Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Sibiu Jazz Festival, 18 – 21 mai 2017

Intre 18 si 21 mai se desfăşoară Sibiu Jazz Festival, cel mai longeviv festival de jazz din România. Pe lângă concertele de jazz, care anul acesta au loc exclusiv în aer liber (premieră în 47 de ani de festival!), toate cu intrare gratuită, se vor desfăşura multe activităţi culturale conexe.

Concertele live de jazz vor avea loc în Piata Mică, începând cu orele 19:00. Festivalul se laudă cu prezenţa a 120 de muzicieni sositi din 17 de tări, dar nu uită nici de muzicienii autohtoni. Serile de joi şi vineri încep cu tineri artişti români (joi, 18 mai: ansamblul vocal Jazzappella, Accord Vibes şi Irina Popa, iar vineri, 19 mai: DJazz & Happy Sins şi Peter Sarosi&Azara) şi continuă cu band-uri internaţionale precum polonezul Grzegorz Karnas cu cvartetul său – Karnas Formula (joi) şi trio-ul Jeff Herr Corporation urmat de cubaneza (care va încânta atât cu vioara, cât şi vocal), Yilian Cańizares, alături de cvartetul său cubano-elvetiano-german.

Jazz for KidsSeara de sâmbătă, 20 mai, este dedicată exclusiv band-urilor străine – jazz cu sonorităţi de oud, Mauro Sigura Quartet, excentrica Julia de Castro cu De la Purissima şi jazz cu note de blues cu Natalia M. King Quintet; la fel şi duminica, este dedicată ansamblurilor de peste hotare, coreenii de la Black String şi sirienii Mozayek Band, ansambluri ce folosesc instrumente tradiţionale.

Lăudabil gestul organizatorilor de anul acesta de a prezenta artişti români în program, în proiectul Romanian Jazz Meeting. Astfel, Sibiu Jazz Festival promoveaza jazz-ul autohton atât în fata publicului larg cât si în fata unor specialişti de jazz români si internationali, critici si jurnalisti de specialitate.

Live cooking şi jazz

Jam Session în bucătărie este o iniţiativă nouă şi plină de prospeţime în cadrul Festivalului de Jazz, care aduce şi mai multă savoare serilor festivaliere jazz-istice din luna mai. Astfel, în fiecare zi între orele 18:00 şi 19:00 în Piaţa Mică, înainte de concerte, vor avea loc momente de live-cooking în ritmuri de jazz.

Jazz pentru copii

Şi, pentru că orice festival responsabil se gândeşte cu nădejde la viitor şi doreşte să crească şi să îşi educe viitoarea audienţă, vineri, 19 mai şi sâmbătă, 20 mai, începând cu ora 19:00 la Teatrul Gong vor avea loc concerte dedicate copiilor, Jazz for Kids, cu intrarea liberă.

Concertele sunt recomandate copiilor între 6 şi 14 ani şi durează 90 minute.

Jazz Body SoundsAcestea sunt gândite special pentru cei mici şi vizează atât introducerea unor noţiuni noi şi stimularea creativităţii cât şi intercțiunea dintre copii şi lucrul în echipă. Călătoria pe tărâmul jazz-ului este plină de dynamism: porneşte de la coloane sonore cu influenţe de jazz din desenele animate Disney Classics, trece printr-un mic atelier de percuţie unde copiii exersează câteva formule ritmice împreună cu un percuţionist profesionist, un scurt moment artistic susţinut de doi pianişti de 10 şi 12 ani (câştigători ai Olimpiadei Naţionale de Muzică în 2016 şi 2017) şi alte surprize.

Festivalul de jazz în fotografie, grafică şi sculptură

„Focus Jazz” este numele expoziţiilor de arte vizuale care gravitează în jurul Festivalului de jazz de anul acesta.

Pe întreaga perioadă a festivalului, Turnul Sfatului va găzdui expoziția de fotografie alb-negru „Jazz Body Sounds” cu lucrări originale realizate special pentru Festivalul de Jazz de la Sibiu de către artistul fotograf Tibor Jakab (absolvent New York Institute of Photography, cu numeroase premii internaţionale). Fotografiile au ca sursă de inspiraţie corpul feminin şi instrumentele muzicale, o alăturare specială între formele corpului uman şi liniile instrumentelor muzicale.

Galeria de Artă UAP Sibiu va prezenta vizitatorilor Sibiului o expoziție de sculpturi reprezentând statuete din bronz ale unor instrumentişti de jazz în timpul concertelor, realizate de Eugen Petri – „Jazz – Suflet si Formă” precum si o expozitie de ilustraţie; mai exact posterele Festivalului de Jazz Sibiu realizate de-a lungul anilor (încă din anii ’70) de graficianul Stefan Orth – unde se poate urmări transformarea identitatăţii vizuale şi totodată păstrarea unor direcţii grafice definitorii ale logo-ului iniţial.

Să ne bucurăm de evenimentele pregătite de Festivalul de Jazz şi să ne lăsăm purtaţi de armoniile pline de libertate ale jazz-ului, într-o lună de primăvară, într-un oraş special. Haideţi la festival, treceţi în agende: Sibiu Jazz Festival, 18 – 21 mai 2017!





Sabin Popescu    5/9/2017


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian