Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Festivalul internaţional RadiRo, ediţia a treia

Radio România organizează, începând de mâine până pe 1 octombrie, la Sala Radio din Bucureşti, ediţia a III-a a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio. „RadiRo“ este o manifestare unică în lumea muzicală contemporană.
Noutăţile acestei ediţii au fost prezentate, ieri, în cadrul conferinţei de presă care a precedat evenimentul, de Ovidiu Miculescu, preşedinte director general Radio România, Attila Vizauer, director Centrul Cultural Media Radio România şi de Liliana Staicu, director Radio România Muzical.
Potrivit celor spuse de directorul de onoare ale prezentei ediţii, dirijorul Kristjan Järvi (foto), s-a apreciat cu această ocazie că Bucureştiul este actualmente cel mai important loc de întâlnire al orchestrelor radio performante din întreaga lume. Putem sintetiza acest fapt prin modul în care, timp de nouă seri, Bucureştiul, capitală autentică a muzicii clasice, într-un maraton de nouă concerte, va reuni şase orchestre radio a căror reputaţie excelentă în Europa şi Asia nu mai are nevoie de comentarii. La pupitrul dirijoral, vor figura 22 de dirijori de mare clasă. Cititorii cotidianului AZI pot afla acum că primul concert al serii de mâine va fi susţinut de ansamblul simfonic din Asia, „Orchestra Simfonică din Shenzen“, China. Derularea Festivalului va continua cu două programe ale „Orchestrei Simfonice NRK“ din Norvegia şi prima performanţă a „Orchestrei Naţionale Radio“ din 26 septembrie. În cadrul celor două programe rezervate „Orchestrei Simfonice Radio MDR“ din Leipzig, cea mai veche orchestră radio din Europa, în 27 şi 28 septembrie publicul se va întâlni cu preşedintele de onoare al acestei ediţii, dirijorul Kristjan Järvi, împreună cu renumiţii pianişti concertişti Denis Kozhukhin şi Stefano Bolani. Melomanii îl aşteaptă cu nerăbdare, în seara de 29 septembrie, pe celebrissimul violonist Gidon Kremer, în compania „Orchestrei Simfonice Radio ORF“ din Viena, condusă de Cornelius Meister. Competiţia ansamblurilor simfonice va avea, în penultimul program, o reîntâlnire cu „Orchestra Naţională Radio“, sub bagheta lui Leo Hussain. Finalul ediţiei va aparţine ansamblului „BBC Concert Orchestra“, care va oferi publicului o incursiune remarcabilă în repertoriului muzical britanic contemporan, în viziunea şefului de orchestră, Barry Wordworth.
În concluzie, menţionăm că manifestările Festivalului sunt transmise „live“ prin satelit cu sprijinul Uniunii Europene de Radio şi Televiziune şi Uniunii Audovizualului ASIA-Pacific.
Preşedintele director general Radio România a încheiat conferinţa de presă subliniind că „Este extraordinar că reuşim să vă întâmpinăm cu bucurie la a treia ediţie a Festivalului RadiRo“.






Grigore Constantinescu    9/22/2016


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian