Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Lectura de Joi ...

JOI, 20 august 2015, de la ora 19:00, în „Grădina de citit” a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, vor citi pentru public poetele Ioana Nicolaie, Miruna Vlada si Iulia Militaru. Accesul la eveniment este gratuit si se poate face cu începere de la 18:30.
Agenția AdLittera vă invită la Biblioteca Metropolitană Bucuresti, la un nou eveniment de lectură publică. În cadrul Programului „Cultura pentru toți”, Biblioteca Metropolitană Bucuresti organizează evenimente culturale, iar „Lectura de Joi” îsi continuă misiunea de a aduce scriitorul mai aproape de publicul rezident bucurestean, iubitor de literatură.
Primele ediții ale acestui an i-a avut invitați pe Florin Iaru, Anca Vieru si Cristina Andrei, Mihai Duțescu, Bianca Dobrescu si Ciprian Măcesaru , Răzvan Petrescu, Andrei Ruse si Cristian Fulas.
Despre invitați:
Ioana Nicolaie s-a născut în Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud. A absolvit în 1997 Facultatea de Litere a Universităţii Bucuresti, iar în 1998 a terminat cursurile de masterat ale aceleiasi facultăţi. După absolvire a lucrat în învăţământ, presă si în domeniul editorial. Membră a Uniunii Scriitorilor din România si a PEN România.
A publicat mai multe volume de versuri (Poză retusată, Nordul, Credinţa, Cenotaf ), două romane (Cerul din burtă, O pasăre pe sîrmă) si literatură pentru copii (Aventurile lui Arik si Arik si mercenarii). A fost nominalizată la premii naționale si internaționale, cel mai important fiind Eastern European Literature Award. Volumul Nordul a apărut în germană, în 2008, cu titlul Der Norden. Cerul din burtă a fost publicat in 2013 în suedeză (cu titlul Himlen i magen) si, în 2014, în bulgară, iar O pasăre pe sârmă se traduce în sârbă. A fost inclusă în nouă volume colective românesti (Ferestre 98, 40238 Tescani, Cartea cu bunici, Intelectuali la cratiță etc.) si în numeroase reviste si antologii străine (Poésie 2003: Roumanie, territoire d’Orphée, New European Poets, An Anthology of Contemporary Romanian Poetry etc.).
Invitată pentru lecturi si conferințe la numeroase festivaluri naționale si internaționale de literatură. Selecţii din versurile autoarei au apărut în Franţa, Anglia, Germania, Austria, Canada, Suedia, Polonia, SUA si Bulgaria.
Volumul Autoimun a apărut în 2013 la Editura Cartea Românească si, în 2014, a câstigat premiul ”Cartea Anului” al USR. E în curs de traducere în limba bulgară.
Lomografii a fost publicat în 2015 la Editura Humanitas.
Miruna Vlada este poeta si facilitator cultural. S-a născut la 17.08.1986 în Bucuresti. După ce a frecventat ca elevă cenaclurile de poezie ale generaţiei 2000 si s-a format la cenaclul Euridice al Uniunii Scriitorilor din România, coordonat de scriitorul Marin Mincu, a debutat la 18 ani cu volumul Poemextrauterine, la editura Paralela 45, cu o prezentare a poetei Angela Marinescu si o prefaţă de Octavian Soviany. Debutul a fost nominalizat la câteva premii de literatură din ţară. În 2007 publică la Editura Cartea Românească-Polirom cel de-al doilea volum de poezie, Pauza dintre vene, ce conţine si un CD cu poeme în lectura autoarei. Este inclusă în antologiile cu cei mai importanţi tineri poeţi din România.
În paralel cu activitatea de poetă, Miruna Vlada a derulat si numeroase activităţi de organizare de evenimente culturale – a moderat lecturi de poezie, lansări de carte în spaţii neconvenţionale, dezbateri despre poezie, experimente inter-art. A absolvit Facultatea de Stiinte Politice, SNSPA si din 2013 are titlul de doctor in relatii internationale.
Selecţii din poemele ei au fost traduse în limbile engleză, franceză, spaniolă, sârbă, germană si poloneză. A participat la lecturi publice internaţionale în Austria, Marea Britanie, Belgia, Germania, Suedia. In 2014 a publicat volumul de poezie Bosnia.Partaj la editura Cartea Romaneasca pentru care a fost premiat la Gala radio Romania Cultural drept Cartea de poezie a anului 2014.
Din 2015 are în pregătire un roman si organizeaza evenimente culturale in spatiul multi-functional Conceptual Lab din Bucuresti (www.mixofideas.ro).
Iulia Militaru s-a născut la Bucuresti. A studiat medicina, la Universitatea de Medicină si Farmacie „Carol Davila”, din Bucuresti, apoi limba si literatura română la Facultatea de Litere, din cadrul Universităţii din Bucuresti. Si-a obţinut diploma de masterat în Teoria Literaturii, iar acum este doctorand în literatură română.
A publicat mai multe cărţi pentru copii si o carte teoretică despre poezie, Metaforic si metonimic: o tipologie a poeziei. În 2010, i-a apărut primul volum de poezie: „Marea Pipeadă”, pentru care a primit premiile: „Tânărul poet al anului 2010” si „Tânărul scriitor al anului 2010”, în cadrul „Galei Tinerilor Scriitori”.
În 2012, în luna noiembrie, împreună cu Anca Bucur (poezie) si Cristina Budar (grafică), a lansat volumul „Dramadoll”. Cartea face parte dintr-un proiect mai amplu, fiind rezultatul colaborării celor trei, în vederea realizării unui dialog între diferite stiluri, arte (poezie, grafică, video, sunet) si autori.
Despre moderator:
Emanuela Ignățoiu-Sora este jurnalist si activistă culturală. Îi place poezia contemporană românească si cea nord-americană. A organizat si moderat Seri de poezie la librăria Bastilia. În 2014, a publicat la Editura Charmides volumul de poezii Ingluvii.
––
„Lectura de joi” este un proiect cultural organizat de Agenția culturală AdLittera, ce cuprinde 10 întâlniri cu publicul rezident bucurestean, într-un spațiu cald si prietenos, cu scriitori consacrați si debutanți.
Scopul acestei acțiuni este, în primul rând, acela de a încuraja dialogul cultural, încercând să aducă scriitorul mai aproape de public. Dorim ca literatura să nu mai fie percepută ca o nisă a elitelor; scriitura este într-adevăr un act artistic care nu este la îndemâna oricui, dar lectura poate deveni o obisnuință dacă o plasăm într-un mediu confortabil.
Asadar, vă invităm pe 20 august, de la 18:30, la „Lectura de Joi” pentru o seară de poezie, în cadrul Programului „Cultura pentru toți”. Evenimentul are loc la sediul Central al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, în „Grădina de citit”, Str. Tache Ionescu 4.

Cum stă bine oricărei comunități online, vă invităm pe pagina FB pentru „like”, „share” si „comment”.
Reamintim că, începând cu 30 iulie 2015, în fiecare joi, de la ora 19.00, timp de 10 (zece) ediții, agenția AdLittera organizează „Lectura de Joi”, în sediul central al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, în cadrul Programului „Cultura pentru toți”.
––







Sabin Popescu    8/19/2015


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian