Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Sfîrsit de an

Ei bine,mi-a fost dat de sus să trec si prin sfârsitul anului 2016 si totul să pară să fie bine asa că mai rămâne să îmi doresc prosperitate,sănătate si împlinirea tuturor dorintelor pentru anul care se apropie,pentru mine cât si pentru cei apropiati. Eu,de exemplu,îmi doresc să dispară sotul vecinei de peste drum că e tare frumoasă,ca să o pot vizita linistit.Dar bat cu degetul îndoit în jur si restul de an sună ca o damigeană golită personal de vinul rosu care fusese păstrat înăuntru.Nu stiuseră cu cine aveau de-a face .Deh,lăcomia.Dar mă tineam la distantă de o astfel de vinovătie,cu atât mai mult cu cât mestecasem oarece Frunze de mentă ca să nu fiu simtit nici măcar de aproape.Sau cineva din jur să cadă într-o groapă largă din care să nu mai poată iesi,vreme în care ceara din urechi m-ar fi făcut să nu aud nici măcar cântecele sirenelor . Dar nu pot să dau numefiindcă aude bârfele ca nimeni altcineva.
Dar nu am mai putut să continui cu restul dorintelor si mai aveam,slavă Domnului, fiindcă nevasta îmi cerea să mă duc să cumpăr un kil de sare că avea de făcut acum,către sfârsitul anului,o grămadă de răcituri de porc în farfurii minuscule .Cred că urma să îsi pună iia si să iasă afară în stradă,să mai vândă si acolo oarece .
Cuvântul nu era greu de tinut minte ,SARE,SARE.Ca proba aia olimpică la care participaseră o multime de atleti si ce DULCE avusese să fie gustul victoriei.Da,da,DULCE.Eram sigur că nu aveam să uit cuvântul.Parcă mă si vedeam primul pe podium.
-Un kilogram de zahăr,vă rog.Vânzătoarea cântări marfa cu zâmbetul pe buze,niste buze ademenitoare,după care îmi ură SĂRBĂTORI FERICITE.
-ASEMENEA,i-am răspuns eu fără să îmi dau seama că mă pierdusem deja în ochii ei căprui .
Ajuns acasă,sotioara mea iubită îsi băgă mâna în pungă,luă o parte din continut si mi-o puse în crestetul capului.
-Hodorogule,dar eu ti-am cerut sărărită,suna vorba ei de alint. Lucrurile nu aveau să sfârsească aici că doar eram aproape de finalul de an.Îmi puse o cârpă umedă în brate si îmi zise că aveam de spălat holul de la intrare,vreme în care trebuia să cânt singur că CINE FACE CA MINE,CA MINE SĂ PĂTEASCĂ.Adică nu mai aveam voie altădată să uit nimic. Si neamtul ăla de Alzheimer râdea deja de mine dar eu pretindeam că era vorba de un altul .
După ce am terminat cu pedeapsa,m-a chemat la ea în bucătărie,loc unde stătea picior peste picior pe un scaun înalt si degusta din vinul pe care îl cumpărasem pentru musafiri.Trebuia să fie ea sigură că totul era în ordine.Îmi dădu o listă lungă cu vreo douăzeci de articole pe care urma să le cumpăr urgent de la Universal,fără să încurc ceva.Nu lipseau rujurile,fondurile de ten,rimelul,pijamalele cât si renumita carte FRUMUSETEA DE FIECARE ZI.Am negat energic posibilitatea ,gândindu-mă că lista avea să îmi fie suficientă ca să mă descurc.
Dar m-am trezit în mijlocul magazinului, dând din gură ca un peste în acvariu.Simteam că nu mai aveam aer sau tuică . dar urmă să apară O VÎNZĂTOARE DRĂGUTĂ CARE ÎMI REZOLVĂ REPEDE SI EFICIENT LISTA DUPĂ CARE ÎMI URĂ un la multi ani plină de căldură si simpatie .
Deci lista rezolvată era cadoul meu de noul an,pentru 2017.
Puteam să mă întorc linistit acasă.


Brampton,ON




Al Francisc    12/18/2016


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian