Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe teme de imigratie : Respectarea conditiilor de antreprenor

I: Am venit în Canada de doi ani, în cadrul programului provincial Quebec, în categoria antreprenor. Am înteles că viza acordată este conditionată si voi primi viza definitivă numai după ce voi face dovada că am îndeplinit conditiile care mi-au fost impuse de programul de antreprenor al provinciei Quebec. Problema este că, după ce am ajuns în Canada, de fapt am dorit să locuiesc în partea engleză si m-am mutat din Montreal în Toronto. Credeti că acest lucru mă va afecta în viitor atunci când voi aplica pentru ridicarea conditiilor si acordarea vizei definitive? Suntem putin îngrijorati si am dori să stim dacă suntem cumva în pericol de a ne pierde viza. Multumesc.

R. Da, situatia dvs. nu este foarte fericită. In noiembrie 2009, Ministerul Imigratiei emitea un buletin prin care se dădeau indicatii referitoare la monitorizarea îndeaproape a celor care au venit în Canada în categoria antreprenor, clarificând de fapt ceea ce era prevăzut in legislatia de emigratie pentru acea categorie.

Cu trei ani mai înainte, în octombrie 2006, ministerul de emigratie al provinciei Quebec emitea un buletin prin care se prevedea ca toti antreprenorii aprobati de provincie să semneze o declaratie prin care ei se angajează că se vor conforma tuturor conditiilor impuse de provincie în vederea obtinerii vizei permanente. De foarte curând, în decembrie 2010, printr-un buletin oficial, se afirmă din nou faptul că toti antreprenorii care au emigrat în Canada prin provincia Quebec vor trebui să se conformeze cu cerintele impuse de provincia Quebec pentru ridicarea conditiilor (de emigrare).

Emiterea unui astfel de buletin se datorează faptului că o mare majoritate a antreprenorilor emigrati prin programul din Quebec nu si-au stabilit companiile în Quebec ci în altă provincie. Acest fapt a iesit la iveală când s-au depus actele doveditoare că si-au îndeplinit conditiile de emigrare si se solicită ridicarea acestor conditii, precum si în momentul când îsi fac taxele, pentru că trebuie să declare provincia unde locuiesc.

Situatia constatată contravine declaratiei semnate la data intrării în Canada si înseamnă că, de fapt, respectivii antreprenori nu si-au îndeplinit conditiile de emigrare. Ofiterul care evaluează situatia lor va emite un raport prin care se va afirma că antreprenorul respectiv nu si-a îndeplinit conditiile impuse pentru obtinerea vizei. Reprezentantul Ministerului de imigratie are latitudinea de a face recomandarea către IRB (Immigration and Refugee Board), sectia ID (Immigration Division) pentru a se vedea dacă este cazul să se actioneze în judecată (pentru nerespectarea conditiilor de emigratie) si dacă antreprenorul respectiv este inadmisibil si trebuie trimis înapoi în tara de origine. Delegatul ministerului va trebui să emită un raport prin care să descrie situatia si să spună din ce motive nu s-au respectat conditiile, dacă nu s-au respectat în mod intentionat sau nu. De asemenea, este interesant de constatat si dacă, de fapt, s-au respectat conditiile impuse de provincia Quebec, cu toate că firma / compania respectivă a fost creată într-o altă provincie.

Deci, în cazul dvs. vă sfătuiesc să luati legătura imediat cu departamentul de imigratie care răspunde de monitorizarea cazului dvs. de antreprenor si să trimiteti situatia la zi în ce priveste îndeplinirea conditiilor de emigratie, ce mai este de făcut si, de asemenea, mentionati că dvs. trebuie să îndepliniti conditiile impuse de provincia Quebec.
Desi mutarea dintr-o provincie în alta este liberă în Canada, cei care vin cu o viză de antreprenor trebuie să fie constienti că sunt anumite conditii care trebuie respectate, inclusiv localizarea companiei, cel putin până la data când conditiile sunt ridicate si se acordă viza definitivă. Aceasta trebuie să fie în provincia care a dat aprobarea pentru respectiva persoană. Vă doresc succes.

Mihaela Boeriu este consultant de emigraţie certificat de către Canadian Society of Immigration Consultants (CSIC) şi practică în domeniul emigraţiei în GTA din 1993. Puteţi trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela@cgsconsultants.com
Răspunsurile date sunt generale şi nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultaţi un specialist în emigraţie canadiană.





Mihaela Boeriu - mihaela@cgsconsultants.com    1/27/2011


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian