Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Lumea Culorilor ; Culorile toamnei în amenajarea locuintei

Toamna s-a instalat deja, peisajul canadian este plin de frunze multicolore, flori si fructe, dovleci, nuci, conuri de brad, ghinde, ardei iuti si gogosari, vinete si numeroase fructe de sezon, mere, pere, struguri, nuci, rodii, curmale. E timpul ca si interiorul locuintei să capete un decor tomnatic, tesăturile fiind esentiale si potrivite pentru acest sezon. Nuantele de verde, maro, galben si auriu sunt bine venite. Ferestrele pot căpăta perdele sau draperii în nuante de rosu aprins, galben sau roscat-ruginiu, culori ce vor filtra lumina naturală si vor conferi o senzatie plăcută si un plus de confort . Pe mese să apară veselă colorată si vase decorative din sticlă sau ceramică. De efect poate fi un bol cu nuci de cocos asociate cu conuri de brad. Decorul poate fi completat cu lumânări parfumate în arome de conifer, dovleac, sau scortisoară. Un tablou cu un peisaj de toamnă nu ar trebui să lipsească.

Dovlecii sunt un material excelent pentru a aduce toamna în locuinta si decorarea casei. Se aleg o serie de dovlecei în miniatură, de diferite culori, se asează în jardiniere sau ghivece în locul florilor si printre acestia se strecoară frunze uscate de toamnă si castane. Un dovleac generos si rotund poate fi “transformat” în vază pentru flori; se curătă interiorul si se umple cu flori. O surpriză plăcută pentru copii poate fi un dovleac găurit din loc în loc în care se introduc dulciuri. Un dovleac poate fi transformat într-un corp de iluminat, prin curătirea interiorului si amplasarea unei lumânări. Dintr-o serie de dovlecei mai mici se pot crea suporturi pentru lumânări.

Semineul este un loc potrivit pentru decorurile toamnei; frunze uscate în culori vii, conuri de pin si diverse rămurele, stiuleti de porumb uscat si dovlecei sunt câteva ingrediente pentru un ornament de toamnă. Pe un platou se pot aseza câteva fructe de sezon, mere, pere, struguri, nuci, iar un bol de sticlă poate fi umplut cu frunze rosii, cărămizii, verzi, aurii; pe frontonul semineului se poate amplasa o coronită în culorile toamnei. Bolurile de sticlă pot fi amplasate si pe noptiere, pe măsuta de cafea, în baie.

Husele canapelelor si fotoliilor, pernele, fetele de masă si servetelele se pot înlocui cu altele în culorile calde ale toamnei, arămiu, brun-roscat si în alte culori cu motive din natură. Ramele fotografiilor pot fi înlocuite cu unele aurii sau colorate în culori de toamnă. Unele tablouri se pot înlocui pentru o perioadă cu coronite de toamnă. Pe galeriile perdelelor se pot aseza două esarfe în culori calde, răsucite pe acestea si cu capetele lăsate libere în margini, iar de perdele se pot prinde cu ace câteva frunze de toamnǎ. Ghivecele florilor din casă se pot pune în cosulete cu împletitură din nuiele. Pe pereti, pe geamuri sau mobile se pot lipi diverse abtibilduri cu motive tomnatice, acestea fiind o solutie simplă si usoară ca modalitate pentru a schimba decorul unei încăperi.

Peretii camerelor locuintei nu trebuie neapărat zugrăviti, dar dacă totusi decideti ca acum să le refaceti culorile în cele ale toamnei, iată câteva nuante potrivite de toamnă : maroul, de la nuantele deschise până la ciocolatiul închis; purpuriul, folosit mai ales pentru accentuarea anumitor zone; orange, bine venit pentru un singur perete alături de ceilalti pereti albi; rosu în nuante de rosu-flacără, rosu-sânge, merisor, vin de Bungurdia, cărămiziu, alături de auriu si mustar. Pentru a obtine o amenajare tomnatică, folositi culori de pământ, nuante aurii si rosiatice, accesorii din lemn si pleduri decorative.

Nici grădina de flori nu trebuie uitată, si printre cele mai frumoase plante anuale de toamnă trebuie să se regaseasca daliile, gălbenelele si crizantemele.

Încercati să transformati locuinta într-un decor de toamnă, care să arate a toamnă si.... să miroasă a toamnă; nu este nevoie neapărat să faceti schimbări radicale, ci sunt suficiente accentele sugerate în culorile toamnei. Orice schimbări veti face, oricât de mici, ele vor fi vizibile si vă vor crea atmosfera caldă de toamnă. Toamna este anotimpul potrivit pentru amenajarea locuintei, dar reprezintă si trecerea la decoratiunile de sărbătoare ale anotimpului rece.
Mult succes !


Toronto Oct / 2015





arh. Ion Constantinescu     10/20/2015


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian