Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


Târgul Internațional GAUDEAMUS -Carte de învățătură

Târgul Internațional GAUDEAMUS Carte de învățătură, ediția a 17-a, se va desfăsura de joi, 18 noiembrie, până luni, 22 noiembrie a.c. în Pavilionul Central Romexpo
În premieră, Târgul GAUDEAMUS va avea ca Invitat de onoare o țară : Belgia, Valonia-Bruxelles
Conferință de presă GAUDEAMUS : luni, 15 noiembrie, ora 11.00, la Centrul de Presă "Eugen Preda" al Radio România
Deschiderea oficială a ediției: joi, 18 noiembrie, ora 18.00
Nucleul ofertei prezentate în cadrul Târgului este reprezentat de carte si produse multimedia (carte pe suport electronic, muzică, film, cursuri interactive), care au o pondere de peste 90% în totalul exponatelor din standuri.
Datorită diversității categoriilor de expozanți si numărului ridicat de participanți la fiecare ediție, domeniile de interes reprezentate sunt extrem de diverse, mergând de la carte si jocuri educative pentru copii cu vârste foarte mici până la literatură de specialitate de un înalt nivel stiințific.
Întrucât numărul evenimentelor organizate de către expozanți în cadrul târgului este în fiecare an de câteva sute, marea majoritate a acestora fiind lansări de carte/audiobook, Târgul Internațional GAUDEAMUS oferă o imagine reprezentativă pentru tot ceea ce înseamnă noutate pe piața de carte românească.
De asemenea, prezența la târg a numeroase edituri din afara țării (în special în cadrul standurilor naționale) si a celor mai importante agenții de difuzare de carte străină din România, asigură vizitatorilor accesul la o bogată ofertă editorială internațională.

Expoziții
Expoziția "Pagini din istoria radioului" (nivelul 7.70), organizată în colaborare cu Federația Română de Radioamatorism si Asociația Colecționarilor de Aparate Radio din România, prezintă - în fotografii si exponate reale - pentru curiosi si pasionați de toate vârstele, o interesantă si succintă trecere în revistă a mai multor epoci din evoluția aparatelor de radio, de-a lungul câtorva decenii.
Expoziția "O Istorie a tiparului" (nivelul 7.70) organizată de Complexul Național Muzeal "Curtea Domnească" din Târgoviste, oferă vizitatorilor o imagine ilustrativă pentru începuturile acestei importante etape din evoluția culturii scrise, în România, prin intermediul câtorva exponate de excepție: tiparnițe, prese tipografice si replici ale unor lucrări celebre, realizate în sec. XVI- XVIII.
Expoziția "Bucurestii văzuți de A. Poitevin Scheletti", organizată în colaborare cu Biblioteca Metropolitană din Bucuresti (nivelul 7.70) este o incursiune in trecutul unor locuri reprezentative ale unui Bucuresti de altădată. Adunateâ într-un album intitulat "Bucurestii pitoresc" si editat sub egida Primăriei Capitalei, în anul 1938, cu prilejul sărbătorii "Luna Bucurestiilor", lucrările lui A. Poitevinâ Scheletti lasă ca accentul să cadă pe universul uman, relevat prin litografiile Bucurestiului vechi.
Expoziția internațională "Le petit monde de Kitty Crowther" (nivelul 3.20) este propusă de Invitatul de onoare, Belgia, Valonia-Bruxelles. Cu o tusă plină de personalitate, plăcută copiilor si tinerilor cititori, dar si editorilor interesați de serviciile ei de grafică, Kitty Crowther a obținut Premiul "Astrid Lindgren" 2010.
Expoziția internațională de ilustrație de carte pentru copii "Creaturi fantastice" , organizată în colaborare cu SCBWI România (nivelul 3.20)
Pornind de la o temă preferată în literatura pentru copii din toate țările si din toate timpurile - creaturile fantastice expoziția, care reuneste lucrările unora dintre cei mai talentați reprezentanți ai genului, din România si din străinătate, îsi propune să le arate celor mai mici vizitatori ce se întâmplă când imaginația celor mari se pune pe treabă.

Premiile acordate expozanților vor fi:
Trofeul GAUDEAMUS pentru edituri, ai cărui câstigători sunt stabiliți prin Votul Publicului; se premiază:
• locurile 1, 2 si 3 pentru edituri care au publicat peste 200 de volume pe parcursul anului precedent;
• locul întâi pentru editurile al căror portofoliu cuprinde între 100 si 200 de titluri publicate în anul precedent;
• locul întâi pentru editurile care au publicat mai puțin de 100 de volume, în anul anterior celui în care se desfăsoară Târgul.
Cea mai râvnită carte a Târgului - trofeu acordat editurii care publică volumul care însumează cele mai multe voturi din partea vizitatorilor
Premiul de Excelență, acordat de Radio România pentru una dintre editurile participante, care constă în finanțarea parțială a unei lucrări de importanță majoră pentru literatura română si europeană
Premiul Educația, acordat de către organizator uneia dintre instituțiile de învățământ participante la Bursa Educația





Sabin Popescu    11/16/2010


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian