Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Festivalul ”Amintiri din Copilărie”, ediția a IV-a (7–11 iunie 2017, Bucuresti)

Între 7 si 11 iunie 2017, Primăria Capitalei si Teatrul ”Ion Creangă” din Bucuresti, în parteneriat cu Primăria Sectorului 1 Bucuresti, organizează o nouă editie a Festivalului ”Amintiri din Copilărie”, prilej numai bun pentru copii și părinți să se bucure de soare si relaxare, teatru si muzică în Parcul Kiseleff.

Festivalul, aflat la cea de-a IV-a editie, reuneste pe durata celor cinci zile o mulțime de evenimente și activități: spectacole și concerte, instalații creative și jocuri haioase pentru tineri exploratori, ateliere și demonstrații dintre cele mai interesante sau lecturi de povești printre perne fermecate.

Cei mici ̶ și mari deopotrivă ̶ vor avea ocazia să urmărească actori, instrumentiști, dansatori și acrobați veniți de departe. Printre musafiri se numără trupe și companii din Germania (Dulce Compania și Aras Stilt Band), Olanda (Het Mobiele Naaiatelier), Franța (Cie Mandingue), Italia (Fanfara Amaseno), Elveția (Orchestra Fluturilor), dar și artiști din Israel (coregraful Ofir Yudilevitch și trupa de percuționiști Navon Amos & Demente Drummers), a căror prezență este posibilă cu sprijinul Ambasadei Statului Israel în România.

Acestora li se adaugă artiști și facilitatori locali care vor anima programul la scenă, unde sunt programate spectacole de teatru de păpuși, ventrilocie, improvizație, show-uri cu baloane de săpun, momente de magie, jonglerii și acrobații. Surprize vin și din alte zone ale parcului, care au fost transformate în centre de activități: Amfiteatrul bucuriei, Poienița botoșeilor, Peluza simfonică, Pătuțul fermecat sau Copacul colorat.

Tot pe scenă vor urca și protagoniștii unei serii de concerte: de la jazz (Jazzappella, Jazz for Kids) și muzică clasică (Bucharest Winds) la muzică veche românească (Trei Parale & Maruca Iordan) sau ritmuri rock (reinterpretate de Corul de Copii al Operei Naționale București).

Una dintre activitățile cele mai îndrăgite din cadrul edițiilor anterioare ale Festivalului revine și anul acesta, sub forma atelierelor de creație și recreație. Coordonate de un grup de artiști plastici, inspirați și prietenoși, atelierele de creativitate pentru copii au loc zilnic, programul desfășurându-se cu sprijinul Loteriei Române.

Duminică, 11 iunie, la ora 11.00, tinerii spectatori sunt așteptați pe Șoseaua Kiseleff, pentru a urmări Parada Teatrelor pentru Copii, tradiționala plimbare a celor mai îndrăgite personaje, reunite într-un alai de poveste.

Alături de fluturii colorați și acrobații pe catalige, care au venit de peste mări și țări pentru a anima festivalul, defilează artiști de la Teatrul ”Ion Creangă”, Circ & Variete Globus și Opera Comică pentru Copii, tineri cântăreți (Ansamblul vocal-instrumental Nova), dansatori (Trouble Dance Company) și sportivi talentați (Instinct Taekwondo Team, Club Sportiv Radu Sensey, Kempo-Muay, Federația Română de Judo, Federația Română de Lupte și Federația Română de Sambo). Alaiul este însoțit de reprezentanți de la Ministerul Apărării Naționale (MApN), Poliția Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) – Detașamentul de Voluntari și Asociația Tradiții Militare.

Parada se încheie în alveolele de pe Șoseaua Kiseleff (spre Piața Victoriei), la ora 11.30, cu o demonstrație Drill Team susținută de Brigada 30 Gardă ”Mihai Viteazul”, alături de Muzica Reprezentativă a Armatei.

Programul continuă pe acordurile Fanfarei Amaseno, care va conduce publicul spre scenă și spre peluzele care găzduiesc, începând cu ora 12.00, activitățile realizate de partenerii instituționali: IGSU și Poliția Română. Aceștia le vor prezenta copiilor și tinerilor prezenți în parc o serie de măsuri de prevenție și educație, menite să încurajeze adoptarea unui comportament adecvat în situații-limită.

Un alt punct de atracție al zilei de duminică îl constituie programul propus de Baza de instruire pentru Vânători de munte ”Bucegi” – Predeal, cei mici fiind invitați între orele 12.00 și 18.00 să testeze tiroliana și peretele de escaladă instalate de reprezentantii MApN.

PROGRAMUL FESTIVALULUI

Accesul la toate evenimentele din cadrul Festivalului este liber. Participarea la atelierele programate la Peluza simfonică si în Poiana botoseilor se face în limita locurilor disponibile.

Programul detaliat si harta Festivalului sunt disponibile online, pe www.amintirifest.ro si www.teatrulioncreanga.ro si pe pagina Facebook.com/TeatrulIonCreanga.




Sabin Popescu    6/6/2017


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian