Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Ce ne-a adus Uniunea Europeană !

Dacă love(le) nu e, nimic nu e ! (primar 00)

De ceva timp circulă pe internet un mesaj ce tratează succint acest subiect. Cineva neinformat si ultrapatriot, înghite pe nemestecate fiecare punct din cele „adevărurile” comunicate.

1. Răsturnarea ierarhiei valorilor a început după insturarea „puterii populare”, mai bine zis după ce am devenit colonie sovietică.
Elitele românesti au fost „neutralizate” la canal si celebrele închisori de exterminare, locul sutelor de mii de victime ale regimului „democrat-popular” fiind luat de cei care au făcut pactul cu diavolul (foarte putini) si elementele ridicate din popor (analfabeti unul si unul).
A existat o perioadă scurtă de reevaluare a volorilor (1964-1971), după care ierarhia a rămas în aceeasi parametri, mai ales, în domeniul deciziei politice.
Nu prostii ne conduc, mai degrabă urmasii mafioti ai sistemului comunist, votati periodic de prostii nostalgici, amatori doar de ajutoare de la stat.
Asa că, nu UE ne-a adus răsturnarea ierarhiei valorilor !
2. Demolarea industriei, plănuită si realizată de echipa de specialisti (formati în perioada interbelică) a lui Gh. Gheorghiu-Dej pentru perioada 1960-1975, devenită megalomană după 1975, a început în 1980, odată cu obsesia „marelui conducător” de a plăti datoria externă. Ceea ce a dus la neglijarea retehnologizării majoritătii unitătilor industriale, falimentul fiind inevitabil, accentuându-se după 1990, când urmasii cadrelor PCR plus fii au distrus-o si au vândut-o la fier vechi (sic!).
Asa că, nu UE a demolat industria, ci chiar Nicolae Ceausescu si urmasii săi postdecembristi !
3. Desfiintarea agriculturii a fost începută tot de Nicolae Ceausescu după 1980. Distrugerea CAP-urilor si IAS-urilor a fost făcută de însăsi proprietarii bunurilor comune furând tot ce se putea (sisteme de irigatii, utilaje, masini, clădiri ...) imediat după 1990. Nu UE a vândut pământul strănilor, ci românii !
Asa că, nu UE a desfiintat agricultura, ci chiar Nicolae Ceausescu si urmasii săi postdecembristi !
4. „Donarea” unor resurse străine a fost făcută chiar de către conducătorii români postdecembristi până la intrarea României în UE, contra unor spăgi grase.
Asa că, nu UE a impus donarea, ci conducătorii României de până la 2007 !
5. Scăderea nivelului de trai a început după 1975, care nu si-a mai revenit nici în ziua de azi. Dacă nivel de trai decent se putea numi ceea ce a fost între 1967-1975 !
Asa că, nu UE ne-a adus scădrea nivelului de trai, ci conducătorii României !
6. Pierderea suveranitătii si autonomiei. Asta e cea mai mare gogorită. Conditiile aderării la UE au fost cunoscute cu mult înainte de a solicita aderarea. Nimeni nu ne-a impus să intrăm în UE. A fost, de fapt singura solutie viabilă, altfel ne-ar fi mâncat de mult timp mafiotii nostri !
7. Coruptia generalizată si statul mafiot erau deja constituite la intrarea în UE. Despre ce vorbim ?
8. Defrisarea pădurilor am făcut-o noi cu mâna noastră si le-am vândut străinilor nu Uniunii Europene !
9. Distrugerea sistemului de învătământ a început în 1975, prin măsurile halucinante de acordarea a opt clase membrilor de partid cu patru clase, înfiintarea liceelor industriale în detrimentul scolilor profesionale, creearea învătământului obligatoriu de zece clase, ultimele două fiind de fapt prostituarea învătământului românesc. Accentuarea decăderii, a fost impusă de urmasii postdecembristi, si dezvoltarea aberantă a sistemului universitar privat.
Asa că, nu UE a distrus sistemul de învătământ, ci conducătorii României de până la 2007 prin neacordarea resurselor financiare necesare dezvoltării sistemului !
10. Distrugerea sistemului de sănătate a început după 1950, când s-a trecut de la sistemul de educatie sanitară preventivă la cel bazat pe tot soiul de medicamente (aducător de foloase personale cadrelor sanitare), ajungându-se să fim pe primul loc la farmacii pe cap de locuitor în UE.
Asa că, nu UE a distrus sistemul de sănătate, ci conducătorii României de până la 2007 prin neacordarea resurselor financiare necesare dezvoltării sistemului !
11. Fracturarea, otrăvirea solului. Treaba cu fracturarea e o aiureală, ea nefiind aplicată. În schimb otrăvirea solului, tot în timpul „epocii de aur” a început cu recoltele si produse agricole chimizate, continuată cu sârg de agricultorii români, nu UE, si în zilele noastre.
12. Coldrex Alim, otrăvirea alimentelor. Acceptarea lor s-a făcut cu acordul decidentilor români din domeniu, tot contra unor spăgi grase.
Nu UE a impus acest lucru, ci ai nostri !
13. Migrarea populatiei. Dreptul de a circula si de amunci în tările UE a fost de fapt salvarea a milioane de români. Cei plecati au trimis în tară anual 7-8 miliarde de euro, fiind cei mai buni investitori în România.
Ei, da, asta ne-a adus UE !
Asa cum ne-a adus Justitie, democratie, ne-a dat bani de ordinul miliardelor de euro, cu care am făcut canalizări, aductiuni de apă, instalare de gaze naturale, statii de epurare, parcuri, sosele si autostrăzi, subventionarea agriculturii si sprijinirea micilor întreprinzători. Bugetul aprobat de UE pentru România în exercitiul financiar 2007-2013 a fost de 35 de miliarde de euro, dar n-am fost în stare să-l cheltuim ! Intelegi, tu, cârcotasule ? Cel pentru 2014-2020 este de 39 de miliarde de euro. Câte lucruri se puteau si se pot face cu banii astia ? Că i-am cheltuit aiurea, că i-am furat cu nerusinare, că se putea face mai mult, nu e vina UE, ci a guvernantilor si alesilor locali. Si chiar a fiecărui român lipsit de initiativă.
UE ne-a dat libertatea de a circula nestingheriti doar cu buletinul prin cele mai civilizate tări din lume. De a munci unde dorim. De a învăta pe viu ce înseamnă civilizatia. De a te comporta fără să fii mârlan. Am învătat ce înseamnă să ai onoare si să te tii de cuvânt.
Oricând prefer civilizatia UE, civilizatiei lui Putin. Stiu că pentru unii argumentele rationale n-au nicio valoare. E o chestie ce tine de educatie. Capitol la care stăm tot mai prost. Imoralitatea invadând toate straturile societătii românesti. Hotia, minciuna, smecheria si pălăvrăgeala au ajuns să fie principalele preocupări ale multor români.
Cârcotasule, pune mâna si te informează sau esti rău intentionat ?
Desteaptă-te române, nu este întâmplător imnul României !

Toate bune?!

Sergiu Găbureac

VIZITAŢI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm_as@yahoo.com,

Informatia, o problemă ? O rezolvăm împreună.
Trimite mai departe ! Să se vadă ! Ne-am eliberat de frică !








Sergiu Găbureac    7/24/2016


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian