Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


Magia Culorilor (60) – Interioare indraznete

In amenajarea locuintei, multi dintre semenii nostri doresc sa fie diferiti, au idei indraznete apeland la culori puternice si modele diferite pe pereti. Cand vrem sa realizam ceva indraznet, trebuie sa ne gandim la asortarea a două nuanțe, a două tipuri de materiale, asocierea mai multori texturi sau piese de mobilă din colecții diferite. In prezent, mai putin exista preocupari pentru stilul clasic cand peretii se vopseau numai intr-o singura culoare pala. Primele inceputuri au aparut dupa cel de-al doilea razboi mondial, cand s-a deschis un drum catre alte tendinte artistice, si cand au aparut noi forme in arta pop indreptat impotriva rutinei in viata. Pop art-ul propune un decor unic si original in special printr-o paleta cromatica indrazneata, energica, juxtapunand culori cat mai excentrice ; decorul este in culori vii, aprinse, care se regasesc, in pereti, pardoseala, obiectele decorative si mobilier. Acum se merge foarte mult pe combinații îndrăznețe și cât mai originale, de cele mai mult ori colorandu-se un perete intr-o nuanta mult mai accentuata decat ceilalti. Prin aplicarea unor autocolante sau fototapete se pot realiza in living sau in dormitor peisaje marine, de vara, de munte, imagini cu poze marite de familie, scene dintr-un film preferat, fragmente din povesti. Pentru decorarea indrazneata a pereților, se mai pot folosi pietre naturale sau semiprețioase, inoxul și mozaicul. Se poartă mult si tapetul de matase sau cel cu flori foarte mari, preferabil pe un singur perete, in living pe peretele cu canapeaua si in dormitor pe peretele unde se afla capul patului.
Privitor la tavan, indiferent care este destinația încăperii, cel mai indicat este ca acesta să fie lăsat alb, fără a-i adăuga o altă culoare, deoarece albul creează impresia de spațialitate și contribuie la mărirea luminozității camerei. Dacă totuși albul vi se pare monoton, puțeti apela la nuanțe pastelate, precum crem, bej și gălbui, si in nici un caz nu trebuie vopsit în maro închis, roșu sau negru!
In ceea ce priveste mobilierul, forma lui primeaza in fata functionalitatii. Piesele de mobilier pot fi stralucitoare, metalice, masutele au forma de cuburi sau globuri, scaunele sunt realizate din material plastic, in vreme ce canapelele au un aspect minimal, viu colorat, cu perne decorative de dimensiuni si culori diferite, decorate cu strasuri si paiete. Pe mobilier se aseaza veioze cu lumini colorate, iar lampile de tavan pot fi de tipul disco-ball, metalice, bule transparente sau realizate din plastic ori sticla mozaicata.
Potrivit expertilor si designerilor in amenajari interioare sunt mai multe variante posibile de culori pentru interioare indraznete, ca de exemplu :
- cărămiziul, verdele crud, maroul și bejul sunt culori excelente atunci cand se opteaza pentru un perete într-o nuanță mult mai accentuată decât ceilalți ; se poartă însă și movul, rozul, negrul sau roșul, iar în ultimul timp, se observă o tendință si spre culori „prețioase“ precum argintiu, auriu sau cea a șampaniei.
- o combinatie coloristica indrazneata si de un efect remarcabil este de violet, mov, lila in contrast cu un verde inchis, cu o nota de eleganta data de un argintiu satinat
- pentru dormitor, culoarea paiului și piersica sunt alegerile perfecte, dar se poartă și movul, rozul, roșul
- pentru living, bejul sau roșul si pe un perete un tapet de matase.
- pentru camera copilului este indicat să se foloseasca culori pastelate și calde, bleu, roz, galben.
- combinatii indraznete se pot realiza folosind rozul ; folosit in special in camerele fetitelor, rozul este o culoare potrivita si pentru un living indraznet, si pentru o bucatarie moderna, si pentru dormitorul unui cuplu plin de pasiune. Se pot creea combinatii inedite de roz - gri, roz - alb – negru, roz – verde. sau roz cu maro ciocolatiu. Combinatiile cu roz nu sunt insa usor de realizat deoarece rozul este de fel o culoare dificila ; ca sa decorezi o casa in roz, este nevoie de curaj si indrazneala, obtinandu-se in final un interior modern, tineresc, vesel si pasional.
- in topul celor mai la moda combinatii indraznete de culori pentru decorarea casei mai sunt si : negru si alb, albastru si alb, rosu si alb, verde si alb, maro si alb, portocaliul si alb.

In numarul viitor al revistei Observatorul veti putea citi despre culorile toscane.

arh. Ion Constantinescu / Toronto
arhitect.ic@gmail.com






arh. Ion Constantinescu    10/1/2010


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian