Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Candid Stoica cu două noi cărti, ”Ridi Pagliacio” si ” Cronici cu spini de trandafiri”,

Dublu eveniment comic

Cu putin timp în urmă, în holul Teatrului de Comedie, actorul scriitorul, dramaturgul (încă nejucat), cronicarul dramatic la două reviste bucurestene ”Viata Medicală” si ”Bucurestiul literar si artistic”), Candid Stoica, cu prilejul lansării noilor sale cărti, ”Ridi Pagliacio” si ” Cronici cu spini de trandafiri”, si-a sărbătorit serios, stând încă în picioare, fragila vârstă de 80 de ani de la nastere.

Au fost prezenti, fără a se da în stambă, prieteni, viitori academicieni (Radu Iftimovici), dramaturgi (Dinu Grigorescu, S. Ungureanu), autori (Vera Molea), profesori (Zizi Munteanu, George Grigore), satirici (Denis Dinulescu), directori de trupe ( Adrian Fetecău), functionari bancari (A. Silberman), actori colegi (Eugen Racoti), cunostinte mai noi si mai vechi (Fl. Tănase, Sonia Negu, Rodica Dobre, Marina Panait), radiofonisti (Violeta Berbiuc) pensionari anonimi încă valizi, piscotari, nelipsiti de la asemenea manifestări (nomen odiosa), militari în civil (Kuki Borislavski), poeti (A. Capita)…si canalul Tv 2 care a si transmis ulterior evenimentul

Au vorbit destul de serios despre activitatea ”tânărului” sărbătorit, (în comparatie cu vârstele matusalemice a altor colegi de breaslă (R. Beligan, Carmen Stănescu) mai toti cei mentionati cu nume mai sus si chiar cel în cauză îmbrăcat în costumul personajului lui Traian Necsulescu din piesa Escu de T. Musatescu (care urma să se joace), relevând atât talentul neobisnuit, indiscutabil al actorului si interpretului a atâtor roluri interesante, dar si calitătile deosebite ale cărtilor respective adevărate istorii (în anecdote) a vieti teatrale românesti din ultimul timp. Unul dintre vorbitori, mai sugubăt încercând o figură de stil mai neobisnută, la numit chiar ”Smângălici”, dar asistenta n-a reactionat, neîntelegând ironia. Actorul, autorul si cronicarul dramatic în micul său discurs, după cea multumit cuviincios celor prezenti, n-a uitat să-i amintească pe cei câtiva care l-au ajutat în carieră, în special pe Lucian Giurchescu, fostul director al teatrului de Comedie, care l-a angajat, ulterior lansându-se într-un atac destul de virulent, deloc comic, la adresa directorilor (managerilor) de teatru care ezită încă să-i joace piesele strânse în volumul ” Sase piese în căutarea unui teatru”, piese care, la rândul lor spun întâmplări reale, interesante, chiar dramatice, trăite de autor, despre lumea teatrului care nu este, de multe ori, chiar atât de feerică, cât se spune.

După care cei prezenti s-au împărtit în două: o parte a intrat la spectacol în care joacă de 11 ani o echipă de elită în cap cu Vl. Găitan, Gabriela Popescu, Ion Chelaru, Mihaela Teleoacă, etc, iar alti s-au împrăstiat în orasul bubuind aproape ca de explozii, de reclame, de invitatii la întense manifestări culturale cum ar fi ”Străin în noapte” cu infatigabilul Fl. Piersic si mai ales de meetinguri politice împotriva lui Băsescu (desi Băsescu nu mai e demult la conducerea tării), fiecare rumegând în tăcere posibilele adevăratele sentimente, pro, dar mai ales contra, despre manifestarea respectivă, destul de ciudată la care au asistat, fluturând pe buze zeflemeaua tipică a românilor: ”Mai dă-l în brânză. Face atâta caz pentru niste cărti în care a copiat, ce-a văzut si el în bătătură”

Un posibil epitaf pentru cei ce l-au felicitat întrebându-l ce mai face.

Iar eu fac ce-am mai făcut
De când mama m- a născut
si viata am început
nimănui nedând tribut.
Teatru fac si teatru joc
fără să am pic de soc.
Teatru joc si teatru fac
fără să am pic de trac
Si tot asa m-am mentinut
Chiar din ziua de debut
O clipă nu m-am abătut
De la al meu sfânt statut
De a face ce mi-a plăcut
Nimănui nu m-am vândut
Dar oricât m-am zbătut
Oricâte roluri am tesut
Oricâte piese am străbătut
Tot n-am devenit cunoscut
Dar am fost recompensat
Pentru tot ce-am îndurat
Cel de sus m-a premiat
Cu o iubire de invidiat
Cu o femeie unicat
Ce m-a iubit nelimitat
De aceia nu-s abătut
si din Bolintin până-n Sascut
cu mare bucurie vă salut
când încă n- am dispărut





Sabin Popescu    1/18/2016


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian