Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Bookfest 2016. Bilanţ & topuri

Cea de a XI-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, desfăşurată în perioada 1 – 5 iunie la Romexpo, şi-a închis porţile, organizatorii şi reprezentanţii editurilor raportând vânzări mai mari decât la ediţia din 2015 a târgului.

“Fată de anul trecut am realizat vânzări cu 10% mai mari decât anul trecut”, spune Mihai Mitrică, directorul executiv al Asociaciei Editorilor din România (AER), organizatorul salonului, precizând că 100.000 de vizitatori au trecut pragul Bookfest.

Top Humanitas

La Humanitas, într-un Top 5 al celor mai vândute titluri, primul loc este ocupat de “Strania istorie a comunismului românesc si nefericitele ei consecinte” de Lucian Boia, urmat de “Nebunia de a gândi cu mintea ta” de Gabriel Liiceanu, “Nelinisti vechi si noi”, noua carte a lui Andrei Plesu, “Cum gândesc politicienii” de Radu Paraschivescu și volumul colectiv în coordonarea arhitectei Gabriela Tabacu — “Bucurestiul meu”.

Top Humanitas Fiction

La Humanitas Fiction, Top cinci începe cu “Iuda” de Amos Oz, a doua pozitie fiind ocupată de romanul lui Boualem Sansal “2084 Sfârșitul lumii”, carte care a primit Marele Premiu al Academiei Franceze în 2015, a precizat Maz.

Pe cea de-a treia pozitie s-a situat celebra carte a lui Franz Kafka “Scrisoare repetată”, pe patru — “Toată lumina pe care nu o putem vedea” de Anthony Doerr (o carte care a primit Pulitzer în 2015), iar pe cinci cartea scrisă de Amos Oz împreună cu fiica lui “Evreii si cuvintele”. Tot pe locul cinci, la diferentă de doar câteva cărti, se află “Rosa Alchemica şi alte scrieri” de W.B. Yeats.


Top Polirom

Polirom a înregistrat vânzări cu 10% mai mari decât anul trecut, primele patru locuri fiind ocupate în ordine de “Sexualitate si societate. Istorie, religie, literatură” de Andrei Oisteanu; “Durere” de Zeruya Shalev; “Ea si El. Biografia unei relatii” de Aurora Liiceanu si “Lumea în Si bemol” de Dan Grigore în dialog cu Dia Radu.

Top Cartea Românească

În Top 5 Cartea Românească, ordinea este următoarea: “Iubirile de tip pantof. Iubirile de tip umbrelă” de Matei Vișniec; “Darul lui Serafim” de Simona Antonescu; “Pascal desenează corăbii” de Radu Niciporuc; “Lâna de aur. Călătorii și călătoriile în literatura română” de Mircea Anghelescu și “Anii ’30. Extrema dreaptă românească de Zigu Ornea.

Top Litera
Întâlnire cu istoricul Fania Oz-Salzberger, coautoare alături de Amos Oz a bestsellerului "Evreii şi cuvintele" (Editura Humanitas Fiction)

Întâlnire cu istoricul Fania Oz-Salzberger, coautoare alături de Amos Oz a bestsellerului “Evreii şi cuvintele” (Editura Humanitas Fiction)

La Litera, pe primele două locuri în Top 5 se află cărtile-mărturie semnate de Svetlana Aleksievici, laureata Premiului Nobel pentru Literatură 2015: “Războiul nu are chip de femeie” si “Ultimii martori”.

Pe locul trei se situează scriitorul norvegian Karl Ove Knausgard, cu al doilea volum din celebra serie autobiografică “Lupta mea. Cartea a doua. Un bărbat îndrăgostit”, locul patru fiind ocupat de cea mai nouă apariție în seria Kronika, semnată de Paul Dobrescu, profesor la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, București, “Crizele de după criză”. In Top 5 se regăsește si cel mai nou titlu din imprintul Introspectiv, “Mindware, Instrumente pentru o gândire inteligentă” de Richard E. Nisbett.

Top Litera Mică

La Litera Mică, pe primul loc al vânzărilor se află “Soy Luna, Marea aventură, Disney!”, următoarele locuri fiind ocupate de “Iepurasul care voia să adoarmă” de Carl-Johan Forssen Ehrlin, “Henry si puterea imaginatiei” de Skye Byrne, “Star Wars. Trezirea fortei” si “Descendentii. Insula pierdutilor” de Melissa de la Cruz.

Nemira, care a aniversat 25 de ani de la înfiintare, a înregistrat vânzări cu 40% mai mari decât anul trecut.

Top Nemira

Cea mai vândută carte Nemira la Bookfest 2016 a fost “Viata mea” de Charles Chaplin, pe locul doi s-a situat al doilea volum din seria Outlander, “Talismanul” de Diana Gabaldon, apărut în colectia Nautilus, locul al treilea fiind ocupat de “Misterul regelui. Despre scris” de Stephen King.

Pe locul al patrulea s-a situat “Fata cu toate darurile” de M.R. Carey, iar pe locul al cincilea “Marea Sansă” de Olivia Manning, primul roman din Trilogia Balcanică, apărut în colectia Babel.

La carţi pentru Copii, editura Nemira a avut următorul top: “Bufnita care se temea de întuneric” de Jill Tomlinson; “De ce vă certati, Matei?” de Brigitte Weninger si “Alice în Tara Minunilor”, adaptare de Emma Chichester Clark.

Top Corint

La Corint, care a înregistrat vânzări cu 35% mai mari decât în 2015, cele mai vândute titluri au fost: “Islamism” de Glenn Beck, “Povestile Pelesului” de Carmen Silva, “Amărâte si vesele. Vieti de jupânese si cucoane” de G. Gane.

Top Curtea Veche Publishing

La Curtea Veche Publishing, topul celor mai bine vândute titluri are pe primele două locuri cărțile polițistului Marian Godină “Flash-uri din sens opus” și “În misiune cu Marian”, urmate de “Cea mai frumoasă poveste. Nu vom putea evada din istoria noastră” de Adrian Cioroianu.

Top Editura All
Lansare de carte: Călătoria spre obârşie. Biografia lui GGM, de Dasso Saldivar

Lansare de carte: Călătoria spre obârşie. Biografia lui GGM, de Dasso Saldivar

La standul Editurii All, care a vândut aproximativ la fel ca anul trecut, în topul celor mai bine vândute cărti s-au situat “Central Park” de Guillaume Musso, seria “Pisicile războinice” de Erin Hunter, “Sub acoperire. Povestea politiei secrete britanice” de Rob Evans si Paul Lewis, “Ultimul vis al Cleopatrei” de Christian Jacq si “Asa ceva nu s-ar putea întâmpla niciodată” de Jon McGregor.

Top Paralela 45

Pentru Paralela 45, cele mai vândute cărti au fost din colectiile “Opera poetică” si “Qpoem”, volumul “Lumea imaginată de…”, ultimul succes international semnat de Keri Smith, precum si volumele din colectia “Portalul magic”. De succes la public s-au bucurat si volumele bilingve român-englez, român-francez, român-german.

Top Editura TREI

La Editura TREI, pe primul loc se află “Carieră malefică” de Robert Galbraith (aka J.K. Rowling), urmată de “Cartea clanului din Baltimore” de Joel Dicker, “Banda celor sase ciori” de Leigh Bardugo, “Convinge-mă” de Lee Child sși “Povestea unui nou nume” de Elena Ferante.

Top RAO

La RAO, primul loc a fost ocupat de cartea lui Gabriel Garcia Marquez “Călătorie spre obârsie”, urmată de “Capătul Vesniciei” de Ken Follet; “În bucătăria lui Joseph” de Joseph Hadad; “Biblia pierdută” de Igor Bergler și “Cartea vinurilor” de Marinela Vasilica Ardelean.





Sabin Popescu    6/6/2016


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian