Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Falsificarea celor sfinte

In a sa Baladă şugubeaţă despre crâşmari , maestrul Francois Villon incheie cu aceasta ÎNCHINARE:

Crăpa-le-ar Domnul, -Principe, -ficaţii
Şi setea ogoi-le-ar cu venin
Căci n-au păreche-n lume blestemaţii:
Crâşmarii care toarnă apă-n vin
(În traducerea lui Romulus Vulpescu)

Blestemul, poetic, este dur si pe masura.

Dar celor care falsifica cele sfinte, ce fel de “inchinare” li s-ar cuveni?

Se falsifica orice, dar cel mai mai bine se “ vand” rugaciunile. Coplesit de atatea griji, o rotita in malaxorul consumismului, crestinul nu mai are rabdare sa-si prinda sufletul, mintea si trupul, in lucrurile autentice ale credintei. Are nevoie de ceva practic, puternic, eficace, asa ca un flacon de desfundat nasul. Rugaciunea parintelui Ilarion Argatu, buna pentru ortdocsi, pentru catolici, pentru protestanti… Rugaciunea parintelui Rafael Noica, pentru cei aflati in deznadejde duhovniceasaca…Conversatii cu Dumnezeu… Ziceri divine…Toate aceste productii spirituale sunt cu atat mai puternice (sic!) cu cat sunt redistribuite la mai multe persoane. Se formeaza un cerc al celor care citesc rugaciunea si unde-s multi crestea puterea, energia gandului care misca lumea. Ce inaltator!

Si daca nu a avut efectul asteptat, site-urile de spiritualitate sincretista stau la dispozitie cu invataturi ale unor mari maestri: Osho, Dalai Lama, Jasmuheeen, Omraam Mikhaël Aďvanhov etc.etc. Acestia nu recomanda posturi, metanii, spovedanii, liturghii… Pe alocuri, Il mentioneaza chiar si pe I(i)sus sau interpreteaza concepte crestine in stil sincretist, ca in acest exemplu:

“Speranta, credinta, iubirea, aceste trei virtuti corespund respectiv formei, continutului si sensului: speranta este legată de formă, credinta, de continut si iubirea, de sens. Forma este cea care păstrează continutul. Continutul aduce forta. Iar forta are sens de a exista numai dacă primeste un sens. Când speranta este puternică, ea actionează asupra corpului fizic, influentând favorabil stomacul si întreg sistemul digestiv. Dimpotrivă, dacă ea este slabă sau deficitară, sistemul digestiv este afectat, iar frumusetea corpului se alterează deopotrivă. Credinta corespunde continutului, ea este legată de fortă si influentează plămânii. Pentru a primi niste energii, a trăi viata în împlinire si a respira emanatiile celeste, noi trebuie să cultivăm credinta.
În sfârsit, pentru ca viata noastră să capete semnificatia cea mai largă si mai profundă, iubirea, ca un izvor, trebuie să tâsnească din noi. În ciuda tuturor cunostintelor si a bogătiilor ce le putem dobândi, viata îsi pierde sensul fără iubire. Iubirea are niste legături cu creierul, iar cel care vrea să posede adevărata inteligentă trebuie să învete să iubească.” (Omraam Mikhaël Aďvanhov- https://en.wikipedia.org/wiki/Omraam_Mikha%C3%ABl_A%C3%AFvanhov )

Prin urmare, aceste trei virtuti imbunatatesc functionarea stomacului, a intregului sistem digestiv, a plamanilor, a creierului, a … inteligentei! Suna altfel, mai omeneste, mai la zi decat la Sf.Ap.Pavel (I Corinteni 13) care este furat, plagiat, rastalmacit…Justitia omeneasaca nu ia in considerare eventuale plangeri. Are alte teme pe agenda de zi…

Nici Rugaciunea Domneasca, Tatal Nostru, n-a scapat de o interpetare ca cea de mai sus. In camera unui tanar religios, asa si asa ( cum sunt multi), pe un perete sunt agatate tot felul de citate intelepte, iconite si Tatal Nostru, cu explicatii biologice , fiecare verset deschizand o glanda endocrina, din creier pana in zona pubiana (Detalii aici: http://safiisanatos.ro/sanatate-spirituala/semnificatia-rugaciunii-tatal-nostru/ ) Poftiti la rugaciune, cu atenie sa nu ramana vreo glanda inchisa!

Singurul mod de a nu rataci si a nu ne otravi cu falsuri este a tine calea Bisericii Nu e asfltata, nu e modernizata dar este verificata de aproape doua mii de ani


Somerville, MA, 23 februarie 2017
Sf.Sfintit Mc.Policarp, episcopul Smirnei; Sf.Cuv.Gorgonia





Nicusor Gliga     2/23/2017


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian