Sunt convins că Sheila ar zâmbi cum, pentru mine, numai ea ştia să zâmbească. Multumesc tuturor celor care s-au dedicat acestui început şi au dat formă gândului meu de aer. Ştiu că a fost greu, că nu este uşor să integrezi pe străini într-un proiect propriu. Acum ştiu că sora mea de suflet Emilia Ţuţuianu a reusit să găsească soluţii viabile şi împreună am învins timpul. Mulţumesc maicii stareţe a Mănăstirii Văratic, Iosefina Giosanu, şi soborului de maici care au acceptat această intruziune a culturalului şi civismului laic în lumea eterată a rugăciunii. Nu în ultimul rând mulţumesc constructorilor Lucian si Stefan Spânu, cei care efectiv au zidit, piatră pe piatră, împreună cu echipa domniilor lor, acest edificiu.
Sunt mulţumit şi pentru faptul că prin obiectivele şi activităţile propuse, echipa de management a Centrului a înţeles exact, şi fără prea multe explicaţii, ceea ce s-a dorit să se întâmple cu această clădire așa cum a fost proiectul sorei mele de suflet Emilia Țuțuianu și din consultările ulterioare. Este minunat când întâlneşti oameni care se pot înţelege şi te pot înţelege aproape doar din priviri. Şi e un lucru destul de rar, pe care l-am descoperit în această familie mai largă. Nu ştiu dacă fără donaţia mea aş fi putut găsi acest sentiment de împăcare şi de comuniune omenească pe care le-am găsit prin micul meu gest, dar sunt convins că bucuria şi starea de comuniune pe care le vor descoperi cei care vor trece pragul acestei clădiri va fi pentru noi, pentru mine şi pentru draga mea Sheilla, prilej de a zâmbi de dincolo de stele. Le doresc tuturor celor care vor călca pragul Centrului Cultural să devină mai buni, mai drepti, iubitori de frumos si de valori culturale, mai întelepţi, mai toleranţi şi, poate, puţin mai fericiţi. Pentru că sentimentul fericirii este atât de versatil, are atâtea forme şi nuanţe! Acum, aici, între voi, toţi, mă simt şi eu puţin mai fericit decât acum câteva zile. Vă mulţumesc tuturor!

25 iulie 2017, Mănăstirea Văratic





Dianu Sfrijan    7/25/2017


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian