Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Lumea Culorilor ; ‘’Marsala’’ – Culoarea anului 2015

Compania Pantone Institute - autoritate internatională incontestabilă în domeniul culorilor si a sistemelor de culori, a ales culoarea anului 2015. Aceasta este "Marsala", oficial PANTONE 18-1438, o nuantă de rosu rubiniu asemănătoare burgundy-ului, însă cu accente maronii, o culoare foarte versatilă si usor de combinat, folosită atât de creatorii de modă, cât si de designerii de interior. Potrivit directorului executiv de la Institutul Pantone, d-l Leatrice Eiseman, într-un interviu acordat celor de la Wall Street Journal, ‘’Marsala ne îmbogăteste mintea, corpul si sufletul, emanând încredere si stabilitate, este o culoare de bun gust, este robustă în mod natural, pământie, asemănătoare vinului rosu cu acelasi nume, este o culoare organică, însă are, totodată, un aer sofisticat ’’. De fapt numele acestei culori provine de la vinurile italienesti din regiunea siciliană Marsala.

Potrivit specialistilor, Marsala - similară cu rugina, defineste culorile naturii, este o culoare perfectă în special în anotimpul rece, fiind în deplin acord cu culorile naturii toamna si contrastând perfect iarna cu albul imaculat al zăpezii, sau cu soarele arzător al verii; se potriveste oricărei nuante de piele. În nenumărate rânduri am văzut cum vedetele de la Hollywood au purtat Marsala pe covorul rosu ; în Săptămâna Modei de la Londra, nuanta Marsala a fost deja prezentă în colectiile mărcilor Christopher Kane, Victoria Beckham si Burberry. Este o culoare roială, o nuantă-vedetă perfectă la evenimente de tip cocktail sau la petreceri cu fast. Marsala se combină plăcut cu gri, nude, auriu, mustar sau turcoaz, dar si cu anumite nuante nisipoase sau aurii, si nuante de verde si albastru. Este genul de culoare care arată perfect si pe unghii sau pe buze, asigurând un look sofisticat. Marsala nu impune restrictii, putând fi adoptată în numeroase croieli si nuante, de la visiniu tern la contraste puternice de rosu burgund, în special la tenuri deschise la culoare si părul negru. Marsala poate fi purtată si de bărbati, pentru că este o culoare unisex.

Marsala este adorată si de designerii de interior datorită căldurii si apropierii sale de culoarea pământului. În decorarea locuintelor, Marsala adaugă elegantă la orice cameră, putând fi folosită cu succes la pereti, piese decorative, covoare, tapiterii si alte acceseorii. Casele decorate cu această culoare vor deveni mai calde, mai primitoare, contribuind la starea de bine a celor care vor trece pragul încăperilor respective, îndemnându-i la meditatie. "Marsala este o alegere perfectă pentru bucătărie si locurile de luat masa, culoarea fiind ideală pentru blaturi, electrocasnice mici sau chiar lenjerii de pat", a mentionat Leatrice Eiseman.

Compania americană Pantone este specializată în productia de lacuri si vopsele, începând din anul 2000 stabilind la începutul fiecărui an nunata sau culoarea favorizată în următoarele 12 luni, în industria modei, în industria obiectelor decorative si în industria produselor cosmetice, design industrial, de interior si de ambalaje, precum si design grafic, principalul criteriu de alegere fiind spiritul vremurilor si dorintele oamenilor în ceea ce acestia îsi doresc. În ultimii 15 ani, culoarea anului anuntată de Pantone a influentat dezvoltarea de produse si decizii de cumpărare în numeroase industrii. Culorile anilor anteriori au fost : Radiant Orchid (2014), Verdele Smarald (2013), Tangerine Tango (2012), Caprifoi (2011), Turcoaz (2010), Galben Mimosa (2009), Albastru Iris (2008), Chili Pepper (2007), Dollar Sand (2006), Albastru Turcoaz (2005), Tigerlily (2004), Aqua Sky (2003), True Red (2002), Fuchsia Rose (2001) si Cerulean (2000).

În încheiere recomand tuturor cititorilor, că în 2015 să poarte Marsala, această culoare inspirată de vinul rubiniu Marsala , indiferent de momentul zilei sau de prilejul cu care vreti să o folosesti, în îmbrăcăminte, în machiaj sau în decorarea locuintelor.



Toronto / Ian 2015









.arh. Ion Constantinescu    1/21/2015


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian